ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Novél: Ένα όμορφο μπιστρό στα Λεύκαρα από την ομάδα του Tutto Passa

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο Aleksander Eng, ιδρυτής και γενικός διευθυντής του The Agora Hotel, μας ξεναγεί στο εστιατόριο αλλά και στο μπαρ του κουκλίστικου νέου ξενοδοχείου των Λευκάρων!

Ποια είναι η φιλοσοφία του μενού, ποια του wine list, ποιοι αποτελούν την ομάδα του εστιατορίου, και τι είδους εμπειρία μπορούμε να έχουμε στο εστιατόριο Novél αλλά και στο μπαρ του The Agora Hotel που απέκτησε και πάλι ζωή, μετά το μαγικό άγγιγμα μιας υπέροχης ομάδας ανθρώπων. Ο Aleksander Eng μάς δίνει πολλούς καλούς λόγους για μια εκδρομή στα Λεύκαρα.

Aleksander, στην κουζίνα και γενικά στην ομάδα, θα βρούμε τους ίδιους ανθρώπους που δούλευαν στο Tutto Passa;
Φυσικά, σχεδόν όλη η ομάδα είναι εδώ, ενώ και πολλοί από τους πελάτες μας από το Tutto Pass αποφάσισαν επίσης να μπουν στην ομάδα μας. Νοιώθουμε απίστευτα τυχεροί γι’ αυτό!

Ποιος είναι ο head chef;
Το όνομά του είναι Edward Guk, γνωστός και ως Ed, ο οποίος ήταν και ο σεφ πίσω από το Tutto Passa. Ο με καταγωγή από τη Λεμεσό (με ρωσικές ρίζες) 23χρονος σεφ μας, ο οποίος είναι απόφοιτος του Le Cordon Bleu στο Λονδίνο, είναι ένας cool τύπος με εξαιρετικές ιδέες. Έχει μάλιστα πίσω του μια μεγάλη ομάδα ταλαντούχων σεφ, κάτι που σίγουρα βοηθά πολύ!

Μετά το κλείσιμο του Tutto Passa το φθινόπωρο του 2022, περιμέναμε με αγωνία το νέο πρότζεκτ της υπέροχης αυτής ομάδας. Αντικρύζοντας σήμερα το αποτέλεσμα (αισθητικά τουλάχιστον, αφού για το γευστικό αποτέλεσμα επιφυλασσόμαστε), μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι όλη αυτή η αναμονή άξιζε τον κόπο!

Τι ακριβώς σημαίνει Novél και ποια είναι η φιλοσοφία του εστιατορίου σας;
Novél στα γαλλικά σημαίνει κάτι νέο. Είναι επίσης το όνομα της συντρόφου μου, η οποία ονομάζεται Emilie Novél. Πρόκειται για ένα οικογενειακό μπιστρό, με sharing φιλοσοφία. Σερβίρουμε εποχιακό καλό φαγητό, ενώ για εμάς στοιχεία όπως η εξυπηρέτηση, η μουσική και ο φωτισμός (φως) είναι εξίσου σημαντικά για τη δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας.

Ποιο ακριβώς είναι το concept του μενού; Τι είδους πιάτα θα δοκιμάσουμε;
Όπως είπα, πρόκειται για ένα απλό μενού, το οποίο συνήθως αποτελείται από περίπου τέσσερα κρύα πιάτα, τέσσερα ζεστά πιάτα, συνοδευτικά και επιδόρπια. Επιπλέον, έχουμε specials τα οποία διαφέρουν ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα. Το ντιπ μελιτζάνας και το μαροκινό χταπόδι είναι μερικά από τα αγαπημένα μου, ίσως και το ριζότο μανιταριών! Να πω επίσης ότι για lunch προσφέρουμε τις διάσημες πίτσες Tutto Possa, dip, σαλάτες, ενώ αυτή την περίοδο σερβίρουμε και μια καταπληκτική vegan κολοκυθόσουπα! 

Και ποιο είναι το concept του wine list και του cocktail menu;
Το ξενοδοχείο Agora είναι σαν ένα μεγάλο σπίτι και αυτό που λέμε είναι ότι αντιπροσωπεύει πράγματα που εμείς ως ιδιοκτήτες και ως ομάδα αγαπάμε και θέλουμε να βιώσετε. Οπότε, η λίστα κρασιών μας είναι σχετικά μικρή, πλην όμως όλα τα κρασιά της είναι επιλογές που εμείς οι ίδιοι απολαμβάνουμε. Έχουμε κυρίως γαλλικά κρασιά, ένα κόκκινο και ένα λευκό κυπριακό -όχι τα συνηθισμένα, αλλά ένα Γιαννούδι και μια Κανέλλα που αγαπάμε. Έχουμε επίσης δύο ελληνικά κρασιά, αλλά και μια επιλογή εκτός μενού από κρασιά τα οποία ονομάζουμε «if you know you know». Σε σχέση με το μπαρ, σερβίρει κλασικά κοκτέιλ, όπως τα παλιά καλά μπαρ ξενοδοχείου. Απλά, εκλεπτυσμένα, κλασικά κοκτέιλ, όπως ένα old fashioned, dirty martinis, αλλά και το Pikantiko, που είχαμε και στο Tutto Passa! Έχουμε επίσης και μια μπύρα, τη Humor Pilsner.

Τι είδους εμπειρία μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες στο μπαρ σας;
Μοιάζει σαν ένα σαλόνι, με μεγάλους καναπέδες, τζάκι και ωραίες μουσικές. Διαθέτουμε πολλά βιβλία και μικρά αντικείμενα, τα οποία δημιουργούν ένα ωραίο ντεκόρ και μια cozy ατμόσφαιρα, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα σαλόνι σαν κι αυτό που έχεις στο δικό σου σπίτι. Τίποτα επιτηδευμένο, απλώς ένα feel-good vibe. Κατά τη διάρκεια της ημέρας προσφέρουμε επίσης specialty καφέδες, φρέσκα κρουασάν και κέικ που ψήνονται στην κουζίνα μας από την ομάδα του εστιατορίου!

Το εστιατόριο είναι ανοιχτό και για άτομα εκτός ξενοδοχείου;
Φυσικά! Έχουμε πολλές κρατήσεις για lunch, για δείπνο, ακόμη και για πρωινό τα σαββατοκύριακα!

Από τι ώρα ξεκινάτε το πρωί και μέχρι ποια ώρα σερβίρετε;
Οι καφέδες αρχίζουν να ρέουν από τις 7 το πρωί και το πρωινό σερβίρεται από τις 8 έως τις 11. Το lunch προσφέρεται από τις 12.30 έως τις 16.00 και το δείπνο από τις 19.00 έως τις 22.30 -εφτά μέρες τη βδομάδα!


Info
Τηλ. 24726000
Τιμίου Σταυρού 25, Πάνω Λεύκαρα
Δ-Κ 7.00-22.30