ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Γεωργαλλά

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Οικονομολόγος στο επάγγελμα, με πάθος για το καλό φαγητό και τα εστιατόρια. Η Ειρήνη Γεωργαλλά μοιράζεται με το WiZ τα αγαπημένα της στέκια για έξοδο στην Πρωτεύουσα.

Το ενδιαφέρον της για τη γαστρονομία γεννήθηκε όταν μετακόμισε στο Βέλγιο, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα πολυπολιτισμικά εστιατόρια της Ευρώπης. Με την επιστροφή της στην Κύπρο το 2014, δημιούργησε το δικό της blog για εστιατόρια, με την ονομασία «Out & About». Έχει συνεργαστεί για μια διετία με το WiZ Guide, γράφοντας εβδομαδιαίες κριτικές εστιατορίων, ενώ αυτή την περίοδο αποτελεί μέρος της δωδεκαμελούς ομάδας (ή επιτροπής) που έχουν βγει στην αναζήτηση των «WIZ GUIDE 50 BEST RESTAURANTS».

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ Αγαπημένος προορισμός για «after work drinks» το Silver Star, με ψαγμένες ετικέτες και μουσική. Προτείνω επίσης το Swimming birds στην παλιά πόλη, όπου η Μισέλ και η Σταύρη σερβίρουν «λίγα και καλά», με έμφαση στο κρασί και το G&T, με χαλαρή διάθεση και θετικά vibes.

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ Σταθερή και διαχρονική αξία για τη Λευκωσία, στο κεφάλαιο κρασί, είναι το Vino Cultura. Η μακροσκελής λίστα που επιμελείται ο σομελιέ Αντρέας Κυπριανού, περιλαμβάνει ετικέτες από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε με τα ευφάνταστα tapas που προσφέρει το μενού

FINE DINING Μου αρέσει να χαλαρώνω στην ατμοσφαιρική βεράντα του Ρους και να απολαμβάνω τις δημιουργίες του σεφ Ανδρέα Γιαγκουλλά. Φιλική συμβουλή: αφήστε χώρο για τα γλυκά!

ΓΙΑ STREET FOOD Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά το Smokey Dees στο Καϊμακλί κάνει ανεπανάληπτα καπνιστά κρέατα σε στιλ Texas BBQ. Ο Δημήτρης με πολύ μεράκι σερβίρει λαχταριστά και ζουμερά χοιρινά spare ribs, μοσχαρίσιο στήθος, φτερούγες κοτόπουλου, pulled pork, και λουκάνικα που φτιάχνει ο ίδιος. Τα συνοδευτικά είναι εξίσου πεντανόστιμα και οι μπύρες ψαγμένες. Να πάτε!

Η Ειρήνη Γεωργαλλά είναι ένα από τα 12 άτομα της ομάδας που έχει βγει στην αναζήτηση των «WiZ TOP 50 RESTAURANTS».

ΓΙΑ BURGER Ξεχωρίζω το Hangry Ghost του σεφ Ανδρέα Ανδρέου, που ξεκίνησε ως προσωρινό εγχείρημα delivery την περίοδο της καραντίνας και αγαπήθηκε τόσο, που έχει ανοίξει δυο καταστήματα στην πόλη. Επιλέγω επίσης το Limoncello Deli Bar του Ανδρέα Λόρδου, στη δημοτική αγορά του Αγίου Αντωνίου, για πληθωρικά burgers που δεν λυπούνται θερμίδες και για φρέσκιες τηγανιτές πατάτες. Η πρόσφατη συνεργασία του μαγαζιού με τον σεφ Πέτρο Ανδριανού πρόσθεσε νέες ενδιαφέρουσες πινελιές στο μενού.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Τις καθημερινές ο καφές συνοψίζεται κυρίως σε delivery στο γραφείο. Όταν έχω χρόνο, επιλέγω συνήθως το KXOFFEE PROJECT στην Πινδάρου για το ποιοτικό χαρμάνι και τη χαλαρή ατμόσφαιρα.

ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Από τους συχνούς μου προορισμούς στην καρδιά της πόλης, το Pralina Experience. Ο σεφ Ηλίας Αριστοτέλους επιμελείται το μενού και δεν απογοητεύει ποτέ με τα πιάτα του, από την πιο απλή σαλάτα, μέχρι τα sushi και τα ζουμερά στέικ. Εκτιμώ τη συνέπεια στην ποιότητα, την ατμόσφαιρα και την εξυπηρέτηση του μαγαζιού.

ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Για κυπριακή κουζίνα καταφεύγω συνήθως σε παραδοσιακά μαγειρεία. Το Γεύσασθαι βρίσκεται σε ένα ανακαινισμένο γωνιακό κτίριο κοντά στην Αρχιεπισκοπή και σερβίρει υπέροχα λαδερά, όσπρια και σχάρας.

ΓΙΑ ETHNIC Είναι πολλά που αγαπώ, αλλά θα ξεχωρίσω το ROKOKO για τη φρεσκάδα των υλικών, τις μοναδικές πίτσες με το λεπτό φύλλο και φυσικά, την πασίγνωστη τη Nutella Calzone.


Instagram: @igeorgalla


Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ
Η Λεμεσός μου: Φανή Παπαμιχαήλ
Η Λευκωσία μου: Δημήτρης Δερματάς
Η Πάφος μου: Γιώργος Κασσιανός
Η Λεμεσός μου: Τάνια Γεραλή
Η Πάφος μου: Christos «Coco» Nicolaou
Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
H Λεμεσός μου: Πάρης Δημητριάδης
Η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς μου: Έλενα Αποστόλου
H Λεμεσός μου: Άρτεμις Πνευματικού
Το Λονδίνο μου: Κωνσταντίνος Σαρκάς
Η Λευκωσία μου: Στέλιος Κτόρας
Η Λάρνακά μου: Ζαχαρίας Ζαννέττου
Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης
Η Λευκωσία μου: Έλενα Χαραλάμπους