ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το «The Shopkeeper & Co» φέρνει στην πόλη αέρα Ευρώπης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Στο The Shopkeeper κάποιος μπορεί σίγουρα να ζήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία shopping, φαγητού, κρασιού, καφέ και γλυκού. Ένα ωραίο περιβάλλον στο οποίο κάποιος μπορεί να περάσει ευχάριστα πολλές ώρες.

Οι εταιρείες που υπάρχουν στο κατάστημα, αλλά και οι επιλογές στο menu, προσφέρουν στους επισκέπτες του εν λόγω concept store κάτι που θα έβρισκαν σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή (και όχι μόνο) πόλη.

Οι ιδιοκτήτες Κύνθια Λιβανίου και Αλέξης Θεμιστοκλέους μάς μιλούν για το καινοτόμο πρότζεκτ τους που έφερε στη Λεμεσό αέρα ευρωπαϊκό.

Ποια είναι η φιλοσοφία του The Shopkeeper & Co;
Αρχικά ήταν ένα κατάστημα που φιλοξενούσε κυρίως εκδόσεις τέχνης και διακόσμησης, συλλεκτικά βιβλία, περιοδικά και κάποια αντικείμενα design. Η ιδέα, όμως, αφορούσε εξ αρχής στη δημιουργία ενός concept store. Ενός χώρου με προϊόντα ιδιαίτερης αισθητικής και ποιότητας, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαμβάνει τον καφέ του ή κάτι άλλο από το μενού και να περνά ευχάριστα και εποικοδομητικά την ώρα του. Έτσι κι έγινε.

Πότε και από ποια ανάγκη το φτιάξατε;
Στις περισσότερες μεγαλουπόλεις της Ευρώπης τα concept stores είναι αρκετά διαδεδομένα. Ζήσαμε και οι δύο αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, ταξιδέψαμε αρκετά, προερχόμαστε αμφότεροι από τον χώρο των τεχνών και του design κι ως εκ τούτου εντοπίσαμε ότι η ιδέα του concept store ήταν κάτι που έλειπε από την αγορά της Κύπρου.

Πιστεύουμε σίγουρα ότι φέραμε κάτι καινούργιο στην πόλη και αυτό φαίνεται από την αντίδραση του κόσμου. Έχουμε εκπλαγεί ευχάριστα με τον ενθουσιασμό όσων μας επισκέπτονται.

Ποιο ακριβώς είναι το background σας;
Αρχικά να πούμε ότι τη φιλία μας όλα αυτά τα χρόνια την καλλιεργήσαμε μέσα από τις καλλιτεχνικές μας δραστηριότητες και τις κοινές σπουδές στο Λονδίνο. Ο Αλέξης (σ.σ. Θεμιστοκλέους) έχει πτυχίο στο Product Deisgn, με μεγάλη εικαστική δραστηριότητα και πολλές συνεργασίες στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, και εγώ (σ.σ. Κύνθια Λιβανίου) έχω πτυχίο στις Καλές Τέχνες, με ειδίκευση στην Επικοινωνία του Art & Design και εργασιακή εμπειρία σε Λονδίνο και Αθήνα.

Θα λέγατε ότι φέρατε κάτι καινούργιο στην πόλη;
Πιστεύουμε σίγουρα ότι φέραμε κάτι καινούργιο στην πόλη και αυτό φαίνεται από την αντίδραση του κόσμου. Έχουμε εκπλαγεί ευχάριστα με τον ενθουσιασμό όσων μας επισκέπτονται. Όντας πολυταξιδεμένοι είμαστε έτοιμοι να αγκαλιάσουμε νέες προτάσεις και ιδέες στο πλαίσιο της αναζήτησης περαιτέρω επίλογων.

Σε σχέση με το μενού, ποια είναι τα best sellers;
Στο μενού του The Shopkeeper & Co βρίσκει κανείς πρόγευμα, brunch και μεσημεριανό. Σίγουρα τα prawn tacos και η ομελέτα είναι ψηλά στις προτιμήσεις, όπως και το Basque Cheesecake και οι Βάφλες με καραμέλα, μπισκότο και φρέσκα blueberries. Επίσης, ο καφές μας αλλά και το Matcha Latte έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλο fan club.

Instagram: theshopkeeperandco

*Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε αρχικά στο must, σε ένα αφιέρωμα με τίτλο «Game Changers», το οποίο παρουσιάζει τέσσερα καινοτόμα πρότζεκτ στο νησί, πίσω από τα οποία βρίσκονται ενθουσιώδη άτομα που με το ταλέντο, το πάθος και την ευρηματικότητά τους έχουν αλλάξει τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι.


Διαβάστε επίσης

Η εξελισσόμενη κοινότητα του λεμεσιανού «The Garage Community»

«Το ‘Alley’ ήταν από πάντα εδώ»

«Είναι ηθική μας ευθύνη να εξελίσσουμε τον χώρο της εστίασης με καινοτόμες ιδέες»