ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δοκιμάσαμε το Amber Dragon, το νέο εστιατόριο του City of Dreams Mediterranean

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Βρεθήκαμε στη Λεμεσό και απολαύσαμε κινέζικες/ιαπωνικές γεύσεις σε ένα εστιατόριο που ήρθε για να ανεβάσει τον πήχη της γαστρονομίας.

Το City of Dreams Mediterranean αποτελεί ως γνωστό μια πολυεπίπεδη πρόταση ψυχαγωγίας, αφού όντας το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο στο νησί -το μεγαλύτερο στην Ευρώπη αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου- προσφέρεται μεταξύ άλλων για πολυτελή διαμονή, για shopping σε καταστήματα με επώνυμα brands, για οικογενειακή περιπέτεια στο σχετικό πάρκο, για συνέδρια, εκθέσεις, για σύγχρονα παιχνίδια καζίνο και φυσικά για επισκέψεις σε εστιατόρια που προσφέρουν υψηλή γαστρονομία.

Σε σχέση με το τελευταίο κομμάτι, λειτούργησε αυτές τις μέρες το Amber Dragon, ένα ασιατικό εστιατόριο του οποίου η κουζίνα είναι κατά 80% κινέζικη και κατά 20% ιαπωνική. Αρχικά, να πούμε ότι τα εστιατόρια Dragon συναντιόνται και σε άλλα properties της Melco, όπως για παράδειγμα στο Macau, όλα με παραλλαγές στο όνομά τους -το κυπριακό παίρνει το όνομά του από το κεχριμπάρι (Amber). Όλα τα Dragon έχουν βραβευθεί με αστέρι Michelin, ενώ το ένα από αυτά μάλιστα αποτελεί το μοναδικό κινέζικο παγκοσμίως που έχει κατακτήσει τρία αστέρια.

Αυτό που μάθαμε πριν έρθει καν το φαγητό στο τραπέζι μας είναι ότι οι κινέζικες γεύσεις που θα δοκιμάζαμε απέχουν παρασάγγας από «εξευρωπαϊσμένα» κινέζικα πιάτα που συνήθως τρώμε στα κινέζικα εστιατόρια του νησιού και τα οποία δεν έχουν και πολλή σχέση με την παραδοσιακή κουζίνα της Κίνας.

Μάθαμε επίσης ότι ο ειδικός ξυλόφουρνος του εστιατορίου, παρόλο που ήρθε στην Κύπρο κατευθείαν από το Macau εντούτοις για το ψήσιμο της περίφημης πάπιας τους αλλά και για το χοιρινό χρησιμοποιούνται ξύλα χαρουπιάς, τα οποία επιλέχθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα.

Δοκιμάζοντας πάντως λίγη ώρα αργότερα την πάπια που με μαεστρία κοβόταν μπροστά στα μάτια των θαμώνων του εστιατορίου, έχω να πω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά από την ομάδα της κουζίνας σε σχέση με το συγκεκριμένο έδεσμα. Τόσο σε εμφάνιση, χάρη στη «χρυσή» τραγανή κρούστα, όσο και σε γεύση, η πάπια του Amber Dragon είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει εδώ και πολλά χρόνια.

Το γεύμα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του σεφ, ακολούθησε το πολύ ενδιαφέρον Trio of Dragon, με ένα hamachi ceviche, ένα roll με χτένι και σολομό και ένα spicy tuna roll, ενώ η συνέχεια μας επιφύλασσε μια έκπληξη, με μια πολύχρωμη γευστική πανδαισία. Τρία ολόφρεσκα, φτιαγμένα της ώρας dim sum, ένα με γαρίδα, ένα με χοιρινό και μπλε μύδι και άλλο ένα με χτένι και χρυσό χαβιάρι.

Η συνέχεια είχε ξυλόφουρνο, με την πραγματικά υπέροχη πάπια που την απολαύσαμε σε πιτούλες με hoisin sauce, αλλά και με roasted iberico pork σε barbeque sauce. Πολύ ιδιαίτερα σε γεύση ήταν και τα επόμενα πιάτα, ένα garlic fried ρύζι, ένας ζωμός ψητής πάπιας με tofu και σχοινόπρασο, αλλά και οι μικρές μπουκιές με πάπια σε αφράτη ζύμη.

Για φινάλε ήρθε ένα άκρως δροσιστικό ρευστό γλυκό, ένα mango sago με milc custard, αλλά και ένα παγωτό peanut butter με ξηρούς καρπούς, που περισσότερο έμοιαζε με έργο τέχνης παρά με επιδόρπιο.

Άρτιο ήταν και το wine pairing που έγινε, το οποίο άρχισε με υπέροχο μοσχοφίλερο από Κτήμα Τσέλεπος, συνέχισε με Μωροκανέλα από Άης Αμπέλης, την οποία διαδέχθηκε το δροσιστικό ροζέ Dianthos (Xinomavro) από Μπουτάρη, ενώ μαζί με το γλυκό απολαύσαμε έναν μοσχάτο Παρπαρούσης.  

Η επίγευση που μας άφησε το γεύμα στο Amber Dragon ήταν πολύ δυνατή, τόσο γευστικά, όσο και σε σχέση με τα vibes! Ειδική αναφορά θα πρέπει τέλος να γίνει και στο άψογο σέρβις του εστιατορίου, αλλά και στον μαλαισιανής καταγωγής chef de cuisine ο οποίος ήρθε στο τραπέζι για να μας ευχαριστήσει αλλά και να ακούσει τυχόν σχόλιά μας σε σχέση με το φαγητό.

Το Amber Dragon αποτελεί σίγουρα μια fine dining εμπειρία που αξίζει να ζήσεις, αν αγαπάς τις ασιατικές γεύσεις στην πιο αυθεντική τους εκδοχή.

Info
Τηλ. 25088888
City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός
ΤΡ-Κ 17.00-00.00