ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λόλα να μια Μήλος...στην Κύπρο

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Λέγεται Κάλυμνος αλλά δεν βρίσκεται στην Κάλυμνο. Έχει την σεληνιακή ομορφιά της Μήλου αλλά δεν βρίσκεται στην Μήλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η γωνιά της Κύπρου έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά, και στοιχεία που θυμίζουν ελληνικό κυκλαδίτικο νησί. Τα βράχια στο νερό, οι μικροί κόλποι ανάμεσα στους λευκούς βράχους, η καφετέρια και το εστιατόριο Κάλυμνος με την απαράμιλλη θέα, συνθέτουν ένα μοναδικά καλοκαιρινό σκηνικό. Για την ιστορία η Ακτή Κυβερνήτη ή Governor’s Beach ονομάστηκε έτσι κατά την περίοδο της αγγλοκατρίας. Εκεί βρισκόταν το εξοχικό που παραθέριζε ο εκάστοτε Άγγλος κυβερνήτης. Το πραγματικό της όνομα όμως είναι το Κάλυμνος και προήλθε από τους σφουγγαράδες της Καλύμνου που έρχονταν στη περιοχή για σπογγαλιεία.

Βρέθηκα εκεί λίγο πριν νυχτώσει, η θάλασσα είχε ξεκινήσει να ασημίζει και το νερό ήταν λάδι. Κάναμε μια γρήγορη βουτιά, χαζέψαμε –εγώ έκθαμβη- το τοπίο και ανεβήκαμε με την παρέα στο καφέ. Απολαμβάνοντας το αναψυκτικό μας, παρακολουθήσαμε τον ουρανό και την θάλασσα να αλλάζουν χρώματα και να γίνονται ένα. Ένα σκηνικό μαγικό. Μια πλευρά του νησιού που μου συστήθηκε για πρώτη φορά.

Το εστιατόριο Κάλυμνος άναβε σιγά- σιγά τα φώτα του δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα ενώ το τραπέζι μας περίμενε καλοστρωμένο. Λίγο πριν νυχτώσει μεταφερθήκαμε εκεί. Τα ποτά και οι πρώτοι ψαρομεζέδες δεν άργησαν να έρθουν στο τραπέζι. Καλαμαράκια, μαρίδες και χταπόδι. Ξεχώρισα τις γαρίδες με το ρύζι και την ιδιαίτερη σος λεμονιού.

Το μπακαλιαράκι ήταν εύγευστο καθώς και η τσιπούρα που φτάνει τελευταία στο τραπέζι και πάντα αδικείται μιας και δεν πεινάς αρκετά για να την απολαύσεις όπως της αξίζει. Εντούτοις απογοητεύτηκα από της προκάτ πατάτες. Είμαι φανατική της φρέσκιας πατάτας και δη της κυπριακής και ευελπιστώ κάποτε να βγει κάποιος νόμος που να απαγορεύει να σερβίρουν κατεψυγμένες προτηγανισμένες πατάτες σε εστιατόρια και ταβέρνες.

Χορτασμένοι από φαγητό και από εικόνες πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Αυτή η ιδιαίτερη γωνιά του νησιού διέθετε όλες τις προϋποθέσεις ώστε να σε κάνει να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε διακοπές. Μόλις 25 λεπτά μακριά από Λευκωσία το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ιδανική τοποθεσία για μίνι αποδράσεις ακόμα και τις καθημερινές.

Δείτε πληροφορίες για το εστιατόριο Κάλυμνος ΕΔΩ