ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Ακρογιάλι για ψαράκι από την βάρκα, μπροστά στο κύμα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Αν με ρωτούσες «τι είναι για εσένα καλοκαίρι;» θα απαντούσα, μια παραλία με λίγο κόσμο, μια ψάθα κάτω από έναν ευκάλυπτο, οι ήχοι από το κύμα που σκάει στην ακτή, Χατζηδάκις να παίζει στο φορητό ηχείο, περπάτημα με γυμνά πέλματα στην παραλία, βουτιές με μάσκα και βατραχοπέδιλα και ένα ωραίο βιβλίο να σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους. Από το παραδεισένιο σκηνικό δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και μια ψαροταβέρνα κάπου παραδίπλα, με φρέσκο ψαράκι από την βάρκα και ένα ποτήρι με ούζο και πολλά παγάκια καθώς ο ήλιος χάνεται στον ορίζοντα. Το πιο όμορφο φινάλε που θα περιέγραφε την απόλυτη καλοκαιρινή μέρα.

Ένα τέτοιο απόλυτα καλοκαιρινό σκηνικό μπορείς να το βρεις στην παραλία Μενεού στην Λάρνακα και στην ψαροταβέρνα Ακρογιάλι. Είτε το συνδυάσεις με μπάνιο, είτε αποφασίσεις να πας μόνο για να «βουτήξεις» στην ψαροκατάσταση που προσφέρει, το σημείο αποτελεί προορισμό και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσεις όμορφα.

Απόγευμα Πρωτομαγιάς που θύμιζε 15Αύγουστο, λόγω της υψηλής για την εποχή θερμοκρασίας, μετά από μια υπέροχη μέρα που συνδύαζε όλα τα παραπάνω κάναμε φινάλε στην εν λόγω Ψαροταβέρνα.

Παρά το γεγονός ότι είχε αρχίσει να νυχτώνει και η θερμοκρασία επανήλθε σιγά- σιγά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα η ταβέρνα συνέχισε να υποδέχεται κόσμο στην βεράντα της.

Οι ψαρομεζέδες έφτασαν στο τραπέζι σχετικά γρήγορα συνοδευμένοι από ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες (κατ' εμέ βασική προϋπόθεση για ένα καλό ψαρογεύμα). Εντυπωσιαστήκαμε και ξεχωρίσαμε τα ψαράκια που ήρθαν στην πιατέλα τα οποία έδιναν την αίσθηση ότι βγήκαν κατευθείαν από την βάρκα. Μεταξύ άλλων στο τραπέζι ήρθαν, πεντανόστιμα μπαρμπούνια, καλαμάρια (νόστιμα αν και κατεψυγμένα) , χταπόδι στην σχάρα, μύδια, αθερίνες, καβουράκια, καβουροκεφτέδες και μια νόστιμη τσιπούρα στην σχάρα για το τέλος.

Το κόστος ανά άτομο ανήλθε στα 23€.

Στην επιστροφή και καθώς ο ήλιος πέφτει προτείνω ινσταγκραμική φωτό στις Αλυκές. Το τοπίο είναι μαγικό και το "σφράγισμα" μιας υπέροχης καλοκαιρινής μέρας γίνεται με τον πιο ιδανικό τρόπο. 

 

Ιnfo:  Ψαροταβέρνα "Ακρογιάλι" Παραλία Μενεού,  Λάρνακα Τηλ. 99 634727