ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Κατάγεται από τα Χανιά αλλά εδώ και αρκετά χρόνια ζει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία.

Ο Απόστολος Κουρουπάκης, υπεύθυνος ύλης της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και αρχισυντάκτης του πολιτιστικού ενθέτου «Ζωή», γράφει για τη δική του Λευκωσία.

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ Πολύ συχνά στην ΚΟΡΝΙΖΑ, διότι έχει τους κατάλληλους ανθρώπους, για να σου φτιάξουν το δικό σου κοκτέιλ, ή να σου προτείνουν τη γεύση που έχεις ανάγκη εκείνη τη στιγμή, με χαμόγελο και χιούμορ. Επιλογές ενδιαφέρουσες βρίσκω και στην ΠΑΛΙΑ ΠΙΝΕΖΑ. Δύο κοκτέιλ και μια βόλτα στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια! Και αν βγω προς τη νέα πόλη θα πάω στο TELEX BAR, όπου το ευχάριστο σέρβις, η ενημερωμένη κάβα ποτών και ο παρεΐστικος, χαλαρός χώρος είναι ό,τι πρέπει για ν’ απολαύσεις ένα από τα εξαιρετικά κοκτέιλ που σερβίρει το κατάστημα.

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ Ενημερωμένες κάβες κρασιού υπάρχουν σε πολλά εστιατόρια και άλλους χώρους. Πάντως, αν με ρωτάς, που δεν με ρωτάς, επιλέγω συνήθως τη γηγενή ποικιλία «Μωροκανέλλα».

ΓΙΑ ΜΠΥΡΑ Θα πάω στο RECKLESS BAR, εκτός από την μπύρα του, και για όλα αυτά που προσφέρει ως κοινωνικός χώρος.

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Εντυπωσιάστηκα με το TOCAYO, στη Στασικράτους. Εκτός από το εξαιρετικό φαγητό, οι άνθρωποί του ζεσταίνουν τον χώρο με την ευγένειά τους και την τέλεια εξυπηρέτηση. Πρόσφατα δοκίμασα και το ΤΟΠΙΚΑ στο κέντρο. Με κέρδισαν οι ωραίες γεύσεις, το ενημερωμένο και ευγενικό προσωπικό και ο ωραίος χώρος. Συχνά, επιλέγω και το DELIYARD, για τις σαλάτες και τους χυμούς του, για τη φρεσκάδα των ανθρώπων που εργάζονται, και για την όμορφη συνοικιακή, ζεστή ατμόσφαιρά του.

Ο Απόστολος Κουρουπάκης, υπεύθυνος ύλης της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και αρχισυντάκτης του πολιτιστικού ενθέτου «Ζωή», γράφει για τη δική του Λευκωσία.

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα φαν του μεζέ, ο ΟΡΦΕΑΣ στην παλιά Λευκωσία, ικανοποιεί τα ‘θέλω’ μου. Ένας παρεΐστικος χώρος, με καλούς μεζέδες.

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Το σουβλάκι του ΚΑΖΑΜΙΑ, στη λεωφόρο Νίκης, ζουμερά, καλοψημένα και ευκολοφάγωτα.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Αν και δεν είμαι γνώστης χαρμανιών, καφέ θα πάρω από το SERIOUS BLACK και το ΚΧOFFEE PROJECT στην Πινδάρου, όταν είμαι εν κινήσει, και από το ARTNALDAS στην οδό Αρνάλδας, απ’ όπου θα πάρω και τη σαλάτα μου, αν είναι η ώρα που θα κάνω διάλειμμα.

ΓΙΑ BURGER Για μπέργκερ νομίζω θα προτιμώ πλέον το THE FAT BULL CO., που πρόσφατα άνοιξε στην Έγκωμη.  

ΓΙΑ LIVE Προτιμώ να κινούμαι πέριξ της πλατείας Τηλλυρίας, μεταξύ της ΜΙΚΡΗΣ ΑΡΚΤΟΥ, ΚΑΦΕΝΕΙΟ 11 και ΒΑΛΙΤΣΑΣ, σίγουρα όλο και κάποιο live του γούστου μου θα βρω.

ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ / ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΑΣΤΑ Πρόσφατα έμαθα για το FUNKY POMILORI και το QUATTRINO και ομολογώ πως έγινα φαν τους. Πολύ καλά τα υλικά και των δύο, το προσούτο είναι προσούτο, η σάλτσα στην πάστα σωστά δεμένη και το ζυμαρικό βρασμένο όσο πρέπει.

Instagram: @apostoliskouroupakis

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ
Η Λεμεσός μου: Φανή Παπαμιχαήλ
Η Λευκωσία μου: Δημήτρης Δερματάς
Η Πάφος μου: Γιώργος Κασσιανός
Η Λεμεσός μου: Τάνια Γεραλή
Η Πάφος μου: Christos «Coco» Nicolaou
Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
H Λεμεσός μου: Πάρης Δημητριάδης
Η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς μου: Έλενα Αποστόλου
H Λεμεσός μου: Άρτεμις Πνευματικού
Το Λονδίνο μου: Κωνσταντίνος Σαρκάς
Η Λευκωσία μου: Στέλιος Κτόρας
Η Λάρνακά μου: Ζαχαρίας Ζαννέττου