ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το γλυκό στο Μεζοστρατί ήταν...το κερασάκι στην τούρτα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Ένα άκρως εξυπηρετικό και ευγενικό προσωπικό και μια πολύ προσεγμένη ποικιλία μεζέδων μας περίμενε στο κέντρο της πόλης κάπου στα μέσα της «στράτας» στην Ευαγόρου. Εξ' ού και η ονομασία «Μεζοστρατί»που σημαίνει μεζές στην στράτα. Ένας χώρος που παρά το γεγονός ότι ήταν τεράστιος ήταν εξαιρετικά ζεστός και διακοσμημένος γουστόζικα σε διάφορα σημεία του, θυμίζοντας ταβέρνα από το παρελθόν με γνωμικά αστεία, στίχους, μουσικά όργανα, φωτογραφίες και αντικείμενα από τα παλιά. Στην άκρη του χώρου έπαιζε live μουσική και εμείς καθίσαμε όσο μακριά χρειαζόταν ώστε να μπορούμε και συζητάμε αλλά και να απολαμβάνουμε τους μουσικούς και τα κεφάτα τους λαικά άσματα.

Παραγγείλαμε μεζέδες και ομολογουμένως ήρθαν γρήγορα και ήταν όσοι έπρεπε και όπως έπρεπε χωρίς να ανακατεύονται ιδιαίτερα μεταξύ τους οι γεύσεις. Η σαλάτα ήταν ολόφρεσκη και παραγγείλαμε και δεύτερο πιάτο, οι τηγανητές πατάτες επίσης φρέσκες και μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα κολοκυθάκια που ήταν ψιλοκομμένα και τηγανισμένα σαν τσίπς. Πεντανόστιμα ήταν και τα κοκκινιστά σαλιγκάρια, το χαλούμι με το μέλι ήταν μια ιδιαίτερη προσθήκη και τέλος τα κρέατα ήταν ιδιαίτερα ζουμερά και ψημένα όσο ακριβώς έπρεπε. Αυτό όμως που μας έκανε να παραμιλάμε ήταν το γλυκό στο τέλος. Μια απλή, καθαρή, δροσερή γεύση ήρθε να καθαρίσει τον ουρανίσκο μας από ότι είχε προηγηθεί και να φρεσκάρει τους γευστικούς μας κάλυκες. Προσωπικά ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που ενώ ξεκίνησα με την διάθεση να φάω μόνο μια κουταλιά στο τέλος κατέληξα να καταβάλω ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να πειθαρχήσω και να μην φάω και δεύτερη μερίδα. Το επιδόρπιο  ήταν όσο έπρεπε γλυκό και τόσο απλό και παράλληλα νόστιμο όσο και η γεύση του. Επρόκειτο για δροσερή κρέμα μέσα σε γυάλινη κούπα, ανακατεμένη με λίγα τριμμένα μπισκότα και φιστίκια.

Τα φαγητά μας τα συνοδέψαμε με ζιβανία «Οίνου γη» την οποία ήπιαμε ευχάριστα και κατά κοινή ομολογία δεν μας έφερε καμία παρενέργεια ούτε την ίδια μέρα αλλά ούτε και την επόμενη. Υποσχεθήκαμε με την παρέα να την ξανά προτιμήσουμε.

Για την ιστορία η ταβέρνα «Μεζοστρατί» λειτουργεί από το 2006 και το μυστικό της επιτυχίας της είναι πέρα από το άκρως εξυπηρετικό προσωπικό και το σωστό μαγείρεμα των μεζέδων και η έμφαση στις πρώτες ύλες οι οποίες προμηθεύονται από κύπριους και ελλαδίτες παραγωγούς, κάτι που πραγματικά κάνει την διάφορά.

Μεζοστρατί

Ευαγόρου 18 Ε Λευκωσία Τηλ. 22662727