ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάτι καλοκαιρινά απογεύματα στο Sauvage

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Κάτι ωραίο εκτυλίσσεται αυτό το διάστημα στο κέντρο της Λευκωσίας, με ένα νέο wine bar & neo-bistro που ήρθε με σκοπό να κάνει το κρασί πιο προσιτό μέσω μιας ενθουσιώδους οινικής εμπειρίας.

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα Τετάρτης κατεβήκαμε στο κέντρο, θέλοντας να πάρουμε γεύση από το νέο talk of the town μαγαζί της πόλης. Φίλοι που είχαν προλάβει να το επισκεφτούν αλλά και άτομα που έτυχε να περάσουν από την οδό Μπουμπουλίνας μάς ανέφεραν πως το μαγαζί γεμίζει κάθε απόγευμα, οπότε αυτός ο παράγοντας αλλά κυρίως πολύ ιδιαίτερο κόνσεπτ του λειτούργησαν καταλυτικά ώστε να κάνουμε κράτηση στο Sauvage.

Φτάσαμε νωρίς, γύρω στις 7, με το μαγαζί να είναι ήδη αρκετά γεμάτο από κόσμο. Μιας και στο μαγαζί φιλοξενείτο το πρώτο Wine Tasting Party, με πρωταγωνιστές τα εκλεπτυσμένα κρασιά Chablis του πολύ γνωστού παραγωγού Louis Moreau, ο κόσμος έσπευσε νωρίς παίρνοντας θέση στην αυλή που βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα σημεία της Λευκωσίας.

Η ανεβαστική μουσική δίνει το σήμα ότι κάτι δυνατό «παίζει», πίσω από το μπαρ ο συνιδιοκτήτης και head sommelier του Vino Hospitality Group, Ανδρέας Κυπριανού, σερβίρει τον κόσμο (μαζί κι εμάς) και η γενικότερη διάθεση σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι κάπου στη γαλλική εξοχή, εκεί δηλαδή που παράγονται τα φημισμένα Chablis.

Με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι σκανάραμε το QR code στο τραπέζι και στείλαμε από το κινητό την παραγγελία μας. Σύντομα στο τραπέζι μας είχαμε τις μαριναρισμένες ελιές, μια νόστιμη Epic Miso Baba Ganoush (με μελιτζάνα, ταχίνι, μέλι, miso και σκόρδο), κροκέτες μανιταριών, chicken bruschetta, mini angus burgers, Prawn Micheleda Tequila Tacos, και φυσικά μια από τις πιο γνωστές συνταγές που συνδυάζεται με το κρασί του Chablis, τα πασίγνωστα «Μύδια με τηγανητές πατάτες»!

Η πρώτη εμπειρία μας στο Sauvage ήταν άψογη! Τι άλλο μπορεί να θέλει κάποιος όταν βρίσκεται σε ένα trendy wine bar με δυνατά vibes, ωραίες μουσικές, νόστιμο φαγητό που αποτελείται από μικρά πιάτα σχεδιασμένα να μοιράζονται στην παρέα, και κυρίως value for money κρασιά, πολλά από τα οποία μπορείς να απολαύσεις με το ποτήρι (υπάρχει ολόκληρο «Wine by the Glass» section, με δεκάδες επιλογές)!

Όπως έχουμε γράψει ξανά, στο μαγαζί μεγάλη έμφαση δίνεται στην παρουσίαση και επεξήγηση των νέων τάσεων της αγοράς: κρασιά βιοδυναμικής καλλιέργιας, βιολογικά, με skin contact (orange), artisanal από μικρούς παραγωγούς, με χαμηλές έως μηδενικές παρεμβάσεις (natural wines), οινοποιεία με έμφαση στην βιωσιμότητα, κρασιά με χαμηλό και μηδενικό βαθμό αλκοόλ κ.λπ. δημιουργούν ίσως την πιο ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών στο νησί.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε στην ομάδα του Sauvage να σας προτείνει πράγματα. Μια εξαιρετική ευκαιρία να το κάνετε πάντως είναι το επερχόμενο event, που θα γίνει την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024. Συγκεκριμένα, μέσω ενός wine tasting θα μπορούμε να δοκιμάσουμε δωρεάν καλοκαιρινά ροζέ κρασιά (μεταξύ 19.00 και 21.00), αλλά και ένα compo με 4 tacos, plantains chips και guacamole με μόνο €10.

Όποια κι αν είναι η αφορμή, το Sauvage είναι μια πολύ καλή πρόταση εξόδου, αφού όμοιό του μαγαζί δεν υπάρχει -τουλάχιστον στη Λευκωσία. Το concept, οι επιλογές σε κρασί και φαγητό, αλλά και το vibe το καθιστούν μοναδικό στο είδος του! Ε φυσικά, σε αυτή την περίπτωση πάντα ρόλο παίζει και η παρέα!

Info
Τηλ. 22664444
Μπουμπουλίνας 15, Λευκωσία