ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Αθήνα μου: Κωνσταντίνος Παντζόγλου

WIZ TEAM

«Η Αθήνα είναι οι άνθρωποι, η ιστορία, τα νεοκλασικά, τα μουσεία, τα θερινά σινεμά. Είναι οι γειτονιές που αλλάζουν, τα παλιά κτίρια που ζουν μια νέα ζωή, κι όσα μένουν ερμητικά κλειστά. Είναι τα murals και η street art. Είναι η αισθητική των μνημείων που συνυπάρχει σε μια πόλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Από το hip Παγκράτι και την ανερχόμενη ξανά Κυψέλη, μέχρι τον Νέο Κόσμο που έχει πολύ πρόσφατα μπει δυναμικά στο χάρτη των food lovers και τα εναλλακτικά Πετράλωνα, η πόλη έχει τις δικές της ψαγμένες γωνιές».    

Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Kosmos 93,6 της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, κειμενογράφος και digital content creator, αποκαλύπτει στο WiZ τα αγαπημένα του στέκια για έξοδο στην Αθήνα.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Ένα παλιό καφενείο, που ιδρύθηκε το 1937 στην Ερατοσθένους, απέναντι από το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Γουλανδρή στο Παγκράτι, με μια καταπράσινη αυλή, είναι το ιδανικό μέρος για να πιει κανείς έναν παραδοσιακό ελληνικό καφέ. Η ομάδα του It’s a Βίλατζ, ενός πολύ επιτυχημένου χώρου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, έδωσε νέα ζωή στο ρετρό “Λούβρον” και στη γειτονιά ένα νέο meeting point. Θυμηθείτε ότι αν πάτε πριν τις 6, σερβίρει τις πιο ωραίες τηγανίτες της Αθήνας. Στην άλλη πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικη γειτονιά της Κυψέλης, στην οδό Κερκύρας, τρεις φίλοι άνοιξαν σχετικά πρόσφατα ένα νέο στέκι όπου θα πιεις σίγουρα καλό καφέ. Στα λίγα τραπέζια στο φαρδύ πεζοδρόμιο με τη φυσική σκιά θα δείτε εναλλακτικούς καλλιτέχνες και πολιτικούς που ζουν στη γειτονιά. Στο Williwaw θα φάτε το πιο ωραίο κέζε κούχεν, η γερμανική εκδοχή του cheesecake.

ΓΙΑ BRUNCH Για τους περισσότερους brunch σημαίνει pancakes. Και τα πιο ωραία pancakes στην Αθήνα -με πραλίνα φυσικά- θα τα απολαύσετε στην πλατεία του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι, στο Rabbit Punch. Ένα all day στέκι με φοβερό καφέ και έξυπνα πιάτα με βάση το αβγό. Από την άλλη, σ’ ένα από τα πιο ψαγμένα καφέ του κέντρου της πόλης με χορτοφαγική κουζίνα, στο Anäna, θα συνοδεύσετε τον καφέ σας με νοστιμιές όπως carrot cake, κολοκυθόπιτα, brownies και τα πιο δυνατά cinnamon rolls.

ΓΙΑ STREET FOOD Όσα μαγαζιά κι αν ανοίξουν το Feyrouz θα είναι πάντα σημείο αναφοράς για το street food στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τα μοναδικά λαχματζούν, τα πεϊνιρλί, τις χορτοφαγικές πίτες, τις σούπες και τις σαλάτες που από το 2014 μια 5μελής οικογένεια σερβίρει με όλο το μεράκι του κόσμου. Επίσης, η σχετικά νέα άφιξη Overoll Croissanterie, που για χάρη της δημιουργούνται ακόμα και τις Κυριακές απίστευτες ουρές από Αθηναίους και τουρίστες στην Πραξιτέλους, είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε για τις φινετσάτες γαλλικές γεύσεις και τα αυθεντικά pain au chocolat.

Από το hip Παγκράτι και την ανερχόμενη ξανά Κυψέλη, μέχρι τον Νέο Κόσμο που έχει πολύ πρόσφατα μπει δυναμικά στο χάρτη των food lovers και τα εναλλακτικά Πετράλωνα, η πόλη έχει τις δικές της ψαγμένες γωνιές.

ΓΙΑ LUNCH Εάν ψάχνετε να γευτείτε την αυθεντική ελληνική κουζίνα σ’ ένα μέρος με ιστορία 90 χρόνων, τότε πρέπει να πάτε στην Ταβέρνα του Οικονόμου, στα Πετράλωνα. Η ψυχή του μοναδικού αυτού μαγειρείου είναι ο κ. Κώστας κι ένας από τους λόγους που είναι το στέκι μας. Αγνά υλικά, ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας και νόστιμα πιάτα που σε βυθίζουν στις παιδικές αναμνήσεις. Εάν δεν φας μία φορά στη ζωή στην Ταβέρνα του Οικονόμου, είναι σαν μην έχεις επισκεφθεί την Αθήνα.

Από την άλλη, μέσα σε 3 χρόνια το γαστρομαγειρείο του Φώτη Φωτεινόγλου και του Θοδωρή Κασσαβέτη, σε μια παραμελημένη γωνιά του Νέου Κόσμου, το ΦΙΤΑ, έγινε κλασικό για την Αθήνα που στα τραπέζια της έμαθε να τρώει την ντάσκα και απέδειξε ότι η ελληνική κουζίνα είναι τόσο σύγχρονη όσο και πλούσια.

ΓΙΑ COCKTAIL Σ’ ένα μεγάλο δρόμο του Παγκρατίου γεμάτο με μουριές, βρίσκεται το Verbasco. Εκεί, ένας παλιός μας γνώριμος από τη μπάρα θρυλικών μαγαζιών της Αθήνας, φτιάχνει στον δικό πλέον χώρο τα πιο ευφάνταστα cocktails της πόλης με αγνά φυσικά υλικά, ανάλογα με την κάθε εποχή, που ξεχωρίζουν για τους άρτιους συνδυασμούς.   

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Αυτό το μέρος - χωρίς όνομα - σίγουρα δεν το πιάνει εύκολα το μάτι σου. Κι όμως έχει ένα από τα πιο ωραία σουβλάκια της πόλης. Τα Κορίτσια ή αλλιώς οι Γυναίκες, από το 1977 φτιάχνουν στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι χειροποίητο γύρο, πεντανόστιμα καλαμάκια και νοστιμότατα μπιφτέκια. Το τυλιχτό τους είναι το πλέον κλασικό της Αθήνας.

ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ Το ζαχαροπλαστείο που έλειπε από την πόλη άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην οδό Αναπαύσεως στο Μετς και έγινε αμέσως στέκι. Στα λιγοστά τραπεζάκια του Ρεσιτάλ θα απολαύσετε γλυκά δια χειρός του ταλαντούχου pastry chef Δημήτρη Γεωργόπουλου με καριέρα σε σημαντικά fine dining εστιατόρια. Πανέξυπνο μενού με διαφορετικά γλυκά για πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

Instagram: @kon_pan

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
H Λεμεσός μου: Άρτεμις Πνευματικού
Το Λονδίνο μου: Κωνσταντίνος Σαρκάς
Η Λευκωσία μου: Στέλιος Κτόρας
Η Λάρνακά μου: Ζαχαρίας Ζαννέττου
Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης
Η Λευκωσία μου: Έλενα Χαραλάμπους
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Γεωργαλλά