ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι 12 κριτές των WiZ 50 Best Restaurants

WIZ TEAM

12 δημιουργικοί και ανήσυχοι λάτρεις του καλού φαγητού, δοκίμασαν μυστικά και απροειδοποίητα εκατοντάδες πιάτα και επέλεξαν τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου για το 2023, από το σύνολο των 1834 εστιατορίων του νησιού.

Το ένθετο με τα 50 Best Restaurants (τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου) κυκλοφόρησε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου μαζί με την Καθημερινή. Τα εστιατόρια εκεί, αλλά και στο online δημοσίευμα με τα WiZ 50 Best Restaurants, παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά.

Με αφορμή την επικείμενη τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 στο HILTON, όπου θα ανακοινωθεί η σειρά κατάταξης, ας θυμηθούμε ποιοι είναι οι 12 κριτές του θεσμού.

Ντένη Καλλιβωκά
CULINARY ART EXPERT
Εκδότρια του Difford’s Guide Greece & Cyprus και μέλος της Επιτροπής των Βραβείων «Γαστρονόμος» Κύπρου. Είναι επίσης founder του Aegean Cocktails & Spirits και συνδιοργανώτρια του Athens Cocktail Festival και Cyprus Cocktail Festival.

Μιχάλης Μιχαηλίδης
RESTAURANT JOURNALIST
Με ειδίκευση στην εστίαση, τις εξόδους και τον πολιτισμό, στο WiZ Guide αναζητά νέους χώρους, ενθουσιώδεις ανθρώπους και ωραίες γεύσεις από όλη την Κύπρο.

Πάολα Παπακώστα
FOOD BLOGGER
Ασχολείται με το digital marketing για food businesses. Είναι λάτρης του φαγητού και δημιούργησε το «Cypriot and Proud», το πρώτο food blog στην Κύπρο, με τη ματιά του καταναλωτή και του εξερευνητή.

Απόστολος Κουρουπάκης
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΕΥΣΗΣ & ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ
Υπεύθυνος ύλης της «Καθημερινής» Κύπρου και αρχισυντάκτης του πολιτιστικού ενθέτου της. Είναι επίσης διδάκτορας Μεσαιωνικής Ιστορίας και μέλος της Επιτροπής Βραβείων Ποιότητας «Γαστρονόμος» Κύπρου.

Αθηνά Λοϊζίδου
CHEF
Έχει εκδώσει έξι βιβλία μαγειρικής, υποστηρίζει τη βιώσιμη και υγιεινή διατροφή και στο athenarecipes.com, στο κανάλι της στο YouTube και στον «Γαστρονόμο» θα βρείτε τις συνταγές της.

Ειρήνη Γεωργάλλα
FOOD BLOGGER
Το ενδιαφέρον της για τη γαστρονομία γεννήθηκε όταν μετακόμισε στο Βέλγιο. Επιστρέφοντας στην Κύπρο δημιούργησε το δικό της blog για εστιατόρια «Out & About» και έχει συνεργαστεί με το WiZ Guide σε κριτικές εστιατορίων.

Γιάννης Αδειλίνης
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ»
Επιμελείται τις Ειδικές Εκδόσεις της «Καθημερινής» Κύπρου, είναι υπεύθυνος των Βραβείων Ποιότητας «Γαστρονόμος» και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Deejay radio.

Αφροδίτη Δερματά
ENTERTAINMENT JOURNALIST
Δημοσιογράφος στο WiZ Guide, ραδιοφωνική παραγωγός στο Love FM, ψάχνει για τα εστιατόρια που ξέρουν τι θα πει να δημιουργείς κάτι απλό ή κάτι σύνθετο, με ποιοτικές πρώτες ύλες και καθαρές γεύσεις.

Πόπη Βακή
FOOD & DRINK AFICIONADO
Δηλώνει λάτρης των γεύσεων, αγαπά να δοκιμάζει νέα στέκια εστίασης μέσα από road trips. Με πυξίδα το καλό φαγητό, επιμένει και θέλει να γεύεται στο έπακρο τη ζωή.

Σάντη Αντωνίου
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/ TRAVELLER
Bραβευμένη συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, αγαπά τα ταξίδια και τις γεύσεις που ανακαλύπτει μέσα από αυτά. Είναι υπεύθυνη για το Frederick University Counselling and Wellbeing Centre.

Λεόντιος Τσέλεπος
FOOD & DRINK AFICIONADO
Έχει ειδικευθεί σε θέματα Διοίκησης Αθλητισμού και Αθλητικού Δικαίου. H εμπλοκή του σε φιλανθρωπικές και κοινωνικές καμπάνιες μέσω του Round Table 7 Πάφου και του Movember Cyprus, αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής του.

Γιάννος Ιωάννου
STREET & FOOD CULTURIST
Ο creative director του Ομίλου SppMedia στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται ως εικονογράφος και tattoo artist. Απολαμβάνει τα ταξίδια και την εξερεύνηση νέων πολιτισμών.


Χορηγοί των 50 BEST Restaurants: Τράπεζα Κύπρου, Acqua Panna, S.Pellegrino, κρασί Παπαγιαννάκος και PetrolinaΣυνεχής ενημέρωση για τον θεσμό των WiZ 50 Best ΕΔΩ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wiz Guide (@wiz_guide)