ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σταύρος Καραμοντάνης: «Ο θεσμός 'WiZ 50 Best' δίνει δύναμη σε όλους»

WIZ TEAM

Το βραβείο που συνόδευε τη Νο2 θέση στα «WiZ 50 Best Restaurants 2022» παρέλαβαν για το L’Atelier Robuchon o διευθύνων σύμβουλος της Μαρίνας Αγίας Νάπας, κ. Σταύρος Καραμοντάνης και ο σεφ του εστιατορίου, Mathieu Desbat.

Αφού παρέλαβε το βραβείο από τον υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, ο κύριος Καραμοντάνης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να μιλήσει για τη σημαντικότητα του θεσμού, αλλά και για να ευχαριστήσει τον σεφ του και την υπόλοιπη ομάδα, σχολιάζοντας μια εμπνευσμένη ομιλία που ακούστηκε μόλις λίγα λεπτά πριν.

Διάβασε επίσης: Η εμπνευσμένη ομιλία του σεφ Αντρέα Άντωνα στα «WiZ 50 Best Restaurants»

«Συγχαρητήρια για τον θεσμό. Είναι ένας θεσμός ο οποίος επιβάλλεται, δίνει δύναμη σε όλους και πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Ανδρέα Άντωνα, αναφέρθηκε στα πολύ σοφά πράγματα που ακούστηκαν στο πλαίσιο της ομιλίας του. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γνώση, που ήταν ένα από τα κύρια σημεία της ομιλίας του σεφ με θέμα «Culinary art, the ingredients of the success», αλλά και στην έμπνευση-ώθηση που δίνει με το έργο του στη βιομηχανία της εστίασης, αλλά κυρίως στους νεοεισερχόμενους, όπως εξάλλου είναι η ομάδα πίσω από τον ψυχαγωγικό κόμβο της Μαρίνας Αγίας Νάπας -του οποίου το L’Atelier Robuchon αποτελεί τη «ναυαρχίδα».

Ο κύριος Καραμοντάνης δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει και ένα τρομακτικό σημείο της ομιλίας, ή scary όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το οποίο αφορά στην τάση που υπάρχει να αλλάζουν δουλειές οι σεφ. «Δεν θέλω να χάσω τον σεφ μου, αφού χωρίς την ομάδα του δεν θα στεκόμουν εδώ απόψε. Παρόλο που είναι αλήθεια αυτό που ανέφερες, ελπίζω να τον κρατήσω».

Κλείνοντας, λοιπόν, κλείνοντας το μάτι στον σεφ του L’Atelier Robuchon, Mathieu Desbat, είπε: «Νοιώθω ευγνώμων για όσα κάνεις εσύ και όλη σου η ομάδα. Πραγματικά εκτιμώ τη δουλειά σας».

Διάβασε επίσης: «Κάποτε μιλούσαμε για φαΐ, ούτε καν φαγητό, τώρα μιλάμε για γαστρονομία»