ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

B(p)ao Soho. 79

WIZ TEAM

Soho στη Νέα Υόρκη. Soho στο Λονδίνο. Soho και στην Πάφο. Στη Νέα Υόρκη, το Soho είναι το ακρωνύμιο της γειτονιάς South of Houston Street. Στο Λονδίνο η λέξη Soho προέκυψε από το κυνήγι του 17ου αιώνα και αφορά πάλι μια περιοχή που πλέον σφύζει από νυκτερινή ζωή και τέχνες. Στην Πάφο, πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το Soho του Λονδίνου και ο αριθμός 79 προέκυψε από τον αριθμό της οδού, 7 έως 9!

Το Soho.79 έχει σβήσει το πρώτο του κεράκι και ήταν μια ξεχωριστή άφιξη στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Με ξεχωριστή αρχιτεκτονική, εντυπωσιακή είσοδο και με φωτισμό που δημιουργεί μια σικ ατμόσφαιρα.

Η μεγάλη μπάρα με τον τεράστιο καθρέφτη που αντικατοπτρίζει το εσωτερικό του χώρου και τα αναπαυτικά βελούδινα τιρκουάζ stools σε καλούν για ένα προσεγμένο κλασσικό negroni! Και έτσι ακριβώς ξεκινήσαμε τη νύχτα μας!

Είτε το επισκεφθείς για ποτό ή φαγητό ή και για τα δύο, πέραν του σικ εσωτερικού μπορείς να καθίσεις alfresco στον πεζόδρομο μπροστά και να ταξιδέψεις με τις μουσικές επιλογές του DJ.

Η κουζίνα του είναι ιαπωνική με πολλές επιλογές σε σούσι, σαλάτες και με ατραξιόν τα bao buns (που πλέουν κατακτούν το νησί σε διάφορες παραλλαγές). Δοκιμάσαμε τη νεοεισερχόμενη στο μενού Rainbow Salad με ωμό σολομό, τόνο, αγαπημένο φύκι (wakame) και ιαπωνικό ντρέσινγκ και τη βρήκαμε δροσερή, χορταστική και πολύ φρέσκα.  

Συνεχίσαμε με την ατραξιόν του μενού και παραγγείλαμε και τα 4 είδη bao buns! Τραγανή πάπια, παναρισμένη τηγανιτή γαρίδα, τραγανό κοτόπουλο και τεμπούρα λαχανικών καλύπτουν όλα τα γούστα. Πρώτη ύλη φρέσκα και καλοψημένη. Τα bao buns επίσης αφράτα, μαλακά, φρέσκα και ιδιαίτερα χορταστικά (σε μέγεθος). Θα προτιμούσα μια διαφοροποίηση στην γαρνιτούρα πάπιας, γαρίδας και κοτόπουλου από το αγγουράκι, κόκκινο λάχανο και καρότο (πέραν της διαφοροποίησης στο ντρέσινγκ που ήδη υπάρχει)…αλλά γούστα είναι αυτά. Εννοείται ότι τσιμπήσαμε και 2-3 είδη sushi rolls (πολύ ωραία)… αλλά θα τα αναλύσουμε μια άλλη φορά. Σήμερα ήταν βραδιά Bao!   

To Soho. 79 προσγειώθηκε στην ανανεωμένη παλιά αγορά της πόλης, έφερε μαζί του αέρα Σόχο Λονδίνου και τόσο η μπάρα του όσο και το μενού του ξεχωρίζουν. Είτε το επισκεφθείς για ποτό ή φαγητό ή και για τα δύο, πέραν του σικ εσωτερικού μπορείς να καθίσεις alfresco στον πεζόδρομο μπροστά και να ταξιδέψεις με τις μουσικές επιλογές του DJ.

Εγώ, πάντως, όταν σκέφτομαι Bao Buns, B(P)ao Soho.79. Εσύ, σκέφτεσαι κάτι άλλο;

#pafianontour #santinpafoeneshi


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Omikron Brunch τα pancakes αποτελούν σοβαρή υπόθεση

Oggi Pasta… Arrivato

The Commissary, μια αλλιώτικη καντίνα με αέρα νεοϋορκέζικο

Benvenuto Vitro - Ιταλικό ταπεραμέντο στο κέντρο της Πάφου

To Kουτουρού

Στον ανανεωμένο «Καθεδρικό» (Duomo) της γεύσης

(F)Antasia με φόντο το απέραντο γαλάζιο