ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άλλη μια δυνατή γευστική istorja στο κέντρο της Λευκωσίας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι βρεθήκαμε στο νέο concept store της Λευκωσίας και γευματίσαμε στον υπέροχο από κάθε άποψη εσωτερικό χώρο του istorja, στη Γρηγορίου Ξενοπούλου.

Ένας μοντέρνος, ευήλιος χώρος που προσφέρεται για όλες τις ώρες της ημέρας, για καφέ, για brunch, για lunch, αλλά και για ένα ποτό και ένα γλυκό αμέσως μετά τη δουλειά.

Καθίσαμε σε ένα από τα τραπέζια κοντά στη βιτρίνα-τζαμαρία, στο πιο φωτεινό σημείο του istorja, δίπλα στο section με τις πολυτελείς εκδόσεις και παραγγείλαμε μπύρα μέχρι να επεξεργαστούμε το μενού. Η παγωμένη local μπύρα Λατίνα ήταν ό,τι πιο δροσιστικό μπορούσαμε να έχουμε στο ποτήρι μας τη δεδομένη στιγμή.

Το σχετικά μικρό μενού του café-εστιατορίου είναι χωρισμένο στα τρία, με το πάνω section να αφορά στο πρόγευμα -με επιλογές από granola μέχρι frittata και από eggs benedict μέχρι avocado σε organic walnut toast. Το δεύτερο section περιλάμβανε έξι προτάσεις, με σαλάτες και πιάτα to share, ενώ το τρίτο κομμάτι σου έδινε άλλες έξι επιλογές, με πιάτα που μπορούν να χαρακτηριστούν «κυρίως».

Παραγγείλαμε ένα χταπόδι carpaccio (που προσφερόταν ως πιάτο ημέρας) και ένα piadina melted scamorza (το οποίο ήταν σαν toast σε λιβανέζικη πίτα), για να τα μοιραστούμε, ενώ για κυρίως επιλέξαμε τα linguini και το risotto. Και τα τέσσερα πιάτα ήταν ωραία σε παρουσίαση και ακόμα πιο ωραία σε γεύση, ενώ σε κάθε πιρουνιά ήταν ολοφάνερο πέραν πάσης αμφιβολίας πως τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του istorja είναι top quality.

Τόσο το risotto με τα κολοκυθάκια, τον δυόσμο, το τυρί stracciatella και τους ανθούς κολοκύθας, αλλά και τα linguini με τις γαρίδες Αλταντικού, το γιαούρτι, το αυγοτάραχο και το λεμόνι ήταν πολύ νόστιμα και πολύ ιδιαίτερα σε γεύση. Στο risotto οι γεύσεις ήταν πολύ ισορροπημένες (ένα από τα πιο νόστιμα που δοκίμασα ever), ενώ όσοι αρέσκονται στις πιο λεμονάτες και πικάντικες γεύσεις σίγουρα θα ενθουσιαστούν και με τα πιο linguini.

Τελειώνοντας με το φαγητό, πήγαμε στη μικρή βιτρίνα με τα γλυκά και ανάμεσα σε 6-7 επιλογές διαλέξαμε το pistachio tart και το mille-feuille…

Για δύο μπύρες, έναν φρέσκο χυμό, τα τέσσερα πιάτα που προανέφερα και τα δύο επιδόρπια πληρώσαμε €97.50.

Η εμπειρία στο istorja ομολογουμένως μού άφησε μια πολύ ωραία επίγευση, αφού σε ένα ωραίο περιβάλλον (μέσα και έξω) μπορείς να χαλαρώσεις πραγματικά και να απολαύσεις δυνατές γεύσεις! Αν έπρεπε παρόλα αυτά να παρατηρήσω κάτι, αυτό θα είχε να κάνει με τις μερίδες, τις οποίες οι πολύ πεινασμένοι θα τις εκτιμούσαν περισσότερο αν ήταν λίγο πιο γενναιόδωρες.

Πολύ ωραίο πάντως είναι το vibe και τα πρωϊνά, με κόσμο που απολαμβάνει καφέ πριν ο ήλιος ανέβει πάνω από το κτήριο, αλλά και τα απογεύματα με το πιο cool crowd της πόλης! Μην παραλείψεις φτάνοντας εκεί να ρίξεις μια ματιά και στα δεκάδες προϊόντα που διατίθενται προς πώληση -lifestyle προϊόντα, είδη για την κουζίνα, βιβλία, έπιπλα και άλλα είδη για το σπίτι.

Τέλος, αξίζει να γίνει και μια ιδιαίτερη αναφορά στο wine list, το οποίο τιμά τη Μεσόγειο, με ιδιαίτερες ετικέτες κυρίως από Ελλάδα, αλλά και από Ιταλία  και Γαλλία, αλλά και στη λίστα με τα κοκτέιλ που είναι χωρισμένη σε house recipes, seasonal, classics και non alcoholic.