ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

«Πάντα μου αρέσει να έχω τα στέκια μου, σε όποια πόλη και αν είμαι. Ψάχνω διάφορα μέρη, αλλά πάντα μου αρέσει να καταλήγω σε αυτά που νοιώθω ως ‘δικά μου’. Αν και η Αθήνα είναι ένα χάος, με την έννοια ότι βρίσκεις τα πάντα παντού, εντούτοις πλέον ξεχωρίζω μερικά μέρη που αγαπώ και τα οποία έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα».

Η βέρα Παφίτισσα Έλενα Μιχαήλ, η οποία τα τελευταία 2,5 ζει και δουλεύει στην Αθήνα, στο κομμάτι του τουρισμού, μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα της στέκια στην ελληνική πρωτεύουσα.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Καθημέρινες, καφές στο χέρι από το γωνιακό μαγαζάκι στο Κουκάκι, το Terrakarbo, όπου ο Γιάννης κάνει με διαφορά τον καλύτερο καφέ και σου φτιάχνει και τη μέρα με τη θετική του ενέργεια.

Τα Σαββατοκύριακα, για καφέ μού αρέσει και το Μπελ Ρεϋ, ένα μαγαζί πολύ απλό και χαλαρό, με δικό του χαρακτήρα, που κάποτε ήταν πλυντήριο - λιπαντήριο αυτοκινήτων. Επίσης, με τρελαίνουν οι σχολικές καρέκλες που βρίσκονται στο μαγαζί.

 


Galaxy


ΓΙΑ ΠΟΤΟ
Ένα είναι το μπαρ μου και δεν το αλλάζω. Το μοναδικό Galaxy, στη Σταδίου. Κλασσικό μπαρ. Φυσικά, ότι και να πω θα είναι λίγα για ένα μπαρ με τόση ιστορία. Το έκανα στέκι όταν μετακόμισα στην Αθήνα, πριν το πρώτο lockdown. Πέρασα μερικές από τις καλύτερες βραδιές εκεί, άλλοτε με παρέα άλλοτε μόνη. Το αγάπησα για την απλότητά του, τη σωστή ένταση της μουσικής, το σωστό μπαρ με τα μοναδικά του στουλς, αλλά και για τον κ. Γιάννη και τον Στέλιο, όπως και τους διάφορους θαμώνες του. Στο Galaxy ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα γνωρίσεις και πώς θα εξελιχθεί η βραδιά σου.

Επίσης, τελευταία, το Μπρίκι στην πλατεία Μαβίλη έγινε αγαπημένο στέκι για after work drinks. Η Στέλλα, πάντα σερβίρει το πότο μου μόλις με δει στο μαγαζί και η παρέα θα περάσει πολύ καλά μαζί της. Επίσης, η μουσική είναι σε good mood πάντα.

Όπως και ο Ζακ στην Κυψέλη, που βρισκόμαστε χαλαρά απογεύματα Κυριακής για early drinks, σε χαλαρό μέρος, σε έναν πεζόδρομο, με ωραία μουσική και ωραία ποτά, χαζεύοντας περαστικούς. Μυστικό: κάνει και καλό φαγητό και γλυκά, ειδικά το παντζάρι cheese cake.


Μπρίκι

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Στην Αθήνα νομίζω όπου και να πας θα φας καλό σουβλάκι. Ο Θανάσης στο Μοναστηράκι, που αν και βρίσκεται σε ένα μέρος πολύ τουριστικό, το σουβλάκι του είναι μέλι. Και η μερίδα πλούσια.

Στη Δράκου, τρεις γυναίκες σε ένα ρετρό σουβλατζίδικο, που δεν έχει καμία ταμπέλα, παρά μόνο μια πινακίδα που γράφει «ψητοπωλείο», κάνουν το καλύτερο κρυμμένο σουβλάκι της Αθήνας. Το μεράκι τους και το στυλ του μαγαζιού που έρχεται από μια άλλη εποχή, με έκαναν να το αγαπήσω αμέσως.

 
Birdman

ΓΙΑ BURGER Κοίτα, όταν μιλάμε για burger, έχω ένα κόλλημα με το chicken burger του Birdman, με wasabi, πίκλα αγγουριού, θυμάρι και slider sauce. Λιώνω! Γενικά, είμαι θαμώνας στο Birdman, γιατί είναι το μοναδικό εστιατόριο, με τη σωστή μπάρα και με βινύλια να παίζουν.

Τελευταία ανακάλυψα και το Monster burgers and beer, στην Πρωτογένους. Δεν έχω κανένα άλλο σχόλιο, παρά μόνο ΚΟΛΑΣΗ.


Ανανά


ΓΙΑ
BRUNCH Στο Makers, ένα σχετικά νέο μαγαζί, στην Πραξιτέλους, με μινιμάλ στυλ και υγιεινό φαγητό. Αγαπημένα, το waffle toast όπως και τα άτιμα τα pancakes με πικραμύγδαλο, καραμελωμένα αμύγδαλα και το maple syrup.

Ακόμα ένα αγαπημένο στέκι για brunch είναι το Ανανά, επίσης στην Πραξιτέλους, με μεγάλες τζαμαρίες και μια ωραία αυλή με θέα έναν φανταστικό εξώστη. Απίθανος καφές, υγιεινές μπάρες, νόστιμα homemade cakes και άλλες vegan επιλογές.


Six Dogs

ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Έχω τα δικά μου αγαπημένα στέκια, τόσο με DJs όσο και για lives. Αρχικά, το αγαπημένο μου είναι το 7 Jokers, με μερικούς από τους καλύτερους εναλλακτικούς DJs της πόλης. Επίσης, το SIX dogs, που επιτέλους μετά από δυο χρόνια επέστρεψε με μοναδικά lives και όχι μόνο. Και επειδή αγαπάμε τους DJs, συχνά θα πάω σε διαφορά μαγαζιά εάν παίζει κάποιος αγαπημένος μου DJ, πχ τα cantina social, barrett, praxitelous.


7 Jokers

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Όταν μετακόμισα Αθήνα και γνώριζα τη γειτονιά μου, όλοι μιλούσαν για τον Λόλο και το φαγητό του. Έτσι, σιγά σιγά έγινε στέκι. Χαλαρό τσιπουράδικο στον πεζόδρομο της πλατείας Κουκακίου. Το θράψαλο όπως και οι τηγανιτές πατάτες είναι σίγουρα πάντα στο τραπέζι μου, παρέα με το σπιτικό κρασί τους.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ Φεστιβάλ; Φεστιβάλ; Μετά από δυο χρόνια αποχής επιτέλους τα φεστιβάλ είναι ξανά εδώ. Όπως είπε και ένας φίλος «λεφτά να έχουμε και θα πάμε σε όλα». Και κυριολεκτικά θα πάμε σε όλα. Από το ADD festival (contemporary electronic music ), το Release Athens, που φέτος θα έχουμε την τιμή να ακούσουμε σπουδαία ονόματα όπως Bauhaus, the Jesus and Mary chain, Iggy Pop, Liam Gallagher, Nick Cave, Fontaines DC, Pet Shop Boys. Επίσης, το αγαπημένο Plissken με 40 καλλιτέχνες, μαζί τους και ο αγαπημένος μου Caribou.

Όπως και άλλα φεστιβάλ, όπως Φεστιβάλ Επιδαύρου, Μουσικές Μέρες στην Τεχνόπολη, film φέστιβαλ και άλλα τόσα. Και να ξέρεις ότι σαν τρελή θα πάω σε όλα. Εξάλλου, τα φεστιβάλ ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα στην Αθήνα.


ΜΥΣΤΙΚΟ
Αγαπημένο στέκι για κρασάκι και aperol, το Drupes and drips. Ένα πολύ μικρό μαγαζί στο Κουκάκι, δίπλα από τον γνωστό φούρνο του Τάκη. Πολύ καλές επιλογές σε κρασιά, μοναδικά παγωμένα spritz με Campari ή με Aperol και μια μοναδική ποικιλία τυριών και αλλαντικών ως συνοδευτικά. Η όλη φάση του μαγαζιού γίνεται στον δρόμο, καθώς εσωτερικά είναι πολύ περιορισμένος ο χώρος. Τα μικρά πρόχειρα τραπεζάκια με τα σκαμπό από άδεια μπουκάλια μπύρας δίνουν μοναδικό χαρακτήρα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, η τελευταία παραγγελία δίνεται στις 10μμ, με το άκουσμα του κουδουνιού.


Drupes and drips

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λευκωσία μου: The Cypriot Traveller

Η Λεμεσός μου: Ήβη Νικολαΐδου

Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος

Η Λάρνακά μου: Ανδρέας Γιωργαλλάς

Η Λευκωσία μου: Άντρεα Φωτίου

H Αμμόχωστος/Λευκωσία μου: Βασιλική Χατζηαδάμου

Η Λεμεσός μου: Πάολα Παπακώστα

Η Λευκωσία μου: Melissa Hekkers

Η Λευκωσία μου: Φώτης Κάραλης