ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Tην κάναμε ταράτσα σε μια όμορφη down town αυλή

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Τα καλοκαίρια μου στην Λευκωσία είναι συνυφασμένα με νυχτερινές βόλτες στην παλιά Πόλη, περπάτημα στα σοκάκια της και στάσεις σε όμορφες αυλές για φαγητό η ποτό. Ιδίως τις καθημερινές μ’ αρέσει να τιμώ αυτή την πλευρά της πόλης η οποία με κάνει να νιώθω ότι βρίσκομαι σε διακοπές. Με αυτή την λογική την προηγούμενη Πέμπτη, ξεκινήσαμε με την παρέα μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο. Ευτυχώς φορέσαμε άνετα παπούτσια διότι λόγω των έργων κάποια σημεία ήταν δύσβατα. Ο δρόμος μας έβγαλε στην όμορφη αυλή της ταβέρνας Ζανέττος και αποφασίσαμε να επιβραβεύσουμε την καλή μας απόδοση με δροσερό τσίπουρο, παγωμένες μπίρες και μεζέδες.

Η ταβέρνα Ζανέττος κλείνει σχεδόν έναν αιώνα λειτουργίας και αυτό φαίνεται από την εμπειρία, τα γεμάτα τραπέζια εν τω μέσω της εβδομάδας, την άψογη εξυπηρέτηση, την διακόσμηση, τους γεμάτους φωτογραφίες με διάσημους τοίχους του. Διότι δεν νοείται να έρθει επισκέπτης από το εξωτερικό στην πόλη και να μην τον πας εκεί όπου σερβίρεται η κυπριακή κουζίνα μεγαλοπρεπώς.

Ο ιδιοκτήτης μας υποδέχτηκε θερμά και με χιούμορ και σε πάρα πολύ λίγο τα πρώτα ποτά ήρθαν στο τραπέζι. Ένα μεγάλο μπολ σαλάτα και ένα μικρό πιάτο που περιείχε ένα μείγμα πράσινης σαλάτας –από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού- η οποία έγινε ανάρπαστη και σε πολύ λίγο ένα δεύτερο πιάτο «προσγειωνόταν» στο τραπέζι. Συχνό φαινόμενο με το εν λόγω πιάτο σύμφωνα με τα λεγόμενα του σερβιτόρου. Το μενού περιελάμβανε μεταξύ άλλων φρέσκες τηγανητές πατάτες, χαλούμι, λουκάνικα χωριάτικα, κολοκυθάκια σε μόρφή στικ τηγανητά, μανιτάρια και ρύζι με σπανάκι, συκωτάκι, κριθαράκι κοκκινιστό, καλοψημένο ζουμερό σουβλάκι, σεφταλιές, πατάτες ψητές και μακαρόνια χωριάτικα! Οι κοκκινιστοί κοχλιοί ήρθαν προς το τέλος και έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Την αυλαία της βραδιάς έκλεισαν τα παραδοσιακά γλυκά και τα φρούτα, τα οποία ήρθαν να ισορροπήσουν τις έντονες γεύσεις που προηγήθηκαν και να σβήσουν την ένταση του ποτού. Απολαύσαμε λιβανέζικο Μαχαλεπί (κρέμα με μαστίχα Χίου και βάση γάλα), χαλβά και γλυκά του κουταλιού.

Μια γευστική και όμορφη βραδιά έφτασε στο τέλος της χαρίζοντας μας μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική εμπειρία η οποία εμπεριείχε όλα εκείνα τα συστατικά που σε κάνουν να θέλεις να την ξαναζήσεις. Νόστιμο φαγητό μαγειρεμένο με ολόφρεσκα υλικά, άψογη εξυπηρέτηση, ατμοσφαιρικό χώρο και λογικές τιμές!

 Info:  Ταβέρνα Ζανέττος Τρικούπη 65, παλιά Λευκωσία Κρατήσεις: 22765501