ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Πρωταράς μου: Μικαέλο Παπαδάκης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Δημοσιογράφος, σύμβουλος αθλητικής επικοινωνίας και με μεγάλη αγάπη στο αυθεντικό φαγητό -που σέβεται τον τόπο, την εποχή και την παράδοση-, ο Μικαέλο Παπαδάκης είναι ο άνθρωπος πίσω από το Instagram blog @foodietraveller.cy, στο οποίο δεν ανεβάζει απλώς όμορφα φωνογραφημένα πιάτα, αλλά ανακαλύπτει και μέσα από τις εικόνες μεταφέρει ιστορίες ανθρώπων, προϊόντων, γεύσεων και πιάτων.

Πιο κάτω μοιράζεται με το WiZ τα αγαπημένα του στέκια σε Πρωταρά, Αγία Νάπα και περίχωρα.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ στο Kalifi. Και προγεύματα. Και βουτιές στο Μάλαμα, πρωί - απόγευμα. Και ουζοποικιλίες μεσημεροαπόγευμα. Και ποτάρες στο golden hour. Και φαγητό το βράδυ, κάτω από τα αστέρια. Και τρομερές μουσικές και υπέροχη ατμόσφαιρα και… τα πάντα όλα. Σαν να είσαι σε κυκλαδίτικο νησί. Νο1 επιλογή από όλη την επαρχία.

ΓΙΑ ΜΕΖΕΔΕΣ στο Old Simos, στη Σωτήρα. Γιατί αναδεικνύει τις πρώτες ύλες της περιοχής και την εποχικότητα. Και ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Και στον Tταππή, στο Παραλίμνι. Δεν πάει πίσω. H περιοχή είναι ταβερνομάνα άλλωστε.

ΓΙΑ ΟΦΤΟ στον Κωστάρη, στη Δερύνεια. Μονόδρομος.

ΓΙΑ ΜΑΧΑΛΕΠΙ με παγωτό τριαντάφυλλο στο kafeneion, στο Cavo Maris, αργά το απόγευμα. Και για καφέ κυπριακό, νωρίς το πρωί, πριν πλακώσει ζέστη και κόσμος.

ΓΙΑ ΠΟΤΟ, κοκτέιλ μέσα στην καρύδα, στο Coco Beach Bar το βραδάκι. Όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα. Αλλά και στο Cliff Bar, με θέα που κόβει την ανάσα την ώρα που πέφτει ο ήλιος.

ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ στον θρυλικό Bob Bon, στην κεντρική πλατεία του Παραλιμνίου. Μια φορά κάθε καλοκαίρι, αξίζει. Ίσως και δύο!

ΓΙΑ ΚΟΥΠΕΣ στον Ψύλλο. Μάλλον οι καλύτερες της Κύπρου.

ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ αυθεντικές ιταλικές, Prosciutto e Melone (προσiούτο - πεπόνι), γενικώς ιταλική κουζίνα με έμφαση στις πρώτες ύλες, στο Il boccon divino, στον Πρωταρά.

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ όλη τη μέρα, πάνω στη θάλασσα, στο Di Capilla seaside stories του ραλίστα - σεφ Λούη Παπαγεωργίου. Δικές του δημιουργίες, με έμφαση στην πρώτη ύλη. Φτιάχνει ο ίδιος μαρμελάδες, μαζεύει αλάτι και βότανα που πλέον διαθέτει προς πώληση.

Επειδή οι Λευκωσιάτες λέμε Πρωταράς και εννοούμε όλη την (ελεύθερη) επαρχία, -ειδικά το καλοκαίρι- πάμε μια βόλτα μέχρι Αγία Νάπα.

ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ special, με τα ξιδάτα του, στην καντίνα πάνω από την παραλία της Αγίας Θέκλας. Φέτος, άλλαξε ιδιοκτήτη και εκτός από το μενού, ελπίζω να διατηρήσει και την ποιότητα.

ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ στο Hungry Horse, συνδυάζει όσπρια, μαγειρευτά -γενικώς σπιτική κουζίνα- και καλή σχάρα.

ΓΙΑ ΨΑΡΙ, όλο τον χρόνο, Vassos Psarolimano, με θέα τις ψαρόβαρκες στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας και την προσωπική φροντίδα των ιδιοκτητών. Εξαιρετική βιτρίνα με φρέσκια ψάρια, μακαρονάδες θαλασσινών, ζεστό χαλούμι στο νορό, πολύ καλό sushi και φινάλε με το signature παγωτό με μπισκότο, φράουλα και σοκολάτα.

ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ στο μικροζυθοποιείο Octo στη Σωτήρα, το πρώτο μικρό ζυθοποιείο που λειτούργησε στην Κύπρο – εγκαινιάστηκε το 2013 τότε ως Prime. Φτιάχνουν μικρές ποσότητες (εξ ου και micro), δυνατές σε γεύση και άρωμα, με σήμα κατατεθέν την grape ale, κρασόμπυρα όπου πέρα από σιτηρά βάζουν και χυμό σταφυλιού. Επισκέψεις μόνο με ραντεβού.  Τις μπύρες θα τις βρεις και σε μαγαζιά της περιοχής.



Instagram: foodietraveller.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Λευκωσία μου: The Cypriot Traveller
Η Λεμεσός μου: Ήβη Νικολαΐδου
Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος
Η Λάρνακά μου: Ανδρέας Γιωργαλλάς
Η Λευκωσία μου: Άντρεα Φωτίου
H Αμμόχωστος/Λευκωσία μου: Βασιλική Χατζηαδάμου
Η Λεμεσός μου: Πάολα Παπακώστα
Η Λευκωσία μου: Melissa Hekkers
Η Λευκωσία μου: Φώτης Κάραλης
Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ
Η Πάφος μου: Γιώργος Κασσιανός
Η Λεμεσός μου: Τάνια Γεραλή
H Λευκωσία / Λεμεσός μου: Ανδρέας Φυλακτού
Η Λευκωσία μου: Δημήτρης Μεσημέρης
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Χριστοφόρου
Η Λεμεσός μου: Maria Gojkovic
Ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα μου: Δημήτρης Ιωαννίδης
Η Λάρνακά μου (επαρχία): Πόπη Βακή
Η Λευκωσία μου: Μαριάννα Καραβαλή