ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η πιο μεγάλη λέξη στην εστίαση είναι η εξέλιξη»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Βίντεο/μοντάζ: Στέλιος Στεφάνου

Το εστιατόριο Sentio, στην οδό Στασάνδρου, στο κέντρο της Λευκωσίας, είναι No4 στη λίστα των WiZ 50 Best Restaurants 2023. Εξ αφορμής αρπάξαμε την ευκαιρία για μια συνέντευξη τον συνιδιοκτήτη και ταλαντούχο σεφ του εστιατορίου Ανδρέα Γιαγκουλλά.

Έχοντας εμπειρία από Michelin εστιατόρια του εξωτερικού αλλά και προϋπηρεσία σε κυπριακά εστιατόρια όπου έδειξε δυνατά δείγματα γραφής, εδώ και κάτι περισσότερο από έναν χρόνο, ο σεφ Γιαγκουλλάς μαζί με τους συνέταιρούς του Δημήτρη Σταυρίδη, Μιχάλη Κωνσταντίνου και Λευτέρη Γουγούση έφτιαξαν ένα εξαιρετικό εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Λευκωσίας, καταφέρνοντας να γίνουν established σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Sentio δεν εφησυχάζει στις βραβεύσεις και στις γεμάτες από κόσμο βραδιές (Δευτέρα με Σάββατο), αλλά αντιθέτως προσπαθεί να εξελίσσεται.

Πατώντας στη δημοφιλία που έχει αποκτήσει χάρη σε πιάτα όπως το Ceviche0 με shiso πράσινο και ξινόμηλο, το beef tartare σε tacos, το γιουβέτσι γαρίδας, ή οι γεμιστοί ανθοί, αλλά και σε παραμέτρους όπως το άψογο σέρβις, τα ωραία vibes και η φυσικά η value for money προσέγγιση στις τιμές, η ομάδα ψάχνει σκέφτεται καθημερινά ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της εξέλιξης.