ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Off season στο Parklane

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ποιος λέει ότι πρέπει να έρθει και επίσημα το καλοκαίρι για να κλείσουμε διήμερο στα νότια παράλια του νησιού; Η γλυκιά-πικάντικη γεύση του περίφημου κοκτέιλ Tomatini στο LPM, σε συνδυασμό με την αέρινη αίσθηση του να επιπλέεις σε μια από τις πισίνες με θαλασσινό αλάτι στο Kalloni Spa, είναι εμπειρία ικανή από μόνη της να σε κάνει να θες να επιστρέψεις ξανά σύντομα στο Parklane a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol!

Είμαι σε ηλικία που θεωρώ ότι μερικές από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής βρίσκονται σε ένα πιάτο με ωραίο φαγητό ή γλυκό, σε ένα ποτήρι κρασιού ή σε ένα martini glass ή ένα old fashioned glass για κοκτέιλ. Ως εκ τούτου, καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας έτριβα με ικανοποίηση τα χέρια, ξέροντας ότι το σαββατοκύριακο θα απολάμβανα εκ νέου φαγητό και ποτά στο LPM, το No1 εστιατόριο της Κύπρου -όπως αυτό αναδείχθηκε στα WiZ 50 Best Restaurants. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα πήγαινα για dinner, όπως την τελευταία φορά, αλλά για brunch-lunch. Πήραμε τον κατάλογο, αποφασίσαμε ποιο «πακέτο» από το brunch menu θα παραγγείλουμε (οι τιμές ποικίλουν αναλόγως αν θέλεις mocktails, cocktails και κρασιά, sparkling wines ή σαμπάνια) και ξεκινήσαμε να βγάζουμε διάφορα επιφωνήματα ικανοποίησης με πιάτα όπως το περίφημο Escargots de Bourgogne, το Avocado Dip με τα κράκερ από ελιά, το εξαιρετικά ψημένο Sirloin και το νοστιμότατο λαβράκι, ενώ τα κοκτέιλ συμπλήρωναν την απίστευτα δυνατή γευστική εμπειρία. Το brunch επισφραγίστηκε με το καλύτερο Vanilla Cheesecake που δοκίμασα ever, με μια εξαιρετικής ποιότητας βανίλια και ένα μαλακό-αφράτο μπισκότο, αλλά και από το chocolate mousse που μόλις είχε βγει από τον φούρνο.

Όταν μιλάμε για το Parklane δεν υπάρχει ιδανική εποχή παρά μόνο ιδανική διάθεση, αφού τα πράγματα που μπορείς να απολαύσεις εδώ είναι αμέτρητα κάθε περίοδο του χρόνου. Εξαιρετικό φαγητό και ποτό, θεραπείες στο spa, παιχνίδι στο μεγαλύτερο πάρκο δραστηριοτήτων για παιδιά στην Ευρώπη, ενώ ανάμεσα στα facilities του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τρεις εξωτερικές πισίνες, γυμναστήριο, κομμωτήριο και φυσικά καταστήματα με διεθνή brands μόδας.

Αντίστοιχα νόστιμη ήταν και η εμπειρία στο Gallery, το οποίο τα βράδια μετατρέπεται σε ένα chic sushi bar. Στο τραπέζι έρχονται όλα τα καλά της ιαπωνικής κουζίνας, μαζί με κοκτέιλ φυσικά ή prosecco (που όμως μας ενημέρωσε ο sommelier ταιριάζει απίστευτα σε αυτή την περίπτωση), αλλά και ωραία γλυκά τα οποία μπορείς να απολαύσεις από τη βιτρίνα που υπάρχει στην είσοδο του εστιατορίου, με το που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί. Τώρα δε που άνοιξε ο καιρός, η ειδυλλιακή βεράντα του Gallery προσφέρεται και για shisha.

Το γαστρονομικό ταξίδι στο Parklane ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Il Teatro με το ιταλικό μενού, το ρομαντικό ambiance και το μεσογειακό ταπεραμέντο. Ανάμεσα σε πολλά λιλιπούτεια λεμονόδεντρα γευτήκαμε γεύσεις οικείες, από ωραίες σαλάτες και ορεκτικά μέχρι πίτσα ψημένη σε ξυλόφουρνο και μακαρονάδες με φρέσκα ζυμαρικά! Και επειδή έτυχε να βρεθούμε ξανά βράδυ στο Il Teatro, σημείωσε ότι ο χώρος προσφέρεται για ένα άκρως ρομαντικό δείπνο σε ένα απίστευτα ειδυλλιακό σκηνικό. Όμως, επειδή το εστιατόριο βρίσκεται δίπλα στην πισίνα, μπορείς να πας εκεί και από το πρωί για παγωτό ή ένα δροσιστικό ρόφημα.

Από τις αρχές Απριλίου στις επιλογές προστέθηκε και το θρυλικό Nammos, σκορπίζοντας εκ νέου τον κοσμοπολίτικο αέρα στην πόλη, προσφέροντας μια εμπειρία διασκέδασης και ψυχαγωγίας πολλών αστέρων, σε ντόπιους και ξένους. Πολύ καλό φαγητό προσφέρεται φυσικά και στο Lanes, στο βασικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, το οποίο εκτός από ένα ατελείωτο πρόγευμα, σερβίρει επίσης lunch και dinner. Κατά τη διάρκεια της μέρας, επίσης, στο Vithos, που βρίσκεται στον χώρο της πισίνας, θα βρεις καφέδες αλλά και πολλά σνακ για την πρωινή ή την απογευματινή λιγούρα.

Χαλάρωση και ευεξία

Λίγο μετά το πρόγευμα της Κυριακής, στο πρόγραμμα μπήκε εμβόλιμο ένα σπουδαίο δώρο, εννοώντας μια επίσκεψη στο Kalloni Spa. Στις τρεις εσωτερικές πισίνες με το θαλασσινό νερό (εκ των οποίων η μια με ποσότητα αλατιού αντίστοιχη αυτής που διαθέτει η Νεκρά Θάλασσα) είχαμε την δυνατότητα να χαλαρώσουμε και να φορτίσουμε μπαταρίες, ενώ μια θεραπεία μασάζ ήταν ότι πραγματικά χρειαζόταν το σώμα μας για να αποφορτιστεί έπειτα από μια αρκετά κουραστική βδομάδα.

Εννοείται πως στο διήμερό μας έπρεπε οπωσδήποτε να βρεθεί χρόνος, εκτός από μπάνιο στην πισίνα της βίλας που διαμέναμε (η οποία έχει τη δυνατότητα για θέρμανση του νερού της), να επισκεφτούμε και το Park Kidz, το οποίο μπορεί να περηφανεύεται πως αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο δραστηριοτήτων για παιδιά στην Ευρώπη. Ένας μικρός παράδεισος για τα παιδιά, που σαφέστατα θα μπορούσε από μόνο του να αποτελεί έναν καλό λόγο για μια επίσκεψη στο Parklane.

Μιας και η αναφορά στη βίλα, το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 222 δωμάτια, 24 σουίτες και 18 βίλες, ενώ μεταξύ άλλων στα facilities του περιλαμβάνονται τρεις εξωτερικές πισίνες, γυμναστήριο, κομμωτήριο και φυσικά καταστήματα με διεθνή brands μόδας.

Απαράμιλλη αισθητική

Από τη στιγμή που θα περάσεις με το αυτοκίνητό σου από την επιβλητική μεταλλική είσοδο, αυτόματα εισέρχεσαι σε έναν άλλο κόσμο. Οι πλούσιοι καταπράσινοι κήποι, τα φυτά, τα βότανα και τα λουλούδια (ακόμα και σε κατακόρυφη διάταξη, σε έναν τοίχο στο lobby), και φυσικά οι πανύψηλοι φοίνικες με φόντο το βαθύ μπλε της θάλασσας, αντανακλούν την ομορφιά της μεσογείου, την κοσμοπολίτικη αύρα της Λεμεσού, όπως επίσης τον παραδοσιακό χαρακτήρα του νησιού και τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων. Ένα στολίδι που σχεδιάστηκε από τη Harrods Interiors και διακοσμήθηκε από το γαλλικό creative studio Atelier 27, ερμηνεύοντας με μια μοντέρνα οπτική τη μακραίωνη τοπική ιστορία και την παράδοση της αρωματοποιίας που χρονολογείται στην περιοχή από την αρχαιότητα.

INFO
Κρατήσεις 25862000, reservations@parklanecyprus.com
Πληροφορίες PARKLANECYPRUS.COM / info@parklanecyprus.com