ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λεμεσός μου: Άρτεμις Πνευματικού

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η Country Manager της Action Cyprus μάς προτείνει τα αγαπημένα της στέκια για έξοδο στη Λεμεσό.

Η Λεμεσός είναι μια πόλη κοσμοπολίτικη, στην οποία μπορείς να βρεις εναλλακτικά urban hot spots, παραθαλάσσιους χώρους με μεσογειακή αύρα και αυθεντικά λαϊκά στέκια.

Γενικά, είμαι σπιτόγατος, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου, όμως έχω τα αγαπημένα μου μέρη που προσπαθώ να επισκέπτομαι συχνά, ενώ με κάθε ευκαιρία μου αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά, το αγαπημένο μου εστιατόριο στην Λεμεσό είναι το Fat Fish: εκλεπτυσμένες γεύσεις, συνοδευμένες με ποιοτικό κρασί, πάνω στη θάλασσα, μεσημέρι ή βράδυ, με οικογένεια, με φίλους, ακόμα και για business lunches/dinners.

Για πρωινό ή brunch κλείνουμε ραντεβού στο The Cookhouse, στην καρδιά της Λεμεσού, για Eggs Florentine ή για λαχταριστό cheese toasty ή τα statement American Pancakes με mascarpone. Η αισθητική του χώρου θυμίζει κάτι από Λονδίνο, με μινιμάλ και μοντέρνο σχεδιασμό. Σε παρόμοιο ύφος και με mood λίγο πιο κάτω, για καφέ και ποιοτικά πιάτα, το αγαπημένο μου The Shopkeeper & Co, με αέρα λονδρέζικου concept store, με μία υπέροχη συλλογή από βιβλία και προϊόντα για τέxνη, μόδα, design, food, και fine living. Ένας φανταστικός χώρος που σε εμπνέει και γι’ αυτό είναι ιδανικός και για remote working.



Από εκεί και πέρα η λίστα περιλαμβάνει τα εξής:

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Στην αυλή του Φόρσου στη Μουτταγιάκα, με παρέα, ένα δροσερό βράδυ της άνοιξης

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ «Σώζουμο» σουβλάκι και σεφταλιές από το Φεγγαράκι, στο κέντρο της πόλης, με τα χίλια.

ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ Κλείσε από τώρα (για να βρεις), για το άλλο Σάββατο το μεσημέρι, στη Συκαμινιά, για μαγειρευτά της μαμάς, σε ένα αυθεντικό περιβάλλον. Το στέκι των βέρων Λεμεσιανών.

ΓΙΑ ΑΣΙΑΤΙΚΟ Ενδιαφέροντα πιάτα και υπέροχη ατμόσφαιρα στο Golden Monkey, στο ξενοδοχείο Saint Raphael ή ένα αξεπέραστο black cod στο Matsuhisa στο Amara.

ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ / ΠΑΓΩΤΟ Κατ’ αρχή, να πω ότι για μένα γλυκό είναι η σοκολάτα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς συμπληρωματικά για να σπάει η γεύση! Οπότε, θα πρότεινα ένα chocolate fudge cake από Columbia Confectionary ή ένα παγωτό σοκολατένιο χωνάκι με chocolate brownie και raspberry cheesecake από New York Sweets.

ΓΙΑ ΠΟΤΟ Ένα τζιν & τόνικ στο The Library Bar, σταθερή και διαχρονική αξία, χειμώνα-καλοκαίρι. Μινιμάλ και μοντέρνα αρχιτεκτονική, ποιοτική μουσική και χαλαρή ατμόσφαιρα. Να προσθέσω όμως ότι έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο έχει ζωντανέψει το κέντρο της πόλης τον τελευταίο χρόνο, με νέα μπαράκια και εστιατόρια να δίνουν ένα πολύ ζωντανό vibe. Από τις νέες αφίξεις πρόσφατα δοκίμασα το Bar Louise και εντυπωσιάστηκα από την αισθητική του χώρου και τα υπέροχα κοκτέιλ.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Για βόλτα με την οικογένεια και καφέ στο χέρι από το Coffee Berry. Κατά τ’ άλλα, πάμε στον Μώλο, και στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. Εκεί θα βρεις πολλές επιλογές αν θες να καταλήξεις κάπου για φαγητό και καφέ, με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

ΓΙΑ ALL DAY destination, πάνω στη θάλασσα, για καφέ, ποτό, φαγητό, business meetings, brainstorming sessions, μου αρέσει το Columbia Beach. Υπέροχο σκηνικό και επιλογές στο μενού, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Instagram: @artemismode

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Λεμεσός μου: Maria Gojkovic
Ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα μου: Δημήτρης Ιωαννίδης
Η Λάρνακά μου (επαρχία): Πόπη Βακή
Η Λευκωσία μου: Μαριάννα Καραβαλή
Ο Πρωταράς μου: Μικαέλο Παπαδάκης
Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ
Η Λεμεσός μου: Φανή Παπαμιχαήλ
Η Λευκωσία μου: Δημήτρης Δερματάς
Η Πάφος μου: Γιώργος Κασσιανός
Η Λεμεσός μου: Τάνια Γεραλή
Η Πάφος μου: Christos «Coco» Nicolaou
Η Λευκωσία μου: Παναγιώτης Ξάνθου
Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
H Λεμεσός μου: Πάρης Δημητριάδης
Η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς μου: Έλενα Αποστόλου