ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Περικλής Ρουσουνίδης μάς λέει το μυστικό για τα τσουρέκια και τις φλαούνες του

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Δοκιμάσαμε τα τσουρέκια και τις φλαούνες του Περικλή Ρουσουνίδη, από το Craft Bakery and Sweets και ομολογουμένως είναι εθισμός.

Έτσι λοιπόν επικοινωνήσαμε μαζί του και τον "πιέσαμε" να μας δώσει μερικά μικρά μυστικά ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε, που οφείλεται η υπέροχη και τόσο ξεχωριστή γεύση τους! 

Όσον αφορά στις φλαούνες μας εξομολογήθηκε ότι η συνταγή είναι οικογενεική και έχει έρθει στα χέρια του από την μητέρα του, η οποία με την σειρά της την κληρονόμησε από την μητέρα της.  Τις φτιάχνει με παφίτικο τυρί και χαλούμι και η ιδιαιτερότητα τους είναι ότι χρησιμοποιείται  προζύμι και όχι baking powder. Τέλος τα αυγά που χρησιμοποιεί είναι πάντα βιολογικά.

Όσον αφορά στο τσουρέκι, πρόκειται για καθαρό brios, το οποίο το κάνει να ξεχωρίζει από τα τσουρέκια που θυμίζουν κέικ ή  ψωμί.

Τα αυγά που χρησιμοποιεί είναι φρέσκα βιολογικά, το γάλα και το βούτυρο επίσης φρέσκο και το signature τσουρέκι αποτελείται από αμύγδαλα ροζ, τα οποία έχει φέρει από την γαλλία, αρρωματισμένα με βατόμουρο. Τέλος το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού δίνει μια ιδιαίτερη εσάνς στην γεύση. 

Το Craft Bakery and Sweets, του Περικλή Ρουσουνίδη, άνοιξε τις πόρτες του εδώ και λίγο καιρό στην οδό Πειραιώς 20 (πάροδος λεωφόρου Αθαλάσσης) στον Στρόβολο, προσφέροντας στους πελάτες πέρα από μοναδικά απολαυστικές εμπειρίες και άνετο χώρο parking! Στα ράφια του θα βρείτε ό,τι προσφέρει ένας αυθεντικός ευρωπαϊκός φούρνος χωρίς να παρεκκλίνει από τις κυπριακές γεύσεις. Ένα σωστό πάντρεμα γεύσεων που το επιτυγχάνει χρησιμοποιώντας ευλαβικά και πιστά την ντόπια πρώτη ύλη.

Στο μενού του θα βρείτε επίσης εμπλουτισμένη γκάμα από ψωμιά, κρουασάν, γλυκά και σάντουιτς. Διαθέτει επίσης μεγάλη ποικιλία από τούρτες, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε Lemon/Bluberry και Praline με κρέμα Mascarpone.