ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Περικλής Ρουσουνίδης μας συστήνει τα παριζιάνικα Εκλέρ του

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

O ταλαντούχος partry σεφ, Περικλής Ρουσουνίδης, ανακοινώνει τις νέες προσθήκες στα ράφια του Craft Bakery and Sweets και για ακόμα μια φορά μας αποδεικνύει ότι είναι δημιουργικό πνεύμα και δεν επαναπαύεται. Ταξιδεύει, δοκιμάζει, ενημερώνεται για τις τάσεις της γαστρονομίας και εξελίσσει τα προϊόντα του έτσι όπως επιτάσσει το ανταγωνιστικό και άκρως απαιτητικό περιβάλλον της γαστρονομικής σκηνής του Κύπρου.

Εμπνευσμένος από τον Γάλλο pastry σεφ Christophe Adam, τον οποίο επισκέφτηκε πριν δυο μήνες στο Παρίσι, εντάσσει στο ήδη πλούσιο μενού του ζαχαροπλαστείου, τα Εκλέρ. Ο Christophe Adam έχει 30 ζαχαροπλαστεία παγκοσμίως και τα εκλέρ του γίνονται ανάρπαστα. Συγκεκριμένα πουλάει 2.800.000 εκλέρ την ημέρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο wiz guide o Περικλής Ρουσουνίδης είπε τα εξής:

"Έτυχε να εργαστώ με τον Christophe Adam αλλά και να παρακολουθήσω σεμινάρια του. Η πρωτοβουλία του να προσθέσει στα ζαχαροπλαστεία του μια μεγάλη γκάμα από εκλέρ αγκαλιάστηκε θερμά από τους πελάτες. Προσέλαβα μια φοβερή συνεργάτιδα μικρή σε ηλικία αλλά εξαιρετικά ταλαντούχα. Το όνομά της είναι Μιχαέλλα Παμπή. Την είχα πάρει μαζί μου στο Παρίσι για να αντιληφθεί πλήρως το concept. Τα εκλέρ που φτιάχνουμε έχουν διάφορες γεύσεις. Μαστίχα Χίου, λεμόνι, snicker (όπως η σοκολάτα) Dulcey Deleche (καραμέλα), φράουλα, βανίλια Μαδαγασκάρης, Columbia (γεύση καφέ) κλασσικό σοκολατένιο και καβουρδισμένα φουντούκια. Εντός των επόμενων ημερών σκοπεύουμε να προσθέσουμε και αλμυρά εκλέρ στο μενού. 

Ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί με την εν λόγω προσθήκη αλλά αγαπάει και ζητάει και τις κλασσικές συνταγές μου. Πιστεύω όμως ότι είναι θέμα χρόνο να γίνει το εκλέρ το best seller μας.

Έχουμε επίσης μια ενδιαφέρουσα σειρά από αλμυρές γεύσεις, ιταλικές και μεσογειακές. Έχω κατά βάση την ιταλική τεχνική πάνω σε ορισμένα ψωμιά και την εξελίσσω προσαρμόζοντας δικές μου συνταγές. Τα κις Λορέν μας επίσης γίνονται ανάρπαστα. Έχουμε πέντε γεύσεις, με κατσικίσιο τυρί και παστόσυκα, με σπανάκι, φέτα άνηθο και λιαστή ντομάτα και με κεφαλογραβιέρα Κρήτης. Θα προσθέσουμε και κάποια ακόμα, μια ποικιλία από 4 ελληνικά τυριά.

Ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις συνταγές μας είναι η ντόπια πρώτη ύλη. Όλα τα υλικά μας είναι ΠΟΠ.
Στα ράφια μας θα βρείτε και μεγάλη γκάμα από κρουασάν όπου την οποία επίσης εξελίσσουμε προσθέτοντας νέες γεύσεις. Το Ντουμπάι κρουασάν με κανταΐφι και χαλεπιανό είναι το πιο δημοφιλές. Γίνεται ανάρπαστο. To Cookie κρουασάν επίσης πάει πολύ καλά.

Τέλος οι τούρτες μας αποτελούν σταθερή αξία. Η αύξηση της τιμής της σοκολάτας μας προβληματίζει λίγο, θα αρχίσουμε να παίζουμε λίγο παραπάνω με κρέμα. Ενδεικτικά να σας πω ΄τοι στο Παρίσι μια τούρτα σοκολάτα για 6 άτομα την πληρώσαμε €58 και δεν τρωγόταν. Η γεύση ήταν ακαθόριστη.

Εντός των ήμερων το κατάστημα θα έχει τέντες στην βεράντα ο όπου οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται και να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους."

Το Craft Bakery And Sweets βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 20 (πάροδος λεωφόρου Αθαλάσσης) στον Στρόβολο, είναι ανοιχτό Δευτέρα με Σάββατο 08.00 πμ. έως 20.00 μμ.