ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Στέλιος Κτόρας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο Jimmy D, όπως είναι γνωστός στο ραδιόφωνο -και δη στον Deejay Radio 93.5 από το 2002 μέχρι και σήμερα-, μάς προτείνει τα αγαπημένα του στέκια για έξοδο στη Λευκωσία.

Εκτός από ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Στέλιος Κτόρας είναι επίσης music curator στο Tedx Limassol και Τedx University of Nicosia, ενώ συμμετείχε σε όλα τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ του νησιού: Φέγγαρος, Αfrobanana Farma Projekt, Run in Colour, αλλά και στα Cocktail Festival της SPP Media και του Deejay Radio.

Επιπλέον, όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας τις προτάσεις που μας δίνει, αγαπά να ανακαλύπτει ψαγμένα και ποιοτικά στέκια στην πόλη.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Οι ψαγμένοι καφέδες από τα so called 3d wave coffee shops έχουν (ευτυχώς) κυριαρχήσει στην πρωτεύουσα εδώ και καιρό. Μου αρέσει να δοκιμάζω καινούριες προτάσεις, αλλά πάντα επιστρέφω στο αγαπημένο μου Daily roast για specialty coffee από κόκκους καφέ που καβουρδίζουν οι ίδιοι με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα. Εναλλακτικά, αγαπώ πολύ και τα χαρμάνια των A Kxoffee project αλλά και του Serious Black.

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ Τα κοκτέιλ είναι πλέον παντού στη Λευκωσία και πολύ εύκολα μπορείς να βρεις ευφάνταστες συνταγές και εξιδεικευμένα κοκτεϊλάδικα. Επειδή old is gold… προτιμώ το Γρανάζι Art Space ( το smoked negroni είναι εκτός συναγωνισμού) αλλά και το Notes and spirits. Και τα δύο συνδυάζουν σοβαρό σέρβις, ποτάρες αλλά και πολύ ψαγμένες μουσικές που είναι αναπόσπαστο συστατικό της εμπειρίας του outing.

ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ Για ωραίες μουσικές θα πας στο Ukiyo που αν και νεοσύστατο έχει καθιερωθεί στη συνείδησή μου ως μέρος απόλαυσης. Εκεί οι αισθήσεις σου θα κάνουν hi-5 γιατί το hi fidelity σύστημα του μαγαζιού περιποιείται τα αυτάκια σου με ψαγμενιές από τα playlist της υπηρεσία τoυ Pueblo Franco και Mighty Scoop, “Moods”, ή φιλοξενεί djs που ξέρουν και σερβίρουν σωστές μουσικές, η παλέτα σου γεύεται μοναδικές δημιουργίες με touch σκανδιναβικής και Ιαπωνικής κουζίνας αλλά και ουίσκι από μια εξειδικευμένη κάβα που διαθέτει το μαγαζί. Και όλα αυτά ενώ τα μάτια σου ξεκουράζονται στην μινιμάλ διακόσμηση του μαγαζιού.

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Για περισσότερο από 10 χρόνια η σχέση μου με το sushi la είναι περισσότερο από πελατειακή. Το κλασσικό sushi spot στην Πινδάρου εύκολα γίνεται το στέκι σου και η συνήθειά σου, γιατί εκτός από το υπέροχο fusion menu του Χριστόφορου Πέσκια, συνδυάζει κοκτέιλ που συχνά-πυκνά ανανεώνονται και μουσικές που συναντάς σε ψαγμένα ραδιόφωνα, αντίστοιχες του Παριζιάνικου Radio Nova. Το προσωπικό φιλικότατο και ο ιδιοκτήτης του ο Αυρίλιος Στεργίδης έχει την ενέργεια που μπορεί να σου λείπει και έχει την διάθεση να σου τη μεταδώσει σε μια χαλαρή κουβέντα που μπορεί πιθανότατα να κάνει μαζί σου ενώ δοκιμάζεις το Salmon Takaki σου.

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Αν έχεις όρεξη για ποσότητα, αλλά και ωραίες γεύσεις με παγωμένες μπύρες και ποικιλία κρασιών, το Οδόφραγμα, η ταβέρνα στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, είναι μια όμορφη αυλή με κλασσική κυπριακή κουζίνα. Θα φας καλά!

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Για περισσότερο από 20 χρόνια το Στέκι της σχάρας κερδίζει σταθερά την αγάπη μου για το σουβλάκι και τη μπριζόλα του. Από τις πιο ωραίες χωριάτικες με φρέσκα υλικά και ιδιαίτερα αγαπημένο χούμους του αλλά και το κρασί της καράφας του που συνήθως έχει προέλευση μαραθεύτικη. Simplicity is the ultimate sophistication τελικά!

ΓΙΑ STREET FOOD Ό,τι «βρόμικο» παίζει στην Ονασαγόρου, αφού έχω καταναλώσει τις απαραίτητες ποσότητες αλκοόλ για να μην το πολυσκεφτώ και αντί να πάω για ύπνο να καταλήξω σε ένα από τα σαντουιτσίδικα εκεί. Χωρίς ιδιαίτερη προτίμηση.

ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ Μου αρέσει πολύ η Pizza Mine (make your own pizza), γιατί έχει ωραία ζύμη και υλικά που επιλέγεις εσύ. Πολύ καλή επιλογή και η πίτσα του Φούρνου Χρυσοβαλάντω, στον Αρχάγγελο. 


Instagram: @steliosktoras


Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ
Η Λεμεσός μου: Φανή Παπαμιχαήλ
Η Λευκωσία μου: Δημήτρης Δερματάς
Η Πάφος μου: Γιώργος Κασσιανός
Η Λεμεσός μου: Τάνια Γεραλή
Η Πάφος μου: Christos «Coco» Nicolaou
Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
H Λεμεσός μου: Πάρης Δημητριάδης
Η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς μου: Έλενα Αποστόλου
H Λεμεσός μου: Άρτεμις Πνευματικού
Το Λονδίνο μου: Κωνσταντίνος Σαρκάς