ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Αθήνα μου: Ντένη Καλλιβωκά

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Υπάρχει αλήθεια κάποιος πιο «ειδικός» από την culinary arts expert συνεργάτιδα του WiZ για να μας προτείνει ωραία μέρη για έξοδο (ή αν προτιμάτε, ορισμένα από τα top μέρη για έξοδο) στην Αθήνα;

Η Ντένη Καλλιβωκά είναι Food & Drink Editor στα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και Eκδότρια του Difford’s Guide Greece & Cyprus. Υπήρξε κριτής στους Χρυσούς Σκούφους και κριτής σε παγκόσμιους διαγωνισμούς αποσταγμάτων και κοκτέιλ, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι στενή συνεργάτιδα των Βραβείων Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος», στην Κύπρο.

Πιο κάτω ορισμένα από τα πιο hot στέκια για φαγητό, ποτό, καφέ και γλυκό στην ελληνική πρωτεύουσα, για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα μέσα στις γιορτές ή και λίγο αργότερα.


Διάβασε επίσης: Αυτοί είναι οι 12 Κριτές του θεσμού «50 BEST Restaurants»


ΓΙΑ ΚΑΦΕ
Στο Desiré, ένα από τα ιστορικά ζαχαροπλαστεία στο Κολωνάκι. Μοσχοβολάει Χριστούγεννα (γλυκά που ψήνονται). Διαλέγω πάστα ή καφέ και κουλουράκια και φεύγω έχοντας μαζί μου κουτιά με βουτήματα, κουραμπιέδες. Μακράν η ωραιότερη βασιλόπιτα της Αθήνας.

Επίσης, στο In Love Again, στην Κλειτίου, το café-dessert αδερφάκι του Baba Au Rum, ακριβώς απέναντι. Για specialty coffees και γλυκά εμπνευσμένα από κοκτέιλ. Αγαπημένος ο μπαμπάς με ρούμι.

ΓΙΑ ΤΣΑΪ Στο Winter Garden, της Μεγάλης Βρετανίας, για afternoon tea. Με το τριώροφο tray με desserts, scones και sandwiches. Λίγο σαν να είσαι στο Λονδίνο.

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ Για Mai Tai στο Baba Au Rum, που τα τελευταία 10 χρόνια είναι στη λίστα των Worlds 50 Best Bars. Καταπληκτικό μπαρ. Επίσης, στο Line Athens για Daiquiri με Opurist και Negroni, μαζί με food to share. Ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε μπαρ στην Αθήνα. Συχνά και στο Galaxy στη Στοά, ένα από τα πιο ιστορικά μπαρ της πόλης για martini.

ΓΙΑ BRUNCH Στο Four Seasons, στον Αστέρα. Στρείδια, υπέροχα αλλαντικά, τυριά και γλυκά, στο πιο elegant brunch της πόλης (75€ το άτομο).

ΓΙΑ MICHELIN ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η Σπονδή είναι κλασικό αγαπημένο (comfort place). Το Delta σούπερ και εντυπωσιακό μοντέρνο. Το Βαρούλκο για ψάρι

ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ Jerar στην Δάφνη, ελληνική κουζίνα με ποιοτικές πρώτες ύλες.

ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο Aleria, για μενού degustation με τη δημιουργική ματιά του σεφ Γκίκα Ξενάκη. Αλλά και Οικονόμου, ένα all time classic μαγέρικο στα Πετράλωνα.

Η Ντένη Καλλιβωκά είναι ένα από τα 12 άτομα της ομάδας των κριτών που βρίσκεται στην αναζήτηση των «WiZ 50 BEST RESTAURANTS».

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Στον Κώστα, στην Πεντέλης, στο Σύνταγμα.

ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ στο Vezene. Beautiful people και υπέροχο φαγητό.

ΓΙΑ STREET FOOD Στη γειτονιά Νίκης - Βουλής, για σουβλάκι, κινέζικα, και bao buns.

ΓΙΑ ETHNIC στο Nolan. Δημιουργικό, νόστιμο, ωραίο σέρβις. Αλλά και στο Birdman, για σούσι και cocktails. Ακριβό αλλά πολύ ωραίο.

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ στο Oenoscent. Με τις οινικές επιλογές του Άρη Σκλαβενίτη, βραβευμένου επανειλημμένα ως καλύτερος σομελιέ στην Ελλάδα. Επίσης, στο Heteroklito. Μικρή λίστα που αλλάζει συνέχεια, με επιλεγμένα εξαιρετικά κρασιά, τυριά κλπ. Αν είστε μεγάλη παρέα, μπορείτε να κλείσετε και όλο τον διπλανό χώρο με το μπαρ, για μια υπέροχη εμπειρία. Είναι φυσικά και το Paleo. Λίγο πιο μακριά, στον Πειραιά, αλλά αξίζει τον δρόμο, αφού ο Γιάννης Καϋμενάκης πάντα επιλέγει διαφορετικά και προτείνει τολμηρά. Κι αν δεν αγαπάτε το κρασί, να ξέρετε πως θα σας κάνει να το αγαπήσετε.


Instagram: denny_kallivoka

 


Διαβάστε επίσης:
Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
Το Λονδίνο μου: Κωνσταντίνος Σαρκάς
Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης
Η Λάρνακά μου: Σάντη Αντωνίου
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Γεωργαλλά
Η Αθήνα μου: Κωνσταντίνος Παντζόγλου
Η Λευκωσία μου: Αθηνά Λοϊζίδου
Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ