ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το χωριό της Κύπρου όπου το χαβιάρι συνδέεται με την ελληνική επανάσταση

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Το Land of dreams είναι ένα πανέμορφο αγρόκτημα το οποίο απλώνεται γύρω από δύο λίμνες, στην καταπράσινη  κοιλάδα του ποταμού Κούρη στην Τριμίκλινη της επαρχίας Λεμεσού. Oι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να βρεθούν εκεί μόνο κατόπιν κράτησης. Τριγύρω από την μια λίμνη υπάρχουν τοποθετημένα κιόσκια και τριγύρω από την άλλη ξύλινα πολυτελή σπιτάκια. Οι παρεβρισκόμενοι μπορούν να κρατήσουν είτε κάποιο κιόσκι, είτε κάποιο ξύλινο σπιτάκι! Στην δεύτερη περίπτωση έχουν την δυνατότητα να διανυκτερευσουν. Στην πράσινη έκταση υπάρχει Spa, κήπος με φρούτα εποχής, αμφιθέατρο χωρητικότητας 2000 ατόμων για εκδηλώσεις και εστιατόριο. Στο εστιατόριο μπορεί κανείς να φάει τα ψάρια που θα ψαρέψει ο ίδιος στην λίμνη και παράλληλα να συνοδέψει το ψάρι του επιλέγοντας ανάμεσα από τα 4 κρασιά που παράγονται από τους αμπελώνες του  αγροκτήματος. Στην λίμνη υπάρχουν 7 είδη οξύρρυγχου και πέστροφα. Το Land o Dreams σου χαρίζει μια πρωτόγνωρη εμπειρία ενώ η γενικότερη αίσθηση μόλις βρεθείς εκεί είναι ότι βρίσκεσαι σε κάποια άλλη χώρα. 

Ο ιδιοκτήτης του Land of Dreams, Ανδρέας Χριστοφή, μας μιλάει πως γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του ιδιαίτερου αυτού χώρου!

Ονόμασα το αγρόκτημα Land of Dreams λόγω της φυσικής ομορφιάς. Ο παππούς, στον οποίο άνηκε και η εν λόγω έκταση, ήταν θιασώτης της ελληνικής επανάστασης. Λάτρευε τον ήρωα της επανάστασης Ιωάννη Βαρβάκη . Ο Βαρβάκης ήταν από τα Ψαρά και ήταν ένας από τους Έλληνες ορθοδόξους που συντάχθηκε με τα στρατεύματα της Αικατερίνης Β' ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μάλιστα εκποίησε ολόκληρη την περιουσία του προκειμένου να εξοπλίσει με κανόνια και να επανδρώσει με στρατιώτες ένα από τα πλοία του με σκοπό τη ναυτική σύγκρουση με τους Τούρκους. Ο Βαρβάκης με το πλοίο του, συμμετείχε σε επιχείρηση πυρπόλησης του τουρκικού στόλου στον όρμο του Τσεσμέ. Μετά το πέρας τής επιχείρησης ο Ορλώφ τον συνεχάρη και στις 21 Οκτωβρίου 1772 με επίσημο έγγραφο η Αικατερίνη της Ρωσίας τον ενέταξε στις στρατιωτικές δυνάμεις της Αυτοκρατορικής Ρωσίας με το βαθμό του υπολοχαγού. Ήταν Ευνοούμενος της Μεγάλης Αικατερίνης η οποία μετά την λήξη του Τρίτου Ρωσοτουρκικού πολέμου τον ενίσχυσε οικονομικά και του παραχώρησε το δικαίωμα κατεργασίας και παρασκευής χαβιαριού, δημιουργώντας στην πόλη Αστραχάν της Κασπίας μεγάλο εργοστάσιο. Μάλιστα ήτα ο πρώτος που του παραχωρήθηκε δικαίωμα κατεργασίας και παρασκευής χαβιαριού.

Μεταλαμπαδεύοντας μου λοιπόν ο παππούς τις γνώσεις του για την ελληνική επανάσταση με έκανε να την αγαπήσω ιδιαίτερα.  Έτσι λοιπόν έμαθα μεταξύ άλλων την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη και εμπνευσμένος από τα φιλελληνικά αισθήματα της Αικατερίνης Β' σπούδασα στην Ρωσία και δημιούργησα αυτή την επιχείρηση καλλιέργειας οξύρυγχων και κατ’ επέκταση μαύρου χαβιαριού.

Στο Land of Dreams ακολουθούμε μια διαδικασία παρασκευής χαβιαριού που δεν την βρίσκεις πουθενά στην Ευρώπη. Είμαστε το μοναδικό ιχθυοτροφείο γλυκού νερού, όπου ασχολούμαστε επαγγελματικά και παράγουμε οξύρρυγχο. Η υπεραλίευση του οξυρρύγχου στην παγκόσμια αγορά οδήγησε στη μείωση των φυσικών αποθεμάτων και απειλείται με εξαφάνιση. Σήμερα θεωρείται είδος μεγάλης εμπορικής αξίας, για την εύγευστη σάρκα του και το χαβιάρι.

Ο επισκέπτης , οδηγείται στην δεξαμενή όπου γίνεται η παρουσίαση των ψαριών. Μετά μπορεί να επιλέξει ο ίδιος το ψάρι του και να απολαύσει το ολόφρεσκο χαβιάρι του.

Αγαπάω τον τόπο μου!  H οικογένεια μου ίδρυσε την Τριμίκλινη. Την πρώτη εκκλησία την δημιούργησε ο προπάππος μου,  είναι η Παναγια Ελεούσα η οποία χρονολογείται από το 1744.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το Land of Dream EΔΩ