ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Είναι ηθική μας ευθύνη να εξελίσσουμε τον χώρο της εστίασης με καινοτόμες ιδέες»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Έπειτα από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, όπου είχε αρκετή τριβή με τα λεγόμενα audiophile/hi-fi/listening bars, ο Χρήστος Γεωργίου -γνωστός από πρότζεκτ όπως το Scarabeo και το Notes And Spirits- αποφάσισε να φτιάξει στο νησί ένα listening bar, στο οποίο ο κόσμος θα μπορεί να ικανοποιεί όλες του τις αισθήσεις, με ένα εύγευστο πιάτο, ένα απολαυστικό cocktail, συνοδευόμενα με επιλεγμένους ήχους σε analog μορφή και ιδανική ένταση.

Με αφορμή τη συμμετοχή τόσο του Ukiyo όσο και του Notes & Spirits στο «Cyprus Cocktail Festival - The Christmas Edition», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στο κάτω διάζωμα της Πλατείας Ελευθερίας, αρπάξαμε την ευκαιρία για μια κουβέντα με τον άνθρωπο που ξέρει καλά πώς παίζεται το παιχνίδι της εστίασης και σίγουρα γνωρίζει πώς να μας εντυπωσιάζει μέσα από τις εικόνες, τις υφές και τις γεύσεις -ειδικά αν μιλούμε για κοκτέιλ.


Η φωτογράφιση του Χρήστου έγινε στο Ukiyo από τον Νέαρχο Παναγιώτου


Διάβασε επίσης:
Στην Κύπρο για μια μέρα μερικά από τα Καλύτερα Μπαρ στον Κόσμο
Πάμε Baba Au Rum, στην Πλατεία Ελευθερίας
Αυτοί είναι οι έξι DJs που θα παίξουν στο Cyprus Cocktail Festival - The Christmas Edition
Το street food menu του «Cyprus Cocktail Festival - Christmas Edition»


Πώς προέκυψε η ιδέα για ένα
listening bar στην Κύπρο;
Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα δωμάτιο στο Notes And Spirits, με καλή ηχομόνωση, καλό ήχο και βινύλια, που θα λειτουργούσε ως μια πιο private μορφή του μπαρ. Το project τελικά δεν έγινε, αλλά η ιδέα παρέμεινε και χτιζόταν σταδιακά. Μετά από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία, όπου είχα αρκετή τριβή με τα λεγόμενα audiophile/hi-fi/listening bars, το project άρχισε να έχει περισσότερο νόημα και συνειδητοποίησα πως άξιζε ένα δικό του χώρο, παρά μόνο ένα δωμάτιο. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Ukiyo Listening Bar.

Τι θα ακούσει κάποιος που θα έρθει στο Ukiyo;
Θα ακούσει Soul, Funk, Disco/New Disco, Blues μέχρι και Trip Hop, Hip Hop και ό,τι άλλο θεωρούμε εμείς καλή μουσική. Να αναφέρω ότι δίνεται αρκετή δημιουργική ελευθερία στους guest vinyl DJs που παίζουν κάθε εβδομάδα, αφού ο κάθε ένας φέρνει τη δική του συλλογή βινυλίων και έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει και τους δικούς μας δίσκους.

Σε σχέση με το Ukiyo, θέλαμε και θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου -με το που εισέρχεσαι- να μπορείς να αποβάλεις το άγχος της καθημερινότητας και να ζεις τη στιγμή, ικανοποιώντας όλες σου τις αισθήσεις.

Τι ακριβώς σημαίνει ο όρος Ukiyo και πόσο αυτό που φτιάξατε τελικά αντικατοπτρίζει αυτή τη φιλοσοφία;
Η πραγματική έννοια του Ukiyo είναι το Floating World ή πλωτός κόσμος. Είναι ιαπωνική λέξη που περιγράφει την urban παρορμητική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής, την απόλαυση και την ευχαρίστηση των αστικών κέντρων της Edo Period. Σε ελεύθερη μετάφραση του «ζώντας μόνο για τη στιγμή», θέλαμε και θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου με το που εισέρχεσαι να μπορείς να αποβάλεις το άγχος της καθημερινότητας και να μπορείς όντως να ζεις τη στιγμή, ικανοποιώντας όλες σου τις αισθήσεις.

Ποια είναι τα best sellers φαγητά και κοκτέιλ;
Βάσει στοιχείων, το Sando Katsu - σάντουιτς με βοδινό μπιφτέκι φτιαγμένο από τον executive chef μας Νίκο Πολιτάκο, και το Mango Collins, ένα highball με Gin που ενισχύεται με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, διαυγές νερό από lime, και τη σπιτική μας σόδα από μάνγκο, φτιαγμένο από τον bar manager μας Σάββα Κωνσταντίνου.

Θεωρείς ότι φέρατε κάτι νέο, κάτι φρέσκο στην πόλη;
Θεωρώ ηθική μας ευθύνη -όσων εργαζόμαστε στην εστίαση/hospitality- να εξελίσσουμε τον χώρο με καινοτόμες ιδέες, ούτως ώστε να φτάσουμε σε σημείο όπου η Λευκωσία και γενικότερα η Κύπρος να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός εστίασης.

Σε σχέση με τη συμμετοχή σας στο «Cyprus Cocktail Festival - The Christmas Edition», στην Πλατεία Ελευθερίας, θα ήθελα να μου πεις τι θυμάσαι πιο έντονα από την προηγούμενη συμμετοχή σας, αλλά και πώς αναμένεις ότι θα είναι η ατμόσφαιρα στο επικείμενο φεστιβάλ μιας και θα γίνει στο κάτω διάζωμα της Πλατείας.
Αναμφισβήτητα το τελευταίο event ήταν αξιομνημόνευτο. Να μη ξεχνάμε πως για δυο χρόνια δεν είχαμε τη δυνατότητα να παρευρεθούμε σε τέτοιου είδους events. Ευελπιστούμε στην ίδια ζωντάνια και φέτος!

Τι καλό θα μας φτιάξετε εκείνο το βράδυ, τόσο ως Notes and Spirits όσο και ως Ukiyo;
Το Notes θα έχει ένα κοκτέιλ με βάση τo Gin, με ανανά, κόλιανδρο και ελαιόλαδο. Από την άλλη, το κοκτέιλ του Ukiyo θα είναι με whiskey, αρωματισμένο με unroasted πράσινο καφέ, passion fruit και σόδα.
 

*Η συνέντευξη του Χρήστου Γεωργίου δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό MUST, τεύχος Δεκεμβρίου 2022 - Ιανουαρίου 2023, σε ένα αφιέρωμα με τίτλο «Game Changers». Στο εν λόγω άρθρο παρουσιάζονται τέσσερα καινοτόμα πρότζεκτ, πίσω από τα οποία βρίσκονται ενθουσιώδη άτομα που με το ταλέντο, το πάθος και την ευρηματικότητά τους έχουν αλλάξει τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι.