ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το WiZ συνάντησε τον Mathieu Desbat, executive chef του L’Atelier Robuchon

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Τι είδους εμπειρία θα έχουμε σε ένα fine dining όπως είναι το L’Atelier Robuchon, τι χρειάζεται να κάνουμε ως χώρα για να τραβήξουμε την προσοχή του Michelin Guide, πώς μετουσιώνεται σε εκλεπτυσμένα πιάτα η φήμη που συνοδεύει το όνομα του «σεφ του αιώνα» και τι άλλο πρέπει να κάνει ένα εστιατόριο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τα καλύτερα εστιατόρια στο νησί.

Το διαμάντι της Μαρίνας Αγίας Νάπας, L’Atelier Robuchon, είναι Νο2 στη σχετική λίστα και ο νεαρός Γάλλος σεφ Mathieu Desbat είναι ο άνθρωπος που ηγείται της κουζίνας του εστιατορίου που σαφέστατα ανέβασε πολύ τον πήχη της υψηλής γαστρονομίας στο νησί με την άφιξή του. Στην ωραία κουβέντα που είχαμε μαζί του πήραμε μια μικρή γεύση από τη φήμη που συνοδεύει την επωνυμία Robuchon, γνωστού και ως «σεφ του αιώνα».

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο μιας σειράς συνεντεύξεων, όπου το WiZ Guide συναντά διαδοχικά τους σεφ (ή ιδιοκτήτες) των 10 Καλύτερων Εστιατορίων της Κύπρου για το 2022, όπως αναδείχθηκαν στον θεσμό WiZ 50 Best Restaurants.