ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόψε βλέπουμε το πιο διάσημο... τέρας του κινηματογράφου

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε να σου πει ''ένα κινηματογραφικό τέρας'', η δημοφιλέστερη απάντηση θα είναι σίγουρα ο Godzilla. To προϊστορικό τέρας που πρωταγωνιστεί τους κινηματογράφους από το 1954, το 2014 αναβίωσε για ακόμα μια φορά στην δεύτερη Χολιγουντιανή προσπάθεια, και πλέον βρίσκεται στο Netflix. 

Χρόνια μετά από μια πυρηνική καταστροφή που διέλυσε την οικογένειά τους, ένας πατέρας και ένας γιος επανασυνδέονται, μόλις ο Godzilla επιστρέφει από την θάλασσα, σαν όπλο ενάντια σε μυθικά τέρατα που απειλούν την ανθρωπότητα. Πρωταγωνιστούν οι Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Sally Hawkins, David Strathairn και Bryan Cranston.

Είναι σίγουρα μια εμβληματική παρουσία στην ιστορία του κινηματογράφου, που το 2014 κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς για το πώς ισορροπεί το ανθρώπινο δράμα με τα όσα μπορεί να έρθουν με την εμφάνιση ενός γιγάντιου τέρατος. Ήταν επίσης εισπρακτική επιτυχία με $529 εκατομμύρια στο box office έναντι των $160 εκατομμυρίων του budget.

Μια τέτοια ταινία απαιτεί μπόλικο φαγητό που θα σας κρατήσει, γι' αυτό το Wiz προτείνει είδη σχάρας. Αν είσαι Λευκωσία, Πιάτσα Γουρουνάκι, όπου το κρέας στα κάρβουνα είναι ο πρωταγωνιστής, με απλές και νόστιμες γεύσεις σε λογικές τιμές και χορταστικές μερίδες. Λεμεσό, τότε Project Grill, με γεύσεις αμιγώς ελληνικές, με το ζουμερό κοτόπουλο που ψήνεται ολόκληρο κάτω από τούβλο και τις μεγάλες μπριζόλες να κυριαρχούν. Βάλτου Ρίγανη αν είσαι Λάρνακα. Σουβλάκι, μπιφτέκι, χωριάτικο λουκάνικο και χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα και παλιές ελληνικές συνταγές με twist σερβιρισμένες με βότανα όπου πρωταγωνιστεί η ρίγανη. Αν είσαι Πάφο, τότε ο Μίχαλος με μαεστρία ψήνει στη σχάρα και παϊδάκια, μπριζόλες, λουκάνικα, μανιτάρια, ενίοτε και σούβλα.