ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οφτό έκπληξη στο κέντρο της πόλης

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Η λέξη «Eρωδός» είναι ένα χαριτωμένο λογοπαίγνιο και θα πει "δρόμος του έρωτα". Δεν πρόκειται για καθόλου τυχαία ονομασία μιας και κάθε βράδυ οι δρόμοι της παλιάς Λευκωσίας- ειδικά τώρα που καλοκαίριασε- είναι πραγματικός έρωτας. Έτσι ακριβώς και το πλακώστροτο δρομάκι που περνάει έξω από το εστιατόριο «Ερωδός».

Περπατώντας Σαββατόβραδο στην εντός των τειχών πόλη νιώθεις μια αισιόδοξη σχεδόν εορταστική διάθεση να αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Τραπέζια έξω, μουσικές παντού, συζητήσεις και λαχταριστές μυρωδιές συνθέτουν ένα απόλυτα ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Δεν υπάρχει λοιπόν, τίποτα καλύτερο από μια απρογραμμάτιστη - τουριστική όπως λέω εγώ- βόλτα στις γωνιές της πόλης εκεί όπου σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις, δεκάδες μικρές εκπλήξεις. Εκεί λοιπόν όπως τριγυρνάς και αφού η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά κάνεις στάση στο σημείο που σου κάνει κλικ.

«Οφτό κλέφτικο σε ξυλόφουρνο» διαβάσαμε ξαφνιασμένοι ευχάριστα, στον πίνακα του Ερωδού και το κλικ έγινε. Γεγονός που αποτέλεσε ένα επιπλέον και πολύ βασικό κίνητρο για να κάνουμε την στάση μας. Άλλωστε η αυλή του ήταν ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και μας έλκυε σαν μαγνήτης.

Κάτσαμε αναπαυτικά και σε πολύ λίγο παγωμένες μπίρες και δυο γενναίες μερίδες οφτό έφτασαν στο τραπέζι συνοδευμένες από πίτες και χωριάτικη σαλάτα. Το οφτό έλιωνε στο στόμα ενώ οι πατάτες καλοψημένες είχαν μια ανεπαίσθητη εσάνς τσικνισμένου λεμονιού. Απ’ ότι μας ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης ο λόγος ήταν ότι εκείνη την μέρα το οφτό είχε ψηθεί στον ξυλόφουρνο με ξύλα λεμονιάς.

Το γεύμα έκλεισε με την έναρξη της Live μουσικής η οποία έδεσε ιδανικά με την ρομαντική αυλή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το εστιατόριο Ερωδός αποτελεί σημείο αναφοράς στην Παλιά πόλη της Λευκωσίας μιας και βρίσκεται εκεί, σταθερά, τα τελευταία 25 χρόνια. Το μενού μεταξύ άλλων εκτός από το εποχιακό οφτό, περιλαμβάνει πιάτα ημέρας όπως μουσακά, γίγαντες και αφέλια, μακαρονάδες για τους pasta lovers, σχάρα, μεζέδες, τσιμπήματα, αλλά και ψαρικά που μπορείς να συνοδεύσεις με παγωμένο ούζο. Οι δε προμήθειες πρώτων υλικών γίνονται αποκλειστικά από ντόπιους παραγωγούς.

Μιας και ξεκινάει και περίοδος Euro αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ερωδό –τις ημέρες του αγώνα- θα στηθούν μεγάλες οθόνες και προτζέκτορες. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινήσει το καλοκαίρι με αγώνα, παγωμένη μπίρα και οφτό;

To εστιατόριο Ερωδός θα το βρείτε Πατριάρχου Γρηγορίου 1 στην Παλιά Λευκωσία. Τηλ 99446447