ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η εξελισσόμενη κοινότητα του λεμεσιανού «The Garage Community»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Το The Garage Community είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ που πραγματοποιείται στο parking της EKA, στη Λεμεσό. Μέσω αυτού, οι Μαριάννα Κωνσταντά και Αντριάνα Ιακώβου στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινότητας, με απώτερο σκοπό να δώσουν ένα νέο κύκλο ζωής σε χρησιμοποιημένα αντικείμενα, συνεισφέροντας στη βιωσιμότητα μέσω της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αγαθών που έχει ο κάθε ένας στο σπίτι του.

Φωτογραφίες: Ντέμης Σιρανίδης


Ποιο είναι το background των δύο σας;
Εγώ (Αντριάνα) δούλευα για χρόνια στο Λονδίνο, ως production designer, για ταινίες και μόδα. Προέρχομαι από οικογένεια εστιατόρων, οπότε το πάθος μου με οδήγησε να επιστρέψω στο νησί και να δημιουργήσω το Cookhouse. Η Μαριάννα εργάζεται ως δικηγόρος, ενώ παράλληλα ασχολείται με εθελοντικές και ακτιβιστικές δράσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς και με διάφορα φωτογραφικά projects.

Πότε και πώς προέκυψε η ιδέα;
Και οι δυο μας αναπολούμε στιγμές από τα vintage markets του εξωτερικού. Εμένα (Μαριάννα) με εξιτάρει η ιδέα του τι μπορεί να ανακαλύψει και να ξεθάψει κάποιος σε αυτά τα μέρη, ενώ η Αντριάνα αγαπά το στήσιμο των markets και το να δίνει σε διάφορα  αντικείμενα την ευκαιρία για έναν νέο κύκλο ζωής. Μετά την τελευταία καραντίνα λοιπόν, μέσα από μια συζήτηση που είχαμε ένα απόγευμα με κρασάκι, αντιληφθήκαμε πόσα πράγματα έχουμε τα οποία δεν χρειαζόμαστε και τα οποία θα μπορούσε να αναγεννήσει κάποιος άλλος.

Αυτό που μας εξέπληξε ιδιαίτερα είναι η προσέλευση ποικιλόμορφου πλήθους από όλες τις πόλεις, συλλέκτες και μη, οι οποίοι μαζεύονται σε ένα garage στο κέντρο της Λεμεσού.

Τι βρίσκει κανείς για να αγοράσει στα events σας;
Οτιδήποτε second hand, από ρούχα, βιβλία, αξεσουάρ, παπούτσια, οικιακά αντικείμενα, βινύλια, ποδήλατα, μέχρι και έπιπλα. Είναι επίσης μια αφορμή για έναν περίπατο, όπου μπορεί κάποιος να αράξει για ένα ποτό, να απολαύσει μουσική από ντόπιους DJs, σνακ από microbakery και street food.

Τι θα λέγατε πως έχετε πετύχει μέχρι σήμερα μέσω αυτού του πρότζεκτ; Θα λέγατε ότι φέρατε κάτι καινούργιο στην πόλη;
Πετύχαμε ότι δημιουργείται οργανικά μια κοινότητα, η οποία έχει ως απώτερο σκοπό την εδραίωση της φιλοσοφίας του second hand market. Αυτό που μας εξέπληξε ιδιαίτερα είναι η προσέλευση ποικιλόμορφου πλήθους από όλες τις πόλεις, συλλέκτες και μη, οι οποίοι μαζεύονται σε ένα garage στο κέντρο της Λεμεσού.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TRAILER TRASH (@the_garage_community)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TRAILER TRASH (@the_garage_community)


Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που σας έχουν κάνει μέχρι στιγμής;
«Είναι κάτι που έλειπε από το νησί. Και σίγουρα είναι κάτι που μας έφερε αναμνήσεις από αντίστοιχα markets του εξωτερικού».

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;
Παρόλο που το parking της EKA το νιώθουμε σαν το πρώτο σπίτι του garage sale μας και ήταν το ιδανικό για αυτό το ξεκίνημα, το επόμενο βήμα θα ήταν να βρούμε σπόνσορες για έναν πιο μόνιμο χώρο όπου θα μπορούμε να φιλοξενούμε κι άλλα άτομα για να προωθήσουμε περαιτέρω αυτή την νοοτροπία στην Κύπρο. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TRAILER TRASH (@the_garage_community)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TRAILER TRASH (@the_garage_community)


Instagram: the_garage_community


*Η συνέντευξη των Μαριάννα Κωνσταντά και Αντριάνας Ιακώβου δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό MUST, τεύχος Δεκεμβρίου 2022 - Ιανουαρίου 2023, σε ένα αφιέρωμα με τίτλο «Game Changers». Στο εν λόγω άρθρο παρουσιάζονται τέσσερα καινοτόμα πρότζεκτ, πίσω από τα οποία βρίσκονται ενθουσιώδη άτομα που με το ταλέντο, το πάθος και την ευρηματικότητά τους έχουν αλλάξει τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι.


Διάβασε επίσης: «Το ‘Alley’ ήταν από πάντα εδώ»

Διάβασε επίσης: «Είναι ηθική μας ευθύνη να εξελίσσουμε τον χώρο της εστίασης με καινοτόμες ιδέες»