ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λεμεσός μου: Πάολα Παπακώστα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Είναι Cypriot and Proud και το αποδεικνύει για ακόμα μια φορά με τον πιο εμφαντικό τρόπο, προτείνοντάς μας τα αγαπημένα της στη Λεμεσό, για φαγητό και ποτό.

Η food blogger Πάολα Παπακώστα μοιράζεται με το WiZ πολλά από εκείνα που απολαμβάνει στην πόλη που διαμένει τα τελευταία χρόνια.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ στο πόδι το Nomad. Είναι ο το πιο εύκολο pit-stop. Εκτός από νόστιμα chia puddings granola pots για πρωινό, έχει αναμφίβολα το καλύτερο ψωμί της πόλης: sourdough country bread. Επίσης για ποιοτικό πρωινό καφέ, δημιουργικά και ταυτόχρονα εύκολα πιάτα για πρωινό και μεσημεριανό, το αγαπημένο μου είναι το The Shopkeeper. Ανάμεσα στα βιβλία και σε διαλεγμένα προϊόντα, όπως ζυμαρικά Cipriani, είναι το πιο κουλ περιβάλλον για χαλαρά όλη μέρα. Καινούρια, μοντέρνα άφιξη που θυμίζει εξωτερικό είναι και το Melting Pot στην όμορφη οδό Ελευθερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Paola Papacosta (@cypriotandproud)


ΓΙΑ ΠΟΤΟ
μετά τις 6, το κλασσικό Μαντάμ, στην Πλατεία Ηρώων. Επίσης, το Dusty Munky για κάτι πιο lively σε beat /cool vibes, κρυμμένο πίσω από μία στοά, αλλά και το Bar du Soleil για πιο mainstream μουσική με ωραία τσιμπήματα. Για πιο chill out καταστάσεις ωραίο είναι και το Tapper Bar.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Paola Papacosta (@cypriotandproud)


ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Σε σχέση με το φαγητό, η Λεμεσός είναι η πόλη των άκρων: μπορείς να φας το μεσημέρι φαγητό της γιαγιάς σε παραδοσιακό μαγειρείο όπως η Συκαμινιά και το βράδυ σε υπερπαραγωγή εστιατόρια όπως το Matsuhisa και το Ristorante Locatelli. Για πολύ καλό steak, το Wolfgang είναι ιδιαίτερο με αμερικάνικα στοιχεία, εξαιρετικό κρασί και πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Καινούριο είναι επίσης το Porterhouse, μια πολύ καλή προσπάθεια με steak από κυπριακό κρέας. Για χαλαρό φαγητό, σε contemporary και buzzy ατμόσφαιρα με εύκολο φαγητό, μου αρέσει ιδιαίτερα το Samo, μέσα στο κατάστημα Splash Man. Για fine dining σε επίπεδα εξωτερικού είναι βεβαίως το Locatelli και το Matsuhisa στο ξενοδοχείο Amara, που προσφέρουν μία εμπειρία πρωτόγνωρη για την Κύπρο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Paola Papacosta (@cypriotandproud)


ΓΙΑ ΜΕΖΕ
Δεν μπορούν να λείπουν οι ταβέρνες από μία πόλη σαν τη Λεμεσό. Χύμα και παραδοσιακά είναι ο σύλλογος ΑΜΕΚ Καψάλου, η Συκαμινιά (μεσημέρι) και για βράδυ, με καλό κρασί και εξαιρετικό κυπριακό φαγητό, η ταβέρνα Προαύλιο στο χωριό Παρεκκλησιά. Επίσης, η Αρετή στη Φασούλα για 100% παραδοσιακό φαγητό σε ένα πέτρινο σπιτάκι.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Paola Papacosta (@cypriotandproud)


ΓΙΑ ΨΑΡΙ
Το καλύτερο ψάρι της Λεμεσού θα το βρεις στο The Old Neighborhood, σταθερή ποιότητα με μόνο σαλατικά, αλοιφές και ψάρια ημέρας, σε ένα όμορφο περιβάλλον στην παλιά Λεμεσό. Αν ψάχνεις κάτι πιο δημιουργικό σε ψάρι, το εστιατόριο Παπαϊωάννου είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο έχει η πόλη σε ποιοτικές πρώτες ύλες, προσφέροντας ένα φανταστικό, δημιουργικό αποτέλεσμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λευκωσία μου: The Cypriot Traveller

Η Λεμεσός μου: Ήβη Νικολαΐδου

Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος

Η Λάρνακά μου: Ανδρέας Γιωργαλλάς

Η Λευκωσία μου: Άντρεα Φωτίου

H Αμμόχωστος/Λευκωσία μου: Βασιλική Χατζηαδάμου