ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Αθηνά Λοϊζίδου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η αγαπημένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής μοιράζεται μαζί μας μερικά από τα δικά της επιλεγμένα στέκια για έξοδο στην Πρωτεύουσα.

Η Αθηνά Λοϊζίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Παρόλο που σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Surrey, τελικά την κέρδισε η αγάπη της για τη μαγειρική. Μέχρι στιγμής έχει εκδώσει έξι βιβλία μαγειρικής και την έχουμε δει σε τηλεοπτικές εκπομπές στο ΡΙΚ, Mega Κύπρου, SIGMA, αλλά και στον Άλφα Κύπρου με την εκπομπή «Εύκολα και Σπιτικά». Διαθέτει τη δική της ιστοσελίδα athenarecipes.com, καθώς και δικό της κανάλι στο youtube. Tα τελευταία τέσσερα χρόνια διαβάζουμε τις συνταγές της και στο περιοδικό «Γαστρονόμος» Κύπρου, της εφημερίδας «KAΘΗΜΕΡΙΝΗ». Η Αθηνά ζει μεταξύ Κύπρου και Πελοποννήσου και υποστηρίζει φανατικά την ποιοτική, βιώσιμη και υγιεινή διατροφή.

Πιο κάτω μερικά από τα αγαπημένα της στέκια στη Λευκωσία.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι 12 Κριτές του θεσμού «50 BEST Restaurants»
 

ΓΙΑ BRUNCH επιλέγω το Qboo bakery, με το ωραίο και φιλικό περιβάλλον. Λατρεύω τα βιολογικά, προσεγμένα ψωμιά και ειδικά τα ποιοτικά υλικά. 

ΓΙΑ FINE DINING η επιλογή μου είναι το Pralina Εxperience. Όπως λέει και το όνομά του, είναι experience. Το decor προσεγμένο, ενώ είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου μπορείς να ντυθείς κατάλληλα και να αισθανθείς ότι γιορτάζεις ένα σημαντικό γεγονός. Πολύ καλό φαγητό και μια world class λίστα κρασιών. Ο κύριος Βάσσος πάντα εκεί για να μας βοηθήσει στο pairing κρασιών και φαγητού.

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΖΕΔΕΣ λατρεύω το Αιγαίον! Φρέσκιες και προσεγμένες σαλάτες, ποιοτικό ελαιόλαδο, πρώτης τάξεως κρέατα, χορτοφαγικες επιλογές και όμορφη παρουσίαση. Το Αιγαίο είναι η επιλογή μου για να γνωρίσουν ξένοι από το εξωτερικό την τοπική κουζίνα.

Η Αθηνά Λοίζίδου είναι ένα από τα 12 άτομα της ομάδας των κριτών που βρίσκεται στην αναζήτηση των «WiZ 50 BEST RESTAURANTS».

ΓΙΑ VEGAN φαγητό βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το Elysian. Έχω δοκιμάσει ορισμένα πιάτα, ενώ ακούω και πολύ καλά σχόλια και από vegan φίλους, ειδικά για επιλογές breakfast.

ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ πιστεύω το Pralina έχει την πρωτιά. Γαλλική φινέτσα, φανταστικές συνταγές, ποιοτικά υλικά, εξαιρετικά σε γεύση αλλά και σε παρουσίαση.

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ ομολογώ ότι απολαμβάνω πιο πολύ τη φάση στο σπίτι, όπου έχω τα ειδικά για κάθε κρασί ποτήρια, τη θερμοκρασία κρασιών όπως τη θέλω και φυσικά τα συνοδευτικά μεζεδάκια. Το ίδιο θα πω και για τον καφέ, μιας και είμαι πολύ ιδιότροπη σε σχέση με την ποιότητα, την ένταση και ειδικά τη θερμοκρασία του καφέ μου.

Instagram: athenaloizides


Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
H Λεμεσός μου: Άρτεμις Πνευματικού
Το Λονδίνο μου: Κωνσταντίνος Σαρκάς
Η Λευκωσία μου: Στέλιος Κτόρας

Η Λάρνακά μου: Ζαχαρίας Ζαννέττου
Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης
Η Λευκωσία μου: Έλενα Χαραλάμπους
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Γεωργαλλά

Η Αθήνα μου: Κωνσταντίνος Παντζόγλου
Η Λευκωσία μου: Γιάννος Ιωάννου

Η Λάρνακά μου: Σάντη Αντωνίου
H ελ. επαρχία Αμμοχώστου μου: Βαρβάρα Γεωργιάδου