ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 κυπριακά εστιατόρια με μενού από σεφ που έχουν αστέρια Michelin

WIZ TEAM

Γεύσεις πολλών αστέρων, από σεφ που έχουν τιμηθεί με την ύψιστη διάκριση της γαστρονομίας.

Michelin εστιατόρια στο νησί δεν έχουμε και δεν υπάρχει κάποιος σημάδι ότι θα έχουμε σύντομα. Πλην όμως, είναι κάποια εστιατόρια τα μενού των οποίων έχουν την υπογραφή σπουδαίων σεφ που έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin.

Όταν ένας σεφ που έχει διακριθεί με τη μέγιστη τιμή για το επάγγελμα, εννοώντας τη βράβευση με αστέρι Michelin, έρχεται στο νησί για να υπογράψει το μενού ενός εστιατορίου εδώ, πάντα γεμίζουμε με ενθουσιασμό.

Κυρίως γιατί δεν βλέπουμε να συμβαίνει σύντομα να έρχεται στο νησί ο σημαντικός για την παγκόσμια εστιατορική σκηνή Οδηγός, αξιολογώντας και επιβραβεύοντας τα κυπριακά εστιατόρια. «Τη μέρα που το Michelin Guide θα έρθει στην Κύπρο χρειάζεται να δει ότι εδώ είναι ένα μέρος για φαγητό, μια χώρα για φαγητό» μάς είχε αναφέρει επ’ αυτού ο πρώην chef ενός από τα top εστιατόρια που περιλαμβάνονται στη λίστα των WiZ 50 Best Restaurants, πολύ ψηλά μάλιστα, και θα μπορούσε ενδεχομένως να διεκδικήσει αστέρι Michelin.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία μερικά χρόνια όλο και περισσότερα εστιατόρια προσκαλούν σημαντικούς μισελενάτους σεφ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γευτούμε γεύσεις πολλών αστέρων. Η αρχή στο νησί έγινε με τον Κύπριο σπουδαίο σεφ Ανδρέα Μαυρομάτη και την πολυετή συνεργασία του με το ξενοδοχείο Four Seasons, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τις δημιουργίες του στο ομώνυμο εστιατόριο. Απ’ εκεί και πέρα, αρκετοί σεφ με αστέρι Michelin ήρθαν στο νησί από την Ελλάδα, ενώ είναι και οι περιπτώσεις που αφορούν σε σεφ των οποίων τα ονόματα αποτελούν κυριολεκτικά brand names.

Στο Amara Hotel, το μενού του εστιατορίου Ristorante Locatelli, φέρει τη σφραγίδα του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Giorgio Locatelli και προσφέρει μια σύγχρονη κουζίνα που ενσωματώνει την ιταλική κουλτούρα με πινελιές τοπικών μεσογειακών γεύσεων.



Το ατμοσφαιρικό και πολύ upscale εστιατόριο Sera by Ettore Botrini, του ξενοδοχείου Four Seasons, προτείνει ένα μενού ωδή στην αυθεντική ιταλική κουζίνα, το οποίο υπογράφει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Έκτορας Μποτρίνι, με κυρίαρχα στοιχεία την καθαρότητα των γεύσεων, την εποχικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών.



Μενού με υπογραφή βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ προτείνει και το The Polo Bar Restaurant στο Alasia Boutique Hotel. Στο κομψό fine dining ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ελλαδίτης σεφ Παύλος Κυριάκης και η ομάδα του προσφέρουν εξαιρετικά πιάτα όλες τις ώρες τις ημέρας -από το πρόγευμα μέχρι τα degustation menu. Τεχνικές αιχμής συναντούν παραδόσεις αιώνων, σε πιάτα δουλεμένα με απόλυτο επαγγελματισμό, ρίζες στη Μεσόγειο, σύγχρονη εμφάνιση, εποχιακό προσανατολισμό και κοσμοπολίτικο βλέμμα.



Φαγητό σε μενού υπογραμμένο από δις βραβευμένο με αστέρι Michelin Έλληνα σεφ προσφέρει το Bar Du Soleil στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, ένα από τα Wiz 50 Best Bars του νησιού. Αναφερόμαστε φυσικά στον Άγγελο Λάντο της Σπονδής, τον πρώτο Έλληνα με δύο αστέρια, ο οποίος με τις προτάσεις του έχει καταφέρει να δώσει στους επισκέπτες του Bar Du Soleil μια νέα γαστρονομική εμπειρία, με γευστικές αναμνήσεις από όλο τον κόσμο.



Στην Πάφο, στο fine dining εστιατόριο του Amavi, το Nocturne, μπορούμε να απολαύσουμε ένα μεσογειακό μενού γευσιγνωσίας επτά πιάτων, δημιουργημένο από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Ιταλό σεφ Theodor Falser. Συγκεκριμένα, σε έναν χώρο με chic διακόσμηση από κόκκινο βελούδο, όπου η μουσική του πιάνου προσδίδει στην όλη εμπειρία, μπορούμε να κάνουμε ένα συναρπαστικό γευστικό ταξίδι, μέσω ενός μενού που σέβεται τη φύση και ποντάρει στη βιωσιμότητα και τις καλύτερες πρώτες ύλες.



Σημαντικό είναι τέλος να αναφερθεί ότι πολύ συχνά έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενούμε βραβευμένους με αστέρι Michelin chefs στην Κύπρο, για γαστρονομικά events σε εστιατόρια. Το Amber Dragon στο City of Dreams Mediterranean, για παράδειγμα, μας έχει δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε σπουδαία πιάτα, το Cap St Georges Hotel & Resort στην Πάφο επίσης φιλοξενεί συχνά «μισελενάτους» σεφ, ενώ και το The Polo Bar Restaurant, το Ristorante Locatelli και το Bistrot 55 έχουν φιλοξενήσει στην κουζίνα τους βραβευμένους σεφ από το εξωτερικό -ενίοτε για four ή six hands dinners.