ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακολούθησε το Néma της γεύσης στην Πάφο

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

Το γνωστό Anémi Hotel and Suites, στην καρδιά της Κάτω Πάφου, αφού ανακαινίστηκε πλήρως και επεκτάθηκε, πρώτιστα για να καλύψει τις δικές του ανάγκες αλλά και να προσφέρει μια διαφορετική γαστρονομική πρόταση στην πόλη, άνοιξε πριν λίγο καιρό το εστιατόριο Néma.

Το Néma, ως ονομασία αλλά και το ίδιο το λογότυπό του, παραπέμπει στην ελληνική λέξη «νήμα» και συναντάται σε αρκετές περιπτώσεις της ελληνικής μυθολογίας. Πιο σχετική, αυτή που αφορά τις Μοίρες, οι οποίες ήταν υπεύθυνες να πλέξουν αυτό το νήμα της ζωής, που ήταν μοναδικό για κάθε άνθρωπο και αντιπροσωπεύει τις εμπειρίες του ατόμου σε όλη του τη ζωή. Αυτό ακριβώς προσφέρει και το Néma, μια all day γαστρονομική εμπειρία.

Η διαμόρφωση του χώρου, σε συνάρτηση με το ντιζάιν του, που χρησιμοποιεί, φυσικά υλικά, όπως βότσαλα και ξύλο, απομονώνει τον χώρο από τον πολύβουο δρόμο, ενώ σε συνάρτηση με την πλούσια βλάστηση και τον  προσεγμένο φωτισμό δημιουργεί ένα όμορφο περιβάλλον. Η χρήση του ξύλου δεσπόζει στον εσωτερικό χώρο, δημιουργεί μια θαλπωρή για τους κρύους μήνες και σε συνδυασμό με τον ξυλόφουρνο πίτσας - έργο τέχνης, αποτελεί ένα όμορφο περιβάλλον για χαλαρό φαγητό και ποτό.

Ο άνετος καλυμμένος χώρος της βεράντας, είναι μια ολόχρονη επιλογή για al fresco εμπειρία. Ο εξωτερικός χώρος έχει μια «σκοτεινή» αισθητική, εμπνευσμένη από τη βαθιά θάλασσα, που αντικατοπτρίζεται τόσο στα επιλεγμένα κεραμικά σερβίτσια όσο και στα ντιζαινάτα έπιπλα.

Το μενού στο Néma έχει μεσογειακή ταυτότητα και περιλαμβάνει  από το σήμα κατατεθέν της ιταλικής κουζίνας -πίτσα και πάστα-, μέχρι μπέργκερ και εποχιακές σαλάτες. Το μενού επιμελείται ο γνωστός σεφ Ανδρέας Ανδρέου, ο οποίος ήδη μεγαλουργεί στη Λευκωσία, μέσω διαφόρων γαστρονομικών προτάσεων (concept) για φαγητό και θα είναι εποχιακό, ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η φρεσκάδα αναλόγως της εποχής.

Στις πρόσφατες επισκέψεις μας, δοκιμάσαμε από την κλασική πίτσα μαργαρίτα και την εποχιακή σαλάτα με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί μέχρι τις πιο σπέσιαλ προτάσεις, τόνο ταρτάρ tostadas και λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς. Επίσης, ανεπιφύλακτα προτείνω τόσο το ριζότο με μανιτάρια και τρούφα όσο και το ριζότο γαρίδας. Δεν λέει να μην δοκιμάσεις ένα από τα μοναδικά επιδόρπιά τους. Η κρέμα λεμονιού με μαύρο σουσάμι και σορμπέ φράουλας κλείνει αρμονικά την οποιαδήποτε γαστρονομική εμπειρία σας.

Όπως λέει και η περιγραφή στη σελίδα τους, σκοπός στο Néma είναι να προσφέρει μια γαστρονομική απλότητα επιπέδου και ο καθένας να ακολουθήσει το Néma (νήμα) των γεύσεών του! Και τις τρεις φορές που το επισκεφθήκαμε, επιβεβαιώσαμε αυτό ακριβώς το πράγμα. Καλή αρχή Néma!

#pafianontour #santinpafoeneshi