ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

(F)Antasia με φόντο το απέραντο γαλάζιο

WIZ TEAM

Η λέξη φαντασία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης του ονόματος του παραλιακού εστιατορίου - beach club Antasia. Αν και δεν έχει σβήσει ακόμα το πρώτο του κεράκι, εντούτοις δεσπόζει στην κεντρική αμμώδη παραλία της Κάτω Πάφου.

Με πρωτοποριακή αρχιτεκτονική και σχεδιασμό που επιλέχθηκε κατόπιν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, υλοποιήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Παφίτη Κωνσταντίνου Ψωμά. Ο Κωνσταντίνος επηρεασμένος από τη θητεία του δίπλα στην θρυλική Ζάχα Χαντίντ, δημιούργησε ένα καμπυλωτό κέλυφος, διαμπερές, που προσφέρει απαράμιλλη θέα ουρανού και θάλασσας.

Η εσωτερική διακόσμηση σε άσπρες αποχρώσεις με νότες από το τιρκουάζ της θάλασσας και επενδυμένους τοίχους που παραπέμπουν σε λέπια ψαριού αντηχεί το βυθό της θάλασσας και προσφέρει ένα αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης.

H αύρα του χώρου μεταφέρθηκε και στο μενού που συνδυάζει την ασιατική με τη μεσογειακή κουζίνα, χρησιμοποιώντας αρκετά ντόπια υλικά.

Στην τελευταία μας επίσκεψη ξεκινήσαμε ακριβώς με το συνδυασμό αυτό. Ελληνική σαλάτα (με τοπικό βιολογικό ελαιόλαδο και άγρια ρίγανη του Ακάμα), τηγανητό καλαμαράκι και ποικιλία από σούσι (λατρεύω χέλι, χταπόδι και καβούρι).

Η επιλογή του black angus burger με τις ιδιαίτερες πατάτες ικανοποιεί του πάντες (ειδικά αν έχεις παιδιά!). Αν πάλι προσέχεις τη διατροφή σου, το θαλασσινό σουβλάκι με καλαμάρι, τόνο και γαρίδα συνοδευόμενο με λαχανικά προσφέρεται (όπως και άλλα πιάτα του μενού). Αν πάλι είσαι μακαρονάς οι φρέσκες ταλιατέλες με καλαμαράκι, κολοκυθάκι και βασιλικό ήρθαν αλ ντέντε και με πολύ νόστιμή σάλτσα.

Γενικά, θα έλεγα πως το Antasia είναι ένας καλός λόγος για να είσαι με λίγο άμμο στο μαγιό σου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είτε στις ντελικάτες ξαπλώστρες του, είτε στο εστιατόριο, ή alfresco στην ταράτσα με μουσική, κοκτέιλ (το Mediterranean Spritz το προτείνω ανεπιφύλακτα) και ονειρικά παφίτικα ηλιοβασιλέματα!

Καλύτερα να κάνεις κράτηση, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει (αν και στην Πάφο είναι πάντα καλοκαίρι)!

Βάλε στη ζωή σου (F)Antasia!

#pafianontour #santinpafoeneshi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Omikron Brunch τα pancakes αποτελούν σοβαρή υπόθεση

Oggi Pasta… Arrivato

The Commissary, μια αλλιώτικη καντίνα με αέρα νεοϋορκέζικο

Benvenuto Vitro - Ιταλικό ταπεραμέντο στο κέντρο της Πάφου

To Kουτουρού

Στον ανανεωμένο «Καθεδρικό» (Duomo) της γεύσης