ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Έλενα Χαραλάμπους

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η Έλενα Χαραλάμπους, Senior Brand Manager στη Senaga Trading LTD και επικεφαλής της ομάδας που «έδωσε ζωή» στη μπύρα ΣΑΝΤΥ, τη νέα (και μοναδική specialty) κυπριακή μπύρα, μας προτείνει τα αγαπημένα της στέκια για έξοδο στη Λευκωσία.


Κεντρική φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης / περιοδικό MUST, τεύχος Οκτωβρίου 2022*

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ δεν αλλάζω τα προσεγμένα κοκτέιλ σε γεύση αλλά και εμφάνιση, φτιαγμένα από τα μαγικά χέρια της Danny, στο Granazi.  Όταν όμως θέλω να πάω για ένα ‘early drink’, το Sivlerstar είναι the place to be.

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ Ένα καλό κρασί συνοδεύεται πάντοτε με γευστικά εδέσματα.  Σε αυτή την περίπτωση, για κρασί, επιλογή μου είναι το εστιατόριο Kuzuba, όπου έχει ένα ολοκληρωμένο και πλούσιο σε ετικέτες κελάρι. Συνοδεύω το κρασί μου με τη μοντέρνα κυπριακή κουζίνα που προσφέρει το εστιατόριο και η οποία είναι βασισμένη στα τοπικά συστατικά. Ένας καλοφτιαγμένος χώρος, με σουηδικό χαρακτήρα στο interior, που σου δημιουργεί ένα αίσθημα ζεστασιάς.

ΓΙΑ FINE DINING προορισμός μου είναι το εστιατόριο Kamara όπου μπορείς να συνδυάσεις ένα ‘surf and turf’ γεύμα και να απολαύσεις ένα τέλεια σερβιρισμένο στέικ βοδινό και συνάμα ένα tuna pepper steak.

ΓΙΑ ΠΡΟΓΕΥΜΑ Τα Σαββατοκύριακα πάντοτε επισκέπτομαι με την οικογένειά μου το Deliyard ή το Zest για πρόγευμα, όπου και τα δύο έχουν αρκετούς συνδυασμούς και αρκετές υγιεινές επιλογές για να συνδυάσεις με τον πρωινό καφέ.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Η σταθερή καθημερινή μου συνήθεια, πριν ξεκινήσει η μέρα μου στο γραφεί,ο είναι η πρωινή μου στάση για καφέ στο axkffeeprojekt. Μια συνήθεια που έχω, καθημερινά, τα τελευταία 6 χρόνια και δεν την αλλάζω με τίποτα!

ΓΙΑ STREET FOOD πάντοτε αδημονώ για τις Παρασκευές στον Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας, όπου γίνεται το Fork Food Market. Κάθε φορά θα επιλέξω και ένα διαφορετικό έδεσμα και θα το απολαύσω κάτω από τα πράσινα δέντρα της πόλης μας.

*Η Έλενα Χαραλάμπους φιλοξενείται στο MUST Οκτωβρίου, με αφορμή την κυκλοφορία της ΣΑΝΤΥ -της πρώτης specialty κυπριακής μπύρας- στην κυπριακή αγορά.

ΓΙΑ BURGER δεν αλλάζω τα κλασσικά καλοφτιαγμένα burgers που απαιτούν δεξιοτεχνία στο ψήσιμο και στην επιλογή της πρώτης ύλης. Όταν έχω όρεξη για ‘burgers and beers’, το Μoondogs είναι το στέκι μου.

ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ το εστιατόριο ΜΠΕΜΠΑ είναι ο προορισμός μου. Με ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες, πιάτα με υπέροχους συνδυασμούς γεύσεων και μια πολύ καλοφτιαγμένη λίστα κρασιών η Μπέμπα είναι η ιδανική επιλογή και για ένα μεσημεριανό γεύμα αλλά και για ένα βραδινό δείπνο.

ΓΙΑ ETHNIC Το αγαπημένο μου στέκι είναι το Tocayo, που αγκαλιάζει γαστρονομικές τάσεις από νοτιοανατολική Ασία και Λατινική Αμερική τα οποία κάθε φορά ξαφνιάζουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σου. Πάντοτε με χαλαρή διάθεση, σε έναν πολύ ατμοσφαιρικό χώρο, επιλέγω να καθίσω στο μπαρ εκεί που γίνεται όλη η δράση και να περάσω μια υπέροχη βραδιά με την παρέα μου.

Instagram: @miss_elenach

*Ευχαριστίες στο Swmming Birds για τη φιλοξενία


Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ
Η Λεμεσός μου: Φανή Παπαμιχαήλ
Η Λευκωσία μου: Δημήτρης Δερματάς
Η Πάφος μου: Γιώργος Κασσιανός
Η Λεμεσός μου: Τάνια Γεραλή
Η Πάφος μου: Christos «Coco» Nicolaou
Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
H Λεμεσός μου: Πάρης Δημητριάδης
Η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς μου: Έλενα Αποστόλου
H Λεμεσός μου: Άρτεμις Πνευματικού
Το Λονδίνο μου: Κωνσταντίνος Σαρκάς
Η Λευκωσία μου: Στέλιος Κτόρας
Η Λάρνακά μου: Ζαχαρίας Ζαννέττου
Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης