ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Nema εξελίσσεται και επανασυστήνεται

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

Το Nema ανήκει στο Anemi Hotel & Suites, βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Κάτω Πάφου και αποτελεί βασική επιλογή για casual dining, τόσο για τουρίστες όσο και για ντόπιους.

Για το Nema έχουμε γράψει ξανά, μόλις είχε ανοίξει. Πλέον έχει καθιερωθεί ως μια δυνατή και υπολογίσιμη γαστρονομική εμπειρία. Προσωπικά το επισκέπτομαι συχνά, είτε για πίτσα από τον ξυλόφουρνο του (που είναι και πολύ instagramable), είτε για λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς, είτε για ένα κοκτέιλ ή κρασί με τη συνοδεία των ξεχωριστών σε γεύση και παρουσία tostadas (μικρές μεξικάνικες πίτες) με ταρτάρ τόνου, τοποθετημένα πάνω σε βότσαλα (επίσης πολύ instagramable).

Πρόσφατα, το νέο αίμα της οικογένειας ιδιοκτητών του Anemi, Γιάννης Κωμοδρόμος, μας προσκάλεσε για μια γευσιγνωσία, μεταξύ άλλων και νέων πιάτων του ανανεωμένου μενού τους.

Η αυλαία άνοιξε με την best seller Burrata τους, που συνοδεύεται με ντοματίνια και τη νέα προσθήκη τους, την τραγανή σαλάτα με κοτόπουλο. Ακολούθως, στο τραπέζι έφτασε ένα κριθαρώτο με baby καλαμάρι και βασιλικό (νέα προσθήκη), πένες με σιγοψημένο (8 ώρες) μοσχαράκι ραγού και ραβιόλι γεμιστά με μελιτζάνα και τυριά, που αν κρίνω από τα άδεια πιάτα ήταν κατά κοινή ομολογία πολύ νόστιμα.

Τις εντυπώσεις όμως έκλεψε το ολόφρεσκο φιλέτο λαβράκι που ήρθε συνοδευόμενο από μια  ξεχωριστή πατατοσαλάτα και λαχανικά κομμένα σαν λιγκουίνι. Ένα πιάτο που πρώτα σε καλεί να το φωτογραφήσεις και μετά να το δοκιμάσεις! Τα μίνι burgers ήταν εξίσου ενδιαφέροντα και από τα αγαπημένα πιάτα του γιου μου εδώ και καιρό, ενώ πλέον το μενού περιλαμβάνει και prawn burger για όσους δεν τρώνε κρέας.

Για φινάλε, προσγειώθηκε μια πίτσα τρούφας, η οποία παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν αρκετά πιάτα, έγινε ανάρπαστη! Και η αυλαία πέφτει, κατόπιν επιδορπίου! Ένα ξεχωριστά δομημένο (όχι αποδομημένο) Lemon Cheese Cake με τη συνοδεία παγωτού μούρων δρόσισε τον ουρανίσκο μας, ενώ δοκιμάσαμε και τη νέα προσθήκη του μενού, ένα ολόφρεσκο καλτσόνε με γέμιση γλυκού μήλου και αχλαδιού. Ιδιαίτερο γλυκό που αξίζει να γευτείτε!

Το Nema, πέραν του ότι έχει καθιερωθεί, εξελίσσεται διαρκώς, μας επανασυστήνεται ακολουθώντας την αρχική του φιλοσοφία για casual dining και αξίζει να ενταχθεί στην γαστρονομική μας ατζέντα. Ένα εστιατόριο που όποιος το επισκεφθεί θα βρει σίγουρα το νήμα (Nema) των γεύσεών του!