ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν είναι η Tribeca, δεν είναι το Soho… είναι η Πάφος

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

Το 2017, πέραν από τη χρονιά που έχρισε την Πάφο ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού της Ευρώπης, αποτέλεσε και χρονιά ορόσημο για την υλοποίηση αρκετών έργων εξωραϊσμού και υποδομών της πόλης. Ειδικά το κέντρο της πόλης, με τις πεζοδρομοποιήσεις και τις αναβαθμισμένες πλατείες, μετατράπηκε σε ένα ανοικτό εμπορικό κέντρο -ακολουθώντας το ανοικτό εργοστάσιο πολιτισμού του Πάφος 2017!. Από τότε, η περιοχή της παλιάς αγοράς, στο κέντρο του «Κτήματος», αναπτύσσεται και ομορφαίνει, αποκτά ζωή και δημιουργεί μια αισιόδοξη δυναμική για όλη την πόλη.

Οι πεζόδρομοι, τα μικρά πάρκα, το τεράστιο Green Wall (κάθετος φυτότοιχος), η ανακαινισμένη και πολύχρωμη λαϊκή αγορά, αναδεικνύουν την περιοχή, αναβιώνουν την εμπορική ζωή και αυξάνουν την επισκεψιμότητα του κέντρου.

Τα παφίτικα vibes πλέον συνδυάζουν παράδοση με κοσμοπολίτικο αέρα και το ανανεωμένο κέντρο της πόλης αποτελεί πλέον ένα θελκτικό προορισμό για nightlife, των ντόπιων και των ξένων.

Μαζέψαμε σε έναν οδηγό αρκετά μαγαζιά που έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και έχουν αναμορφώσει την Παλιά Αγορά, δίνοντάς της (νυκτερινή -και όχι μόνο-) ζωή.


Beatriz


Beeroom


Αγορά

All day spots

Αν θα περιπλανηθείς στο κέντρο από το πρωί είτε για να δεις αξιοθέατα είτε μικρά μαγαζάκια με ψαγμένα αντικείμενα, όπως το Psi ή ψαγμένα αθλητικά στο Nat. τότε μπορείς να κάνεις διάλειμμα στο Urban Coffee Co για καφέ και γεμιστό κουλούρι, στο Beatriz Cafe – Bistro για λεμονάδα και ελαφριά σνακ, στο Ανεράδα για brunching ή στο Deloubak Bar nBites για καφέ ή το πρώτο G&T της ημέρας. Στο Piedra café – lounge bar, πάλι, μπορείς να πας για καφέ, ποτό, ζωντανές έντεχνες/ροκ βραδιές και να απολαύσεις το παφίτικο ηλιοβασίλεμα. Αν όμως ψάχνεις από healthy μέχρι vegan επιλογές, οι πρόσφατες προσθήκες του Mum’s Falafel και Bol σε καλύπτουν απόλυτα. Ειδικά τα smoothies του Bol καλύπτουν όλες τις ανάγκες σου, όλες τις ώρες.


Casa Mespilea

Οι κουζίνες του κόσμου

Οι επιλογές για φαγητό είναι πάρα πολλές και καλύπτουν όλες τις ώρες και όλα τα γούστα. Επιλέγω τις προσθήκες των τελευταίων ετών που θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι νέο και οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους. Αν μιλάμε για κυπριακή κουζίνα και ειδικά για κάρβουνο, τότε Η Γειτονιά (δίπλα από την είσοδο στο Χάνι του Ιμπραήμ) προσφέρει χαλαρό μεζέ για βράδια με την παρέα. Η Αγορά που μετακόμισε στην άκρη της δημοτικής αγοράς και προσφέρει μαγικά ηλιοβασιλέματα κάτω από την κληματαριά, αλλά και η πρόσφατη προσθήκη του Τζόγια, που προσφέρει μέχρι οβελία, συμπληρώνουν μια δυνατή τριάδα.

Αν πάλι ψάχνεις μπέργκερ και σχετικά, οι σταθερές αξίες του Burger Stories και του Argos Burgers, με την προσθήκη του Bulls&Buns, καλύπτουν όλους τους ουρανίσκους. Χαλαρό περιβάλλον, τραπεζάκια έξω και παγωμένη μπύρα αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό. Φέτος το καλοκαίρι, κιόλας, το Burger Stories φιλοξενεί στον πλατειακό του χώρο τα ακουστικά πρότζεκτ του Νικόλα Φιλήτα και των φίλων του κάθε Παρασκευή.

Αν μιλάμε για ασιατική κουζίνα, fusion ή πιο γκουρμέ επιλογές, το ασιατικό Momo υπόσχεται να σε ταξιδέψει στην Άπω Ανατολή, όπως και το Sushi Mass, ενώ το νεοαφιχθέν Nola από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό! Το Honey, εντός του Χανιού του Ιμπραήμ, προσφέρει γκουρμέ μενού, από τα χέρια ενός από τους γνωστότερους σεφ της Πάφου. Από την άλλη, το Case Mespilea Boutique Hotel & Bistro φιλοξενεί κατά καιρούς γνωστούς Έλληνες σεφ για θεματικές βραδιές ενώ έχει και τη δυνατότητα να σε φιλοξενήσει στις ανακαινισμένες κλίνες του αρχοντικού!

Αν θες για κάτι στο πόδι ή μετά από κραιπάλη, το Oggi Pasta προσφέρει αρκετές επιλογές με χειροποίητα ζυμαρικά, φρέσκα υλικά, σπιτικές ιταλικές συνταγές για σάλτσες και τα παραδοσιακά ιταλικά arancini. Επιπλέον, το νεοαφιχθέν What’s up dog? προσφέρει αρκετές επιλογές σε «βρώμικο», που έλειπε μέχρι τώρα.


Kinky Bar


Nola
 

Μουσική, ποτά, ξενύχτια

To Otto Dieci αποτέλεσε τον πρώτο πόλο έλξης νυκτερινής ζωής στην περιοχή και συνεχίζει να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται. Ειδικά στις βραδιές live, αν πετύχεις τον Αλέξη Βέντου, να είσαι σίγουρος ότι θα διασκεδάσεις. Αν πάλι ψάξεις την πρώτη ψαγμένη μπάρα της περιοχής για ένα χαλαρό after work drink, το Kinky Bar προσφέρεται με χίλια, όπου ο Νικόλας θα σε κερδίσει με τον μοναδικό του τρόπο. Το νεαφιχθέν Marvel Bar, λίγο πιο κάτω, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από spirits και κοκτέιλ. Το Seventeen17 Bar, με τις θεματικές βραδιές από ελληνικό τραπ μέχρι RnB, ικανοποιεί όλες τις ηλικίες, ενώ το παρακείμενο Chernobyl Bar με το εντυπωσιακό γκράφιτι του αποτελεί το τέλειο ινσταγκραμικό μπαρ.

Για πιο hype ατμόσφαιρα, ωραία κοκτέιλ και ψαγμένη μουσική το Mr. Tippler και το Rum&Jam προσφέρονται για να αφεθείς. Επίσης, κατά καιρούς προσφέρουν γευστικές προτάσεις για να συνοδεύσουν το ποτό σου, ενώ το Rum&Jam -πλέον- προσφέρει σταθερή επιλογή φρεσκοζυμωμένης παραδοσιακής ιταλικής πίτσας. Το Soho. 79 Bar συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγόρια, επίσης. Με ωραία αισθητική και ασιατική κουζίνα που αξίζει να τη δοκιμάσεις - ειδικά τα bao buns του.

Περπατώντας στο κέντρο δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσεις από Στο Περίπου. Ποτοπωλείο όνομα και πράμα! Χαλαρή ατμόσφαιρα, ανεβαστικές μουσικές και όλες οι ηλικίες να απολαμβάνουν το ποτό τους κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Το ολότελα νέο Beeroom Craft Pub προσφέρει χώρο φιλοξενίας σε 100 και ετικέτες μπύρας (που συνεχώς ανανεώνονται), αλλά φιλοξενεί και 10 taps που συνδέονται με το cold room, για να διατηρούνται φρέσκες οι craft μπύρες, όπως κάνει άλλωστε κάθε craft μπυραρία που σέβεται τον εαυτό της! Μια προσωπική αδυναμία την έχω εδώ, αφού είναι ένα από τα σημεία που βρίσκεις γκάμα από τα (οικογενειακά) κρασιά Κτήμα Τσέλεπου!

Ειδική μνεία στις κλασσικές επιλογές και από τους πρώτους διδάξαντες της περιοχής, Πλατώ, Noir και Boulevard που προσφέρουν από καφέ μέχρι πρωινή διασκέδαση και όπου τα βράδια γίνεται το αδιαχώρητο! 

Είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος επισκεφθεί το κέντρο θα αντιληφθεί ότι προσφέρει επιλογές για όλες τις ώρες, για όλα τα γούστα και για όλη την οικογένεια. Εγώ προσυπογράφω ότι θα το λατρέψετε!  

#pafianontour #santinpafoeneshi

Διάβασε επίσης: Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος



Rum & Jam


Soho




Otto Dieci