ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ηθοποιός Γιώργος Ευαγόρου μας συστήνει τα καλάθια της Κρήτου Τέρρα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Kάνοντας την «βόλτα» μου στο Instagram «σκόνταψα» πάνω στα καλάθια της Κρήτου Τέρρα. Λίγο η καταγωγή μου από το χωριό, λίγο η αγάπη μου για τα αγνά προϊόντα με ώθησαν στο να ψάξω εκτενέστερα το περιεχόμενο και την ιστορία των καλαθιών. Μέσα από την μικρή έρευνα μου ανακάλυψα με έκπληξη ότι πίσω από τo εν λόγω εγχείρημα κρύβεται ο ηθοποιός Γιώργος Ευαγόρου. Πάτησα κλήση στο κινητό και κάπως έτσι γνωριστήκαμε και η ευγενική φωνή του μου έλυσε όλες τις απορίες.

Αρχικά πες μας δυο πράγματα για εσένα! Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες ποια είναι η σχέση σου με την Κρήτου Τέρρα και που σε πετυχαίνουμε επαγγελματικά αυτό το διάστημα;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάφο, για ένα μικρό διάστημα έμενα στην Κρήτου Τερρα. Μετέπειτα πήγαινα τα καλοκαίρια μαζί με τη γιαγιά, η οποία έχει καταγωγή από το χωριό, κι έμενα εκεί τρεις μήνες. Είμαι ηθοποιός και το αυτό το διάστημα με βρίσκετε στη σειρά « Μια φορά κι έναν καιρό» Που υπογράφει ο Λώρης Λοϊζίδης, στον Αντέννα.

Πως προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας των καλαθιών;
Μια μέρα ήμουν σπίτι με την γυναίκα μου, και πήγαμε να φτιάξουμε σαλάτα. Τα υλικά που είχαμε βάλει μέσα ήταν τα κλασσικά ζαρζαβατικά που χρησιμοποιούμε όλοι. Τα βρήκαμε τόσο άγευστα που δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τι γεύση είχε το καθετί. Από εκεί γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξω αυτό το καλάθι για να γνωρίσει ο περισσότερος κόσμος τις αυθεντικές νόστιμες γεύσεις που παράγουμε στον τόπο μας, και παράλληλα να μάθει κάθε πότε πρέπει να τρώμε το κάθε προϊόν ανάλογα με την εποχή.

Τι περιλαμβάνει το κάθε καλάθι και πως γίνεται η επιλογή των προϊόντων;
Κάθε καλάθι θέλουμε να περιέχει μέσα, το παραδοσιακό ψωμί που φτιάχνουμε, ελιές, αλάτι του Ακάμα, φρούτα εποχής, ζαρζαβατικά εποχής και κάποια μυρωδικά. Τώρα έγκειται και στην επιλογή του καθενός ανάλογα με τις προτιμήσεις του το τι θέλει να περιέχει.

Είναι οργανικά Προϊόντα;
Όλα τα προϊόντα δεν περιέχουν συστατικά, ούτε φυτοφάρμακα. Δεν ξέρω πως μεταφράζεται, εγώ το λέω αγνά υλικά του τόπου μας.

Ποιο είναι το προφίλ των ανθρώπων που τα αγοράζουν;
Επειδή τώρα ξεκίνησε αυτή η ιδέα, δεν μπορώ ακόμη να απαντήσω με σιγουριά αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο προφίλ ανθρώπων που το ζητάνε περισσότερο.

Πως μπορεί κανείς να τα παραγγείλει; 
Το καλάθι μας μπορεί να το παραγγείλει είτε μέσω του ίνσταγκραμ στο @kritoubasket και τηλεφωνικά στον αριθμό 99894628

Ποιο είναι το όραμα σου για το μέλλον;
Θα ήθελα κάποια στιγμή να προσεγγίσω καταλύματα τα οποία να δίνουν καλάθια σαν ένα μικρό welcome gift στους τουρίστες που έρχονται στα μέρη μας.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το τοπ προϊόν του χωριού;
Το top προϊόν του χωριού, δυστυχώς δεν μπορώ να το προμηθεύσω μαζί με το καλάθι. Είναι ένα γλυκό που λέγεται καϊκανας. Κατά τα λεγόμενα της γιαγιάς μου είναι ένα γλυκό που το έφτιαχναν οι Ελληνοκύπριοι μαζί με τους Τουρκοκύπριους όπου έμεναν στο γειτονικό χωριό στην Τέρρα, οποίο εμπεριέχει μέσα αυγά και χαρουπόμελο.

 Θα μπορούσες να δεις τον εαυτό σου σαν μόνιμο κάτοικο της Κρήτου Τέρρα και να ασχολείσαι αποκλειστικά με αυτό;
Ναι φυσικά, αυτό το βλέπω σαν ένας προπομπός για το μέλλον που σχεδιάζω για το χωριό μου. Αρκεί όλα να πάνε καλά και να μην σταματήσει άδοξα. Γιατί υπάρχει απέραντη αγάπη και φροντίδα για αυτά τα προϊόντα.

Bρείτε τα καλάθια της Κρήτου Τέρρα ΕΔΩ