ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χρήστο, ποια τέσσερα πιάτα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε στο Salt & Fire;

WIZ TEAM

Συναντήσαμε τον Χρήστο Χειμωνίδη, ιδιοκτήτη και σεφ του Salt & Fire στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας.

Στο πλαίσιο μιας σειράς συνεντεύξεων, το WiZ Guide συναντά διαδοχικά τους σεφ (ή ιδιοκτήτες) των 10 Καλύτερων Εστιατορίων της Κύπρου για το 2022, όπως αναδείχθηκαν στον θεσμό WiZ 50 Best Restaurants.

Το Salt & Fire είναι Νο6 στη σχετική λίστα και ο Χρήστος Χειμωνίδης, μαζί και με τον αδερφό του Γιώργο Χειμωνίδη, είναι οι άνθρωποι που ηγούνται της ομάδας της εστιατορίου. Ο πρώτος μάς αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για μια συνέντευξη, η οποία έγινε με φόντο την ωραία αυλή (με την πισίνα) του εστιατορίου στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας.

Μεταξύ άλλων μάς είπε τι προσανατολισμό έχει η κουζίνα του Salt & Fire, μας πρότεινε τα καλύτερα συνοδευτικά για ένα καλό steak, μάς εξήγησε ποιες είναι οι παράμετροι που καθορίζουν την ποιότητα ενός steak και συνεπώς την τιμή του, ενώ δεν παρέλειψε να μας προτείνει και τέσσερα πιάτα που αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε στο Salt & Fire.

Σε σχέση με την τελευταία ερώτηση, την απάντηση δεν θα τη βρείτε στο βίντεο, οπότε σημειώστε το foie gras, το tartare, ένα rib eye φυσικά, αλλά και ένα lobster tail ως συνοδευτικό.