ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς μου: Έλενα Αποστόλου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η δημοσιογράφος Έλενα Αποστόλου πέρασε μέρος των φετινών διακοπών της στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Μια περιοχή που αγαπά, εξ ου και την επισκέπτεται συχνά.

Και επειδή το καλοκαίρι στην Κύπρο είναι μεγάλο (τι κι αν μπήκε ο Σεπτέμβριος;), δεν χάσαμε την ευκαιρία να της ζητήσουμε να μοιραστεί μαζί μας τα αγαπημένα της στέκια για φαγητό και καφέ στην ευρύτερη περιοχή.

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Αξίζει μια βόλτα μέχρι τη Δερύνεια και το εστιατόριο Ο δικός μας μεζές. Εκεί, σε μια υπέροχη πλακόστρωτη αυλή γεμάτη χρώματα, θα απολαύσεις γευστικούς μεζέδες, ελαφρώς «πειραγμένους» με μια μοντέρνα νότα. Το «καλωσόρισμα» γίνεται με την εποχιακή σαλάτα με σύκα, σταφύλι, αναρή και παστελάκι, που σε κερδίζει με την πρώτη… μπουκιά.

Αλά κυπριακά σας προτείνω και την  παραδοσιακή ταβέρνα Πλουμί στη Σωτήρα, σε ένα παλιό αρχοντικό, με εσωτερική αυλή, η οποία εκτός από καλομαγειρεμένους και προσεγμένους μεζέδες, σερβίρει και… διασκέδαση αφού διαθέτει ζωντανή μουσική.

ΓΙΑ ΨΑΡΙ Το γραφικό λιμάνι της Αγίας Νάπας καθιστά την ταβέρνα Vassos Psarolimano ένα ειδυλλιακό χώρο για να απολαύσεις φρέσκο ψάρι. Τα πιάτα του ψαρομεζέ προσεγμένα. Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στον ουρανίσκο μου η μακαρονάδα με τα θαλασσινά, την οποία και συστήνω ανεπιφύλακτα. Θα πήγαινα ξανά, ειδικά για αυτήν! Η εξυπηρέτηση ικανοποιητική και το προσωπικό φιλικό, ακόμα και σε ώρες αιχμής που γίνεται το αδιαχώρητο.

ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΚΑ Για τους λάτρεις του ιταλικού… Αν και βρίσκεται κοντά στην εμπορική Πλατεία της Αγίας Νάπας, το ιταλικό εστιατόριο Quadro θα σας εκπλήξει ευχάριστα με το καλό φαγητό του. Θα περιμένετε να είναι μια πιο fast food κατάσταση, ωστόσο η ζεστή φιλοξενία, το μεράκι αλλά και τα προσεγμένα υλικά και πιάτα του, θα σας πείσουν να περάσετε το κατώφλι του όχι μόνο μια φορά… Δοκιμάστε οπωσδήποτε πίτσα και ριζότο.

Ο Σεπτέμβριος στην Κύπρο προσφέρεται για μπάνιο αλλά και γαστρονομικές εξορμήσεις by the sea. Ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα στα καλύτερά τους, χωρίς τη βαβούρα και την πολυκοσμία του Αυγούστου.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Στο Κοnnos bay kiosk απολαμβάνω να πίνω καφέ με την υπέροχη «αμφιθεατρική» θέα του κολπίσκου του Κόννου. Αξίζει μετά το κολύμπι να καθίσεις και να απολαύσεις τον καφέ σου ή ότι άλλο προτιμάς με το απέραντο γαλάζιο να απλώνεται μπροστά στα μάτια σου... Αν επιλέξεις φαγητό μην περιμένεις… αστέρια Michellin, γι’ αυτό περιορίσου σε κανένα σάντουιτς.

ΓΙΑ BURGER Για νύκτες που οι ποδοσφαιρόφιλοι δεν αντέχουν μακριά από την οθόνη επισκεφτείτε το Abacus Restaurant Lounge, στην Αγία Νάπα. Σερβίρει μπέργκερ και άλλα υπέροχα λαχταριστά πιάτα. Δοκιμάστε την τεράστια μπριζόλα, που θα θέλετε παρέα για να τη φάτε, αλλά και τις φρέσκες σαλάτες του. Το εστιατόριο παραμένει σταθερή αξία σε μια πολυσύχναστη τοποθεσία με φιλόξενο και πολύ εξυπηρετικό προσωπικό. Αφήστε και λίγο χώρο… για τα γλυκά του! 

*Η Έλενα Αποστόλου είναι Αρχισυντάκτρια δελτίων ειδήσεων 90” Καθημερινής/ Love FM 100.7/ ΣΠΟΡ FM 95.0. Είναι επίσης Υπεύθυνη Έκδοσης Γαστρονόμος Κύπρου, ενώ έχει και τη Διεύθυνση Παραγωγής για τα Εύκολα και Σπιτικά και Up to You(th) ONEK.

Instagram: @elenaapostolou


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Λεμεσός μου: Maria Gojkovic
Ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα μου: Δημήτρης Ιωαννίδης
Η Λάρνακά μου (επαρχία): Πόπη Βακή
Η Λευκωσία μου: Μαριάννα Καραβαλή
Ο Πρωταράς μου: Μικαέλο Παπαδάκης
Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ
Η Λεμεσός μου: Φανή Παπαμιχαήλ
Η Λευκωσία μου: Δημήτρης Δερματάς
Η Πάφος μου: Γιώργος Κασσιανός
Η Λεμεσός μου: Τάνια Γεραλή
Η Πάφος μου: Christos «Coco» Nicolaou
Η Λευκωσία μου: Παναγιώτης Ξάνθου
Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
H Λεμεσός μου: Πάρης Δημητριάδης