ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

7 χώροι που ανυπομονώ να επισκεφθώ μετά το lockdown

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Είναι κάποια πράγματα που τα είχαμε δεδομένα και τα έχουμε πεθυμήσει τρελά. Το να μπορείς να βγεις και να απολαύσεις χωρίς πιέσεις ένα καφέ ή ένα νόστιμο ζεστό πιάτο φαγητού μοιάζει πλέον πολυτέλεια στην εποχή που ζούμε.

Αν και πλέον μπορούμε να έχουμε ό,τι θέλουμε έξω από το κατώφλι του σπιτιού μας, ωστόσο το να μπορείς να απολαύσεις μια βόλτα χωρίς περιορισμούς είναι ασύγκριτο.

Είναι μερικοί χώροι που μας δίνουν ένα σωρό αφορμές για να τους επισκεφτούμε κάθε στιγμή, για να ξεκινήσουμε το Σαββατοκύριακό μας με ένα τονωτικό πρωινό πριν συνεχίσουμε τη βόλτα μας, να κάνουμε εξορμήσεις στα όμορφα χωριά μας και να απολαύσουμε τις νόστιμες παραδοσιακές γεύσεις, να βγούμε ένα απογευματάκι μετά τη δουλειά για βόλτα στο κέντρο με τη συνοδεία ενός γλυκού ή ενός καφέ ή ακόμα και το βράδυ για χαλαρή έξοδο τρώγοντας καλό φαγητό που θα μας καθησυχάσει. Τη δεδομένη στιγμή δεν έχουμε ως προτεραιότητα τις γαστρονομικές εξερευνήσεις αλλά την καλοπέραση και την ξεγνοιασιά.

Ο καθένας έχει τους δικούς του χώρους στους οποίους μπορεί να βρεθεί και να περάσει χαλαρά. Αρχίζοντας να προγραμματίζομαι και να σκέφτομαι πού θέλω να βγω, βρήκα 7 χώρους που θα ήθελα να επισκεφτώ μετά το ξεκλείδωμα της εστίασης.

Η αυλή του Edems Yard για brunch

Από τα πιο αγαπημένα μου spot τα Σαββατοκύριακα για brunch όχι μόνο για τα λιλιπούτεια πιάτα του αλλά και για το αεράτο, όμορφο και φροντισμένο design του. Το πιάτο που ανυπομονώ να γευθώ είναι το cheesy.

Στην Μπέμπα για τις νόστιμες μεσογειακές της γεύσεις

Η ομορφιά κρύβεται στην απλότητα. Και αυτή η απλότητα που προσφέρει η Μπέμπα μού έχει λείψει. Η κουζίνα, η λιτή και συνάμα ζεστή διακόσμηση, η εγκάρδια και άψογη εξυπηρέτηση, μέχρι και η μουσική υπόκρουση των ελληνικών τραγουδιών που θυμίζουν την αγαπημένη Αθήνα και σε κάνουν να θες να ταξιδέψεις εκεί νοερά.

Για καφεδάκι και γαλακτομπούρεκο στο Απόμερο

Χαλαρά μετά τη δουλειά ή νωρίς το απόγευμα Σαββάτου. Κυπριακός καφές, χαλαρή κουβεντούλα και το πεντανόστιμο τυλιχτό γαλακτομπούρεκό τους είναι ό,τι πρέπει για να αποφορτιστείς.

Για supper dinner στο Rokoko

Μια ωραία συνήθεια που έχω υιοθετήσει πλέον είναι το δείπνο νωρίς. Βραδάκι καθημερινής στο Rokoko, νωρίς για χαλαρό κοκτέιλ μαζί με απολαυστική πίτσα και κουβεντούλα με τις φίλες σου είναι must.

Στο νέο sushi bar στη Λεμεσό

Η ιαπωνική κουζίνα και δη τα νόστιμα ρολάκια σούσι έχουν κερδίσει εκατομμύρια κόσμου με τις απίθανες γεύσεις τους. Το νέο νέο sushi bar που άνοιξε εδώ και λίγο καιρό στη Λεμεσό ονομάζεται Sumo Sushi & Bento και αποτελεί μέρος γνωστής αλυσίδας εστιατορίων του Ντουμπάι. Ο χώρος που άνοιξε εν μέσω lockdown και προσφέρει όλες τις νοστιμιές της ιαπωνικής κουζίνας έχει μπει στην to do list μου.

Στο Στέκι της Παράδοσης για σουβλάκι στο χωριό

Μια ανοιξιάτικη βόλτα θα ήθελα να κάνω στα χωριά της Πιτσιλιάς, τα οποία δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το δημοφιλές Παλαιχώρι και ο γραφικός Ασκάς, εκτός του ότι είναι ό,τι πρέπει για εξορμήσεις, είναι πραγματικά πανέμορφα χωριά, έχουν υπέροχα τοπία και παράλληλα προσφέρουν παραδοσιακή, αυθεντική φιλοξενία, αλλά και ποιοτικό φαγητό. Για παραδοσιακό νόστιμο φαγητό θα πάω στο Στέκι της Παράδοσης.

Για after work drinks στο Notes and Spirits

Συνήθως τις Παρασκευές μετά τις έξι το απόγευμα, αρκετοί από εμάς έχουμε την ανάγκη για ένα ποτό με φίλους για να χαλαρώσουμε από την πίεση του γραφείου. Είτε θέλουμε κρασί είτε μπίρα είτε cocktail με ωραίες μουσικές, το Notes and Spirits είναι μια ιδανική επιλογή για after work drinks.