ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα μου: Δημήτρης Ιωαννίδης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο Δημήτρης Ιωαννίδης είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Επίσης, είναι καλοφαγάς, αγαπά τις εξόδους σε ωραία στέκια και αρέσκεται να ανακαλύπτει όλα τα new entries της πόλης.

Ως εκ τούτου, θα ήταν παράλειψη να μην του ζητήσουμε να μοιραστεί μαζί μας τα αγαπημένα του σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, μιας και το τελευταίο διάστημα κινείται πολύ στην ελ. περιοχή Αμμοχώστου.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Ένα από τα πιο χαλαρωτικά σημεία για τον πρωινό καφέ είναι σίγουρα το παραδοσιακό Καφενείον, που βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία του Cavo Maris και την παραλία Βυζάκια. Πριν ξεκινήσουμε τα freddo της ημέρας, ο πρώτος καφές πρέπει να είναι κυπριακός, ψημένος σε χόβολη και συνοδευόμενος από φρέσκο μαχαλεπί ή ρυζόγαλο.



ΓΙΑ ΠΟΤΟ / ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ Το Cliff Bar παραμένει ένα κλασσικό μέρος για να απολαύσεις ένα ποτό ή κοκτέιλ, κυρίως κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, λόγω της εκπληκτικής θέας προς την παραλία του Κόννου και της χαλαρής διάθεσης που κυριαρχεί. Στα νέα αγαπημένα όμως μέρη για ποτό ή κοκτέιλ, είναι και το Siko Seaside, στην παραλία του Fig Tree.



ΓΙΑ BRUNCH Η Μαρίνα Αγίας Νάπας αποτελεί το στολίδι της περιοχής (και όλης της Κύπρου)! Ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό κόσμημα, που στοχεύει να γίνει το νέο hot spot για dining, αφού διαθέτει πλέον και εστιατόρια, καφέ κλπ. Εννοείται πως αξίζει μια επίσκεψη στο ολοκαίνουργιο Le Deli Robuchon, ένα all-day dining εστιατόριο, με εκλεπτυσμένα πιάτα, το οποίο προσωπικά επισκέφθηκα για brunch και ξετρελάθηκα (ειδικά με τα αρτοσκευάσματα)!



ΓΙΑ ΟΥΖΟΜΕΖΕ Στο Kalifi, δαγκωτό! Ένα καταπληκτικό μαγαζί, με απίστευτο vibe, τέλειες γεύσεις και τη θάλασσα πιάτο.

ΓΙΑ ΨΑΡΙ Η νέα θαλασσινή άφιξη στον Πρωταρά ονομάζεται Ahinos. Το επισκέφθηκα μόλις μια φορά και έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος! Αναμένω να εξερευνήσω περισσότερο το μενού του στις επόμενες μου επισκέψεις.



ΓΙΑ ΜΕΖΕ Όταν βλέπεις σε μια τουριστική περιοχή, όπως είναι ο Πρωταράς, ένα εστιατόριο να κατακλύζεται από τόπακες, σημαίνει μόνο ένα πράγμα… ότι το φαγητό, η εξυπηρέτηση και το περιβάλλον είναι πολύ καλό! Και αυτό χαρακτηρίζει απόλυτα την πολύ δημοφιλή κυπριακή ταβέρνα Βαγγέλης, στον Πρωταρά. Αγαπημένα πιάτα η ποικιλία με τα θαλασσινά, οι σαρδέλες στα κάρβουνα, το κοτόπουλο σουβλάκι. Και φυσικά, το ολόφρεσκο ψωμί που σου ανοίγει την όρεξη μόνο με τη σκέψη.

ΓΙΑ PIZZA Στο Ciacco, τη νέα άφιξη, που σερβίρει πίτσα, πάστα και κοκτέιλ στην καρδιά του Πρωταρά. Ένας casual χώρος, με αέρα Νάπολης, γουστόζικη διακόσμηση και αυθεντική ιταλική κουζίνα. Αγαπημένα πιάτα  η λαχταριστή pizza Quatro formaggi, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο και το Linguine di gamberi!



ΓΙΑ BURGER Συχνά πυκνά θα με βρείτε στο Roof Burger Bar, στην Αγία Νάπα και συγκεκριμένα στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Grecian Sands. Ένας υπέροχος χώρος, με σικάτο design, καταπληκτικές γεύσεις και ιδιαίτερα ευχάριστο προσωπικό. Εάν επιλέξεις αυτό το hot-spot, να είσαι έτοιμος για υπερμεγέθη, γευστικά burgers, για κάθε γούστο (τα καλύτερα της περιοχής), παρέα με δροσερά cocktails και κρασί.



ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ Στη βόλτα πάνω-κάτω της τουριστικής περιοχής του Πρωταρά, χρειάζεσαι ενέργεια… την οποία θα βρεις για να προμηθευτεί στο OMG oh my gelato! Δίπλα ακριβώς από το Ciacco… και χωρίς καμία ενοχή (καλοκαίρι είναι… ότι έγινε έγινε).

Instagram @dimitrisi


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Λευκωσία μου: The Cypriot Traveller
Η Λεμεσός μου: Ήβη Νικολαΐδου
Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος
Η Λάρνακά μου: Ανδρέας Γιωργαλλάς
Η Λευκωσία μου: Άντρεα Φωτίου
H Αμμόχωστος/Λευκωσία μου: Βασιλική Χατζηαδάμου
Η Λεμεσός μου: Πάολα Παπακώστα
Η Λευκωσία μου: Melissa Hekkers
Η Λευκωσία μου: Φώτης Κάραλης
Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ
Η Πάφος μου: Γιώργος Κασσιανός
Η Λεμεσός μου: Τάνια Γεραλή
H Λευκωσία / Λεμεσός μου: Ανδρέας Φυλακτού
Η Λευκωσία μου: Δημήτρης Μεσημέρης
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Χριστοφόρου
Η Λεμεσός μου: Maria Gojkovic