ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

«Αθήνα είναι η Ακρόπολη, τα Εξάρχεια, τα στενά δρομάκια με τις πολυκατοικίες να κάνουν σκιά, τα graffiti, είναι οι Καρυάτιδες αυτές που έμειναν, αυτές που έφυγαν, οι φίλοι, οι άνθρωποι…

Η Αθήνα είναι χιλιάδες χρόνια πολιτισμού, είναι η πόλη με τις περισσότερες σκηνές (θεάτρου) στον πλανήτη.

Η Αθήνα είναι παλμός!».

Ο Παναγιώτης Όθωνος, Corporate Communication & PR Manager στον ALPHA Κύπρου, μοιράζεται με το WiZ τα αγαπημένα του στέκια για έξοδο (φαγητό και ποτό) στην Αθήνα.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Ο πρώτος καφές είναι συνήθως στη Σίνα. Μερικά μόλις βήματα από το Γαλλικό Ινστιτούτο, απολαμβάνω τον πρώτο καφέ στο Πορτατίφ μαζί με γαλλικό κρουασάν ή ακόμη και με γλυκό, αναλόγως διάθεσης. Μιλφέιγ, προφιτερόλ με γέμιση bueno, cheesecake με καραμέλα, σοκολατόπιτα, επιλογές σε τάρτες είναι μερικές μόνο από τις επιλογές. Με ατμόσφαιρα από Παρίσι και με μεράκι από τα παιδιά του μαγαζιού, όλα τα προϊόντα φτιάχνονται εκεί. Οι πειρασμοί είναι αμέτρητοι ενώ οι μυρωδιές σε προκαλούν να δοκιμάσεις το καθετί. Η Αθήνα είναι δρόμος. Ο δεύτερος καφές είναι απογευματινός, συνήθως στο χέρι… πολλές φορές επιλέγω Coffee Lab.


ΓΙΑ STREET FOOD
Μητροπόλεως δαγκωτό! Είτε μεσημέρι είτε βράδι, ένα αφράτο Bao (ψητή πάπια) ανά χείρας, στο πεζοδρόμιο από το Pink Flamingo (του Καλλίδη) είναι must! Εάν βρεθείς στα Εξάρχεια, το Black Salami είναι το microbakery που κάνει θραύσεις. Με πρώτες ύλες από το Τορίνο και επιλογές στο παστράμι του από Νέα Υόρκη, το Black Salami ξεχωρίζει με φοβερές επιλογές σε σάντουιτς και σίγουρα είναι μια εμπειρία που πρέπει να αποκτήσεις… απλά θα χρειαστεί να περιμένεις λιγάκι στην ουρά.


ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Κρυμμένος θησαυρός είναι ο ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ στου Ψυρρή. Πρόκειται για σοβαρό ψαρομάγαζο, που τρως χωριάτικη, ψαροσάντουιτς – λαβράκι (δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς), θράψαλο σχάρας, ταραμοοσαλάτα του μαγαζιού και κρασί χύμα, το πολύ 35 ευρώ για δύο άτομα. Είσαι κέντρο; Άμα δεν πας Βαρβάκειο… δεν πήγες Αθήνα. Εκεί δοκιμάζεις Hasapika Central Market, το νέο μαγαζί που συζητά όλη η Αθήνα. Από Κολωνάκι μέχρι Κηφισιά όλοι έχουν πάει Βαρβάκειο. Το Hasapika σερβίρει από φρέσκο ψάρι και θαλασσινά σε σούσι και σασίμι, νιγκίρι, σεβίτσε, καθώς και μακαρονάδες, σαγανάκια και τηγανητά ψαράκια.

ΓΙΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ Πήγα πρόσφατα στην πρώτη οργανωμένη αγορά που είχε η Αθήνα από τη δεκαετία του ’30, στην οδό Πειραιώς και πιο συγκεκριμένα στην ταβέρνα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς. Το εστιατόριο βρίσκεται μέσα στη λαχαναγορά και προσφέρει παραδοσιακές συνταγές με μοντέρνα προσέγγιση. Όλα τα πιάτα είναι μοναδικά! Μεταξύ άλλων, στη Λαχαναγορά θα δοκιμάσεις ποικιλίες από λουκάνικα, πεϊνιρλί με παστουρμά, χειροποίητα κεφτεδάκια. Το βράδυ ειδικά η ατμόσφαιρα είναι μοναδική!


Hasapika Central Market

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Προβατίνα - καλαμάκι στα Εξαρχεια! Τα κρέατα του Πρίγκιπα είναι φρέσκα από φάρμες της Βόρειας Ελλάδας και ψήνονται στα κάρβουνα! Εκεί θα απολαύσεις ωραίες γεύσεις σε καλαμάκι ή στην πίτα από προβατίνα, σουβλάκι με πέστροφα ή χέλι, από συκώτι μοσχαρίσιο μέχρι επιλεγμένα λουκάνικα και κεμπάπ.

ΓΙΑ BURGER Αν και δεν θα έλεγα ότι είμαι ειδικός στο είδος, ομολογώ ότι έχω φάει εξαιρετικό value for money burger στο κέντρο και συγκεκριμένα στο New York Sandwiches! Το μαγαζί το εντόπισα πρώτα λόγω του εξαιρετικού brunch που προσφέρει, κάτι το οποίο με οδήγησε και σε άλλα μέρη του menu… Πλέον το προτιμώ κυρίως για τα burger του! Εκεί επιλέγω Blue burger, με medium ψήσιμο. Ένα έχω να πω… λιώνει στο στόμα.


CTC

ΓΙΑ FINE DINING Είναι κάτι που στην Αθήνα μπορείς να βρεις παντού αλλά τώρα κάνει παιχνίδι ο Κεραμεικος! Το αγαπημένο CTC άφησε την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, όπου εκεί στη γωνία είχε δείξει τη δυναμική του, στην δημιουργική κουζίνα και μετακόμισε στον Κεραμεικό, όπου στο νεοκλασικό κτίριο με την όμορφη αυλή απέκτησε και το Αστέρι Michelin. Στον Κεραμεικό, ειδικά για τους λάτρεις της Nikkei κουζίνας, το MAYAN δια χειρός Σταμάτη Τσίλια προσφέρει εξαιρετικά ceviche, επιλογές σε bao, αλλά και sushi.

ΓΙΑ COCKTAIL Κάθε ταράτσα και μπαρ, κάθε μπαρ και μια εμπειρία! Από Απόλλωνος (Μητρόπολη) μέχρι Ψυρρή, από Κουκάκι μέχρι Γκάζι, από Λυκαβηττό μέχρι Θησείο, οι ταράτσες βλέπουν Παρθενώνα! Παράλληλα, το mixology level κτυπάει κόκκινο. Η αλήθεια είναι ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των μπαρ στην Αθήνα έχει εξελίξει την ποιότητα των ποτών, αλλά και των υπηρεσιών. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που πολλά bars της Αθήνας φιγουράρουν ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου. Αυτή τη περίοδο ψηφίζω Retire, πάνω από το ERGON (Μητροπόλεως) που συνδυάζει cocktails με υπογραφή από το βραβευμένο The Clumsies, καθώς και προτάσεις φαγητού από τον σεφ Οδυσσέα Μπογιόγλου. 


Retire


Instagram: @othonosp


Διάβασε επίσης

Η Λευκωσία μου: Χριστιάνα Αρτεμίου
Η Λεμεσός μου: Maria Gojkovic
Ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα μου: Δημήτρης Ιωαννίδης
Η Λάρνακά μου (επαρχία): Πόπη Βακή
Η Λευκωσία μου: Μαριάννα Καραβαλή
Ο Πρωταράς μου: Μικαέλο Παπαδάκης
Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ
Η Πάφος μου: Γιώργος Κασσιανός
Η Λεμεσός μου: Τάνια Γεραλή
Η Πάφος μου: Christos «Coco» Nicolaou
Η Λευκωσία μου: Παναγιώτης Ξάνθου