ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η εμπειρία μας στο Καλύτερο Εστιατόριο της Κύπρου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Το L’ Atelier Robuchon, στη Μαρίνα Αγία Νάπας, είναι χωρίς αμφιβολία το top εστιατόριο στο νησί!

Στα πρόσφατα WiZ 50 Best Restaurants το fine dining εστιατόριο της Μαρίνας Αγίας Νάπας κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της λίστας με τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια της Κύπρου (πέρσι ήταν στη δεύτερη θέση), ενώ επιπλέον έχει κερδίσει κι άλλες πολύ σημαντικές διακρίσεις από τη μέρα λειτουργίας του. Σε σχέση με τη βράβευσή του στο WiZ δε, αξίζει να αναφερθεί ότι η πρώτη θέση προέκυψε μέσα από το σύνολο 1834 εστιατορίων του νησιού που είναι καταχωρημένα στο WiZ Guide, έπειτα από μυστική επίσκεψη και αξιολόγηση του εστιατορίου.

Σε επίπεδο υψηλής γαστρονομίας, η αλήθεια είναι πως στην Κύπρο τα τελευταία μερικά χρόνια ξεκίνησε να γίνεται σοβαρή δουλειά. Δεν είναι πολλά τα εστιατόρια που δουλεύουν σε αυτό το (ψηλό) επίπεδο, πλην όμως είναι κάποια εστιατόρια που σίγουρα δουλεύουν μεθοδικά και φέρνουν στο τραπέζι μικρά έργα τέχνης, εννοώντας άψογα σε παρουσίαση και κυρίως σε γεύση πιάτα (διάβασε περισσότερα εδώ). Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται δικαίως το L’Atelier Robuchon!

Το βράδυ που πήγαμε η εμπειρία μας ήταν άψογη από κάθε άποψη. Από τη στιγμή που κάναμε την κράτηση μέχρι την ώρα της αποχώρησής μας από το εστιατόριο, όλα λειτούργησαν με τρόπο που μας έκαναν να νιώσουμε ότι το κάθε ευρώ του λογαριασμού άξιζε.

Ναι μεν πρόκειται για ένα ακριβό εστιατόριο, πλην όμως αποτελεί ένα καλό παράδειγμα της λογικής ότι η value for money τιμολογιακή προσέγγιση δεν έχει να κάνει τόσο με το πόσα θα πληρώσεις, αλλά κυρίως με το αν αυτό που θα γευτείς θα το κουβαλάς για καιρό στη μνήμη σου. Παράγοντες όπως η ποιότητα, η γεύση, η ευρηματικότητα του σεφ, το σέρβις, η λίστα κρασιών και ορισμένοι άλλοι συνυπολογίζονται στην αξιολόγηση των εστιατορίων (όλων των εστιατορίων).

Στην πολύ χλιδάτη σάλα του ή στην όμορφη βεράντα με θέα τα γιοτ, η εμπειρία που έχεις στο Robuchon είναι αντίστοιχη με την εμπειρία που μπορείς να έχεις σε αστεράτα εστιατόρια του εξωτερικού. Το degustation menu των 125 ευρώ (ανά άτομο) ήταν υπεραρκετό για να πάρουμε μια δυνατή γεύση από τη δουλειά που γίνεται στην κουζίνα. Αρχικά, ήρθε στο τραπέζι το amuse-bouche, ένα πιάτο-έπος με αφρό παρμεζάνας και foie gras, ενώ ακολούθησε το ψητό χτένι με τζίζερ κονφί και κρέμα από κολοκυθάκι (ενώ και η vegan εκδοχή του εν λόγω πιάτου ήταν αριστούργημα). Το κυρίως, ένα άριστα ψημένο περιστέρι απογείωσε την εμπειρία μας, ενώ το δείπνο έκλεισε με μια εξαιρετική σε υφή Guanaj στο φινάλε. Η όλη εμπειρία συμπληρωνόταν από το άψογο σέρβις του εστιατορίου, αλλά και από την ικανότητα του sommelier να μας προτείνει εξαιρετικά (κυπριακά) κρασιά, κάνοντας ένα πολύ καλό pairing με το φαγητό μας.

Το L’Atelier Robuchon στη Μαρίνα Αγίας Νάπας αποτελεί αισθητικά και γευστικά μια πολύ καλή εκδοχή του πρωτότυπου εστιατορίου στο Παρίσι. Όπως γίνεται σε όλες τις μεγαλουπόλεις όπου λειτουργεί, από το Παρίσι, το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη μέχρι το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο, έτσι και στην Κύπρο προσελκύει τους λάτρεις της υψηλής γαλλικής γαστρονομίας, οι οποίοι γνωρίζουν για τις δημιουργίες του αείμνηστου σεφ Joël Robuchon. Ο Γάλλος σεφ, που απεβίωσε το 2018, παραμένει παγκοσμίως γνωστός ως ο «σεφ του αιώνα», κατέχοντας μάλιστα το ρεκόρ των περισσότερων βραβεύσεων με αστέρια Michelin.

Χωρίς αμφιβολία στο Robuchon θα ζήσετε σίγουρα μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που όμοιά της δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στο νησί.

Διάβασε επίσης: Το No1 εστιατόριο στην Κύπρο ανακοίνωσε τους νέους σεφ του