ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι δώδεκα νέες αφίξεις εστιατορίων του 2022 που ξεχωρίσαμε

WIZ TEAM

Δώδεκα (νέα) εστιατόρια που ήρθαν για να μείνουν!

Μέσα στο 2022 προσθέσαμε στο WiZ -τον πιο πλήρη οδηγό πόλης της Κύπρου- περισσότερα από 250 νέα μαγαζιά. Εστιατόρια, ταβέρνες, μπραντσάδικα, all day spots, bars, pubs και καφετέριες. Από αυτά, τα πλείστα εκτός από το δυνατό launch που έχουν κάνει στην κυπριακή αγορά φαίνεται πως θα έχουν εξίσου δυνατή και μεγάλη η πορεία στα γαστρονιμικά πράγματα του νησιού.

Πιο κάτω η λίστα με δώδεκα από τις πιο δυνατές νέες αφίξεις στο νησί για το 2022.

Kuzuba

Ένα εστιατόριο που αγαπά τα κυπριακά προϊόντα και ποντάρει στην εποχικότητα των πρώτων υλών. Από νωρίς το απόγευμα θα προσφέρει επιλογές σε στυλ tapas, με τα οποία θα μπορεί κανείς να συνοδεύσει το ποτό του, ενώ παράλληλα θα προσφέρεται και η επιλογή για κανονικό dinner. Στο μενού με τα ποτά βρίσκεις διαλεχτές ζιβανίες από όλη την Κύπρο, περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιού από την Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και μεγάλη συλλογή από ουίσκι και πολύ ιδαίτερα κοκτέιλ.

Τηλ. 99865444
Κυριάκου Μάτση 54Α, Λευκωσία
Δ-Σ 17.30 - 00.00

Διάβασε επίσης: 6 εστιατόρια που αγαπούν τα κυπριακά προϊόντα

L’ Atelier Robuchon

Μετά το Παρίσι, το Ντουμπάι, τη Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο, το φημισμένο fine-dining εστιατόριο L’ Atelier Robuchon βρίσκεται πλέον και στην Κύπρο. Το εστιατόριο που μεταξύ άλλων βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Εστιατόριο στον κόσμο» το 1994, βρίσκεται στην εμβληματική Μαρίνα Αγίας Νάπας, προσφέροντας σε ένα κομψό κι επιβλητικό περιβάλλον τις υψηλής γαλλικής γαστρονομίας δημιουργίες του αείμνηστου σεφ Joël Robuchon. Τα βραβευμένα πιάτα ετοιμάζονται και ψήνονται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, στη θεατρικά στημένη ανοιχτή κουζίνα, μιας και η τακτική αυτή αποτελεί σήμα κατατεθέν της αλυσίδας.

Τηλ. 23300570
Λεωφ. Αγίας Θέκλας 52, Μαρίνα Αγίας Νάπας
ΤΕΤ-ΚΥΡ 18:30-23:30

Alley

Τοποθετημένο στην καρδιά της Λεμεσού, το Alley προσφέρει μεσογειακή κουζίνα βασισμένη στις εποχιακές πρώτες ύλες. Ένα casual dining εστιατόριο, με λιτό μενού, που όμως ποντάρει στην ποιότητα και στην ευρηματικότητα. Το μενού περιλαμβάνει επιλογές vegan, ενώ τιμά επίσης τα κοκτέιλ και το κρασί. Θα λατρέψετε τη μινιμάλ διακόσμηση, το location του, αλλά και την πανέμορφη αυλή με τη νοσταλγική διάθεση.

Τηλ. 99402221
Τοσίτσα 2, παλιά Λεμεσός
ΤΕΤ&ΠΕΜ 18.00-01.00, ΠΑΡ&Σ 18.00-02.00, Κ 18.00-00.00

Διάβασε επίσης: «Το ‘Alley’ ήταν από πάντα εδώ»

Theta

Εστιατόριο θαλασσινών, το οποίο αγκαλιάζει τη Μεσόγειο στη γενικότερη φιλοσοφία του -από τα σκεύη και τη διακόσμηση, μέχρι τις πρώτες ύλες και τα ίδια τα πιάτα. Τοποθετημένο ακριβώς δίπλα στον φάρο των Περβολιών, σε ένα υπερυψωμένο σημείο που προσφέρει μαγευτική θέα στη θάλασσα, προσφέρει ένα μενού με θαλασσινά, φρέσκα ψάρια και άλλες μεσογειακές γεύσεις, το οποίο έχει αναλάβει ο καταξιωμένος Έλληνας σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, όπως επίσης και κοκτέιλ και άλλα ποτά, μέσω του lounge bar του.

Τηλ. 99774433
Φάρου 1, Περβόλια, επ. Λάρνακας.
 

LPM Restaurant & Bar

Το LPM Restaurant & Bar, που ως γνωστό ξεκίνησε από το Λονδίνο το 2007, έχοντας μέχρι σήμερα παρουσία σε Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι, Μαϊάμι, Χονγκ Κονγκ και Ριάντ, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να απολαύσουν μια δυνατή γαστρονομική εμπειρία, ανάλογη με αυτή των κομψών εστιατορίων και μπαρ της Γαλλικής Ριβιέρας. Στο LPM μπορείτε να ανακαλύψετε τις βαθύτερες απολαύσεις των μεσογειακών συστατικών, μέσα από ένα λιτό αλλά συνάμα ευφάνταστο μενού, συνοδεύοντας το φαγητό σας με κρασί ή κοκτέιλ.

Τηλ. 25862222
Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Λεμεσός
Δ-Κ 18.30-22.30 (το μπαρ λειτουργεί ως τα μεσάνυχτα)


Διάβασε επίσης: Συναντήσαμε τον Alessandro Mirabelli, τον Ιταλό σεφ του LPM Limassol

Maison Anemi

Βρίσκεται εντός του Anemi Concept Store, στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού και σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Πρόκειται για ένα all-day bristo και delicatessen, με εκλεπτυσμένη διακόσμηση, που αποπνέει γαλλική φινέτσα. Το εστιατόριο λειτουργεί από το πρωί προσφέροντας πρόγευμα και brunch, όπως επίσης lunch και dinner, ενώ ο χώρος είναι ιδανικός για όσους θέλουν απλώς να απολαύσουν το κρασί ή το κοκτέιλ τους στο μπαρ -ειδικά σε εκείνο το σημείο η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε παλιά γαλλικά μπιστρό.

Τηλ. 25813000
Αμαθούντος 28, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
Δ-ΠΕΜ 10.00 - 19.30, ΠΑΡ & Σ 10.00 - 00.00

Διάβασε επίσης: Ο Χρίστος Ησαΐας είναι ο σεφ πίσω από τα υπέροχα πιάτα του Maison Anemi

Volta Wine Bar

Cozy χώρος, με σκανδιναβικό χαρακτήρα και εσωτερική πίσω αυλή! Με κάβα που περιλαμβάνει γύρω στις 200 ετικέτες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για κρασί στο ποτήρι, μέσα από πολλές επιλογές. Το κρασί συνοδεύεται από ένα μικρό μενού 11-12 πιάτων, τα οποία θα αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφού βασίζονται σε εποχιακά προϊόντα της κυπριακής και ελληνικής γης. Υπάρχουν επίσης επιλογές για πλατώ τυριών και αλλαντικών. Το wine bar ανοίγει στις 4:30 το απόγευμα για σνακ, platters και ποτό, ενώ μετά τις 7 προσφέρει κανονικά φαγητό (dinner).

Τηλ. 94089966
Αττικής 1, Λεμεσός
ΤΡ-Σ 17.00-00.00 (ΠΑΡ ως τη 01.00)


Columbia Sun

Στον παραθαλάσσιο προορισμό της Columbia Restaurants οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις προνομιακές ξαπλώστρες, την άρτια εξυπηρέτηση, αλλά και να χορέψουν απολαμβάνοντας cocktails. Σε ότι αφορά στο εστιατόριο, το μενού προσφέρει μια δυνατή γαστρονομική εμπειρία που επικεντρώνονται στα φρέσκα ψάρια, αλλά και τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Επιπλέον, ένα ειδικά σχεδιασμένο για την παραλία μενού περιλαμβάνει tacos, μακαρονάδες, μικρές πιατέλες, wagyu burger, ενώ το συναρπαστικό sushi bar σερβίρει κλασσικά ιαπωνικά πιάτα, εμπλουτισμένα με γεύσεις από το Αιγαίο. DJs και μουσικοί κάνουν κατάσταση κατά τη διάρκεια της μέρας με διάφορα είδη μουσικής, όπως latin, afrobeat και ethnic.

Τηλ. 25321700
Lady’s Mile, Ακρωτήρι, Λεμεσός
Εστιατόριο: ΤΕΤ-Κ 12.00-01.00 (κουζίνα ως τις 23.00)
Bar: ΤΕΤ-Κ 10.00-01.00 (κουζίνα ως τις 00.00)

Παγκράτιος

Η ξακουστή ταβέρνα Παγκράτιος, που  ως γνωστό πρόσφερε εξαιρετική κυπριακή κουζίνα για μια δεκαετία στο χωριό Μηλιού, έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα λειτούργησε εκ νέου στο κέντρο της Πάφου (Κτήμα). Από ένα παλιό κτήριο της δεκαετίας του ’60, το οποίο ανακαινίστηκε φουλ, η ιδιοκτήτρια Κατερίνα Ιωαννίδου μαζί με την ομάδα της προσφέρουν και πάλι κυπριακή κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της, μέσω ενός ποιοτικού μεζέ και πιάτων τα οποία όλα αυτά τα χρόνια εξελίχθηκαν σε best sellers.

Τηλ. 70003757
Ιπποκράτους, Πάφος
Δ-Σ 18.00-00.00.


Διάβασε επίσης: Μαγειρική που διαφημίζει τον τόπο της

Μαειρκό

 

Βρίσκεται στην Αγορά Αγίου Αντωνίου και προσφέρει κυπριακό comfort food, σαν κι αυτό δηλαδή που τρώμε τα μεσημέρια στο σπίτι της γιαγιάς. Το αδερφάκι του γνωστού εστιατορίου «Το Πατρικό», αποτελεί ένα σύγχρονο μαγειρείο, που τα μεσημέρια προσφέρει πιάτα κυπριακής κουζίνας, προσαρμοσμένα όμως στο σήμερα (μέσω ενός μενού που αλλάζει κάθε βδομάδα), ενώ από το πρωί θα προσφέρει specialty coffee, σάντουιτς και σπιτικά pastries-στριφτάρι (ελιωτή, ταχινόπιτα με τερατσόμελο κλπ).

Τηλ. 96644355
Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου, Λευκωσία
 

INAMO Asian Philosophy

Μοντέρνο Asian fusion εστιατόριο, τοποθετημένο στην καρδιά του Πρωταρά, που προσφέρει γεύσεις κατ’ ευθείαν από την καρδιά της Ασίας. Εκτός από το μενού του φαγητού, που αγαπά πολύ τα sushi, στο INAMO θα βρείτε και εξαιρετικά κοκτέιλ. Το εστιατόριο μοιράζεται το ίδιο patio με το Ahinos, ένα εστιατόριο θαλασσινών και sushi.

Τηλ. 23831211
Πρωταρά 26, Παραλίμνι
Δ-Κ 18.00-23.00


Itameshi

Το πρώτο εστιατόριο στην Κύπρο από τον ελληνικό όμιλο εστιατορίων Nice n Easy group, με την ήδη μια επιτυχημένη παρουσία σε Αθήνα και Μύκονο. Το Itameshi συνδυάζει τις μεσογειακές πρώτες ύλες και την ιταλική κουζίνα, με τις τεχνικές και την αισθητική τελειότητα της ιαπωνικής κουζίνας.

Τηλ. 22591020
Αθηνάς 6, Παλιά Λευκωσία
Δ-ΠΕΜ 07.00-00.00, ΠΑΡ 14.00-02.00, Σ-Κ 07.00-23.30


Διάβασε επίσης: Τα trends της χρονιάς στην κυπριακή εστίαση