ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Minthis Clubhouse με υπογραφή Δημήτρη Κατριβέση

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

Ο Ελλαδίτης σεφ που σύστησε τη nikkei κουζίνα στο αθηναϊκό κοινό έχει την επιμέλεια του μενού στα εστιατόρια του Minthis -προς το παρόν στο Clubhouse, σύντομα και στο νέο εστιατόριο στη νέα «Πλατεία».

To Minthis, το ξεχωριστό θέρετρο της εταιρείας Pafilia στην Πάφο, βρίσκεται σε μια συνεχή τροχιά γαστρονομικής αναβάθμισης και εμπλουτισμού των γαστρονομικών επιλογών του. Η αρχή έγινε με την προσθήκη του Bar M στη νέα «Πλατεία», ενώ με ανυπομονησία αναμένεται και η λειτουργία του νέου εστιατορίου, με υπογραφή επίσης του γνωστού Ελλαδίτη σεφ, Δημήτρη Κατριβέση - μέχρι τότε όμως, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το ανανεωμένο μενού του Clubhouse με τη δική του υπογραφή.

Με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο και με μοντέρνα, λιτή αρχιτεκτονική, το Clubhouse αποτελεί ένα από τα πρώτα κτίρια που κατασκευάστηκαν στο θέρετρο. Κατασκευασμένο από φυσικά υλικά, δεσπόζει με την ύπαρξη του απέναντι από την «Πλατεία». Η ξύλινη επένδυση που επικρατεί (εντός και εκτός) στην μεγάλη σάλα του, σε συνάρτηση με τη μινιμαλιστική αισθητική του χώρου και την απρόσκοπτη θέα προς το γήπεδο του γκολφ, σε φέρνει κοντά στη φύση και την ίδια στιγμή σου δημιουργεί μια πρωτόγνωρη θαλπωρή! Μάλιστα η βλάστηση σε συνάρτηση με το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού της Μίνθης του 16ου αιώνα, που αναπαλαιώθηκε, θυμίζει περιδιάβαση στην Τοσκάνη!

Το μενού κινείται σε μεσογειακές γεύσεις με επιλογή ορεκτικών, σαλατών, κυρίως πιάτων για όλα τα γούστα και εννοείται ακολουθεί τη φιλοσοφία του σεφ Δημήτρη Κατριβέση -ο οποίος είναι γνωστός ως ο σεφ που σύστησε τη nikkei κουζίνα στο αθηναϊκό κοινό

Δοκιμάσαμε σχεδόν όλο το μενού και παρόλο που όλα τα πιάτα είναι ξεχωριστά, εντούτοις ξεχωρίσαμε το καρπάτσιο χταποδιού και τον ιδιαίτερο συνδυασμό υλικών που σερβίρεται με την burrata!

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η πίττα της γιαγιάς που όπως μας ανέφεραν η γέμιση της κάθε φορά είναι διαφορετική (στην επίσκεψη μας ήταν με μπολονέζ)! Από τα κυρίως πιάτα τόσο το ριζότο μανιταριών όσο και τα μακαρόνια μπολονέζ ικανοποίησαν τους απαιτητικούς συνδαιτημόνες μου, ενώ το αρνάκι με κριθαράκι ήταν πεντανόστιμο και σερβιρισμένο με ένα μινιμάλ, μοντέρνο τρόπο που απόλαυσα αφάνταστα!

Φρέσκα πρώτη ύλη, πολύχρωμα, «ανθισμένα», εκλεπτυσμένα πιάτα και γενικά πιάτα υψηλής γαστρονομίας με ένα Minthis twist όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Σίγουρα θα επιστρέψουμε, αφού όπως αναγράφουν και στα μενού τους «Ας αφήσουμε το φαγητό να είναι το φάρμακο και το γιατρικό να είναι το φαγητό» - Ιπποκράτης.

Το Minthis είναι πλέον στον χάρτη επιλογών μας και περιμένω την ολοκλήρωση της «Πλατείας» για να απολαύσουμε και άλλες γαστρονομικές επιλογές με τις μυρωδιές της κυπριακής φύσης και τη γαλήνη του τοπίου!

#pafianontour #santinpafoeneshi