ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Sera by Ettore Botrini ήρθε για να κυριαρχήσει στο γαστρονομικό χάρτη της Λεμεσού

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

 «Καλό;» Με ρωτάει ο Έκτορας Μποτρίνι  απαντώντας στο στόρι μου στο Instagram ξαφνιάζοντας με ευχάριστα με την αμεσότητα και το απροσδόκητο ενδιαφέρον του. «Εκπληκτικό…!!!» απαντώ ενθουσιασμένη, καθώς απολαμβάνω το πιάτο που πριν λίγο ακούμπησε ο σερβιτόρος στο τραπέζι μας βάζοντας του τον τίτλο “Burrata Citrus Anchovy Cream”. 

Το νέο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Four seasons Sera by Ettore Botrini άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και μας υποδέχτηκε με ένα μενού ωδή στην αυθεντική ιταλική κουζίνα.

O βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Έκτορας Μποτρίνι ετοίμασε ειδικά για τη βραδιά ένα δείπνο, με πιάτα επιλεγμένα από το μενού του νέου ιταλικού εστιατορίου.

Η όμορφη βραδιά ξεκίνησε στην βεράντα του εστιατορίου σε ένα άκρως χαλαρωτικό σκηνικό, αποχαιρετώντας την μέρα που έφευγε με ένα ποτήρι Aperol spritz από το εντυπωσιακό Aperetivo Bar του εστιατορίου με φόντο την θάλασσα και την φωτισμένη πισίνα του ξενοδοχείου.

Ο κορυφαίος και χαρισματικός chef Έκτορας Μποτρίνι μας υποδέχτηκε θερμά και μοιράστηκε μαζί μας την φιλοσοφία του νέου γαστρονομικού του concept τονίζοντας ότι επιδίωξή του είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.

Ακολούθησε η απόλυτη γευστική μυσταγωγία με πιάτα γεμάτα γεύσεις και αρώματα, εντάσεις και απόλυτες ισορροπίες. Κυρίαρχα στοιχεία η καθαρότητα των αυθεντικών ιταλικών γεύσεων, η εποχικότητα και η ποιότητα των υλικών .

Στο τραπέζι μας αρχικά ήρθαν cracker sticks τυλιγμένα με διαλεκτά κομμάτια Culatello di Zibello. Χαρακτηριστικό αλλαντικό από την Πάρμα το οποίο φτιάχνεται από μηρούς ντόπιων χοίρων. Εντυπωσιακό για την ντελικάτη γεύση του. Aκολούθησε ένα πλάτερ παραδοσιακών ιταλικών αλλαντικών αποτελούμενο από Bresaola και Salame Finocchiona.

Σειρά είχε το "Carpaccio Di Polpo" το οποίο το συγκαταλέγω σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά πιάτα που έχω φάει στην ζωή μου και η εκπληκτική "Burrata" με εσπεριδοειδή, σπανάκι και κρέμα γαύρου. Πιάτα που συνδύαζαν με θαυμαστή αρμονία τις γεύσεις της θάλασσας και της στεριάς, το "Vitello Tonnato Ettore’ s Version" πήρε σειρά και έγινε πραγματικά ανάρπαστο! Τα συνοδέψαμε με Prosecco Aldegheri.

Ακολούθησαν τα αγαπημένα σε όλους πιάτα Pasta και Rissoto. Oι "Pappardelle Spezzate" με λευκό μοσχαρίσιο ραγού ήταν από τα κορυφαία πιάτα της βραδιάς. Σειρά είχαν τα ραβιόλι με σπανάκι, το ριζότο καραβίδας και ριζότο μανιταριών τα οποία συνοδέψαμε με La Pietra Ssardonnay του 2019.

Το πρώτο κυρίως πιάτο που έφτασε στο τραπέζι είχε τίτλο "Agnello al Marsala" και επρόκειτο για ένα πεντανόσιμο καλομαγειρεμένο αρνάκι με δεντρολίβανο, σκόρδο και κρασί Marsala. Aκολούθησε το "Bistecca Di Tonno" ένα πιάτο αποτελούμενο από Steak τόνου μελιτζάνα και κουκουνάρια και το "Pollo", baby κοτόπουλο με μουστάρδα και lime. Φινάλε έκανε το Filleto di Manzo, εκπληκτικό μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε φέτες, άψογα ψημένο! Τα κυρίως πιάτα συνοδέψαμε με Black Pinot Nero του 2020.

Η βραδιά έκλεισε δροσερά και γλυκά με κλασσικό Τιραμισού και Tάρτα λεμονιού η οποία έγινε ανάρπαστη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το εστιατόριο "Sera by Ettore Botrini" ήρθε για να συζητηθεί και να κυριαρχήσει στο γαστρονομικό χάρτη της Λεμεσού. Kερδίζει τις εντυπώσεις  όχι μόνο με τις γεύσεις του, αλλά και με το μοντέρνο design και το εκλεπτυσμένο του στυλ. O χώρος που φέρει την υπογραφή των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων-σχεδιαστών Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη, δημιουργεί μια αρχιτεκτονική αίσθηση αρμονίας.

Για άλλη μια φορά ο μοναδικός στο είδος του Έκτορας Μποτρίνι απέδειξε ότι γι΄αυτόν η μαγειρική δεν είναι απλά μια δημιουργική τέχνη, αλλά τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης!

Ιnfo: Four Seasons Hotel Αμαθούντος 67-69 Λεμεσός Τηλ. 25858000