ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λεμεσός μου: Maria Gojkovic

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η Σέρβα στην καταγωγή Maria Gojkovic, η οποία τα τελευταία 22 χρόνια (από τα 3 της*) ζει μόνιμα στη Λεμεσό, εκτός από μοντέλο και TikToker, δηλώνει παράλληλα και λάτρης του καλού φαγητού.

«Είναι τόσο πολλά τα μέρη στη Λεμεσό που αγαπώ, οπότε δυσκολεύομαι να επιλέξω αυτά που μου αρέσουν περισσότερο. Το καλοκαίρι, για παράδειγμα, μου αρέσει να είμαι οπουδήποτε κοντά στη θάλασσα για να χαλαρώνω με τον ήχο της, ενώ την ίδια ώρα απολαμβάνω και την παλιά πόλη, αφού έχει κάτι μαγικό -ιδίως κατά τις κρύες μέρες».

Ως εκ τούτου, έχοντας αυτό κατά νου, ότι δηλαδή βγαίνει συχνά και πως της αρέσει να ανακαλύπτει νέα στέκια, της ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας τα αγαπημένα της μέρη για έξοδο στην πόλη της.

*Στην Κύπρο ήρθαν το 1997 για διακοπές, αλλά τελικά οι γονείς της αποφάσισαν να εγκατασταθούν εδώ μόνιμα, τόσο γιατί λάτρεψαν το νησί όσο και γιατί είδαν πως πρόκειται για ένα μέρος ιδανικό για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

ΓΙΑ BRUNCH Το brunch είναι το αγαπημένο μου γεύμα μέσα στη μέρα και αυτό που συνηθίζω να απολαμβάνω περισσότερο όποτε βγαίνω. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά πως το brunch spot (ή εστιατόριο πιο γενικά ομιλούντες) που επισκέπτομαι περισσότερο είναι το Enso Vegan Lifestyle Bar. Παρόλο που δεν είμαι vegan, εντούτοις προσπαθώ να τρώω φυτικά φαγητά, αφού είναι και πιο υγιεινά αλλά και πιο εύγεστα. Αγαπημένο μου πιάτο είναι το Acai bowl, ένα δροσιστικό και νόστιμο φαγητό με υψηλή διατροφική αξία. Αν έπρεπε να επιλέξω ένα εστιατόριο όπου θα έτρωγα για το υπόλοιπο της ζωής μου αυτό θα ήταν το Enso. Ένα άλλο μέρος που αγαπώ είναι το Cookhouse. Κυρίως αγαπώ τα παιχνιδιάρικα smoothie bowls του. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα smoothie bowl!



ΓΙΑ ΚΑΦΕ Πηγαίνω στο Colors café αλλά και στο Columbia Beach. Γενικά έχω κάτι με την αίσθηση του νερού, οπότε βρίσκω super χαλαρωτικά τα μέρη που μου επιτρέπουν να βλέπω τη θάλασσα. Επίσης, λόγω του ότι λατρεύω τα γλυκά, έχω εμμονή με τα μπισκότα που σερβίρουν τόσο στο Colors όσο και στο Columbia.

ΓΙΑ ΠΟΤΟ Δεν είμαι πολύ φίλη του αλκοόλ, οπότε συνήθως είμαι το κορίτσι που πίνει νερό σε μια έξοδο. Παρόλα αυτά, μου αρέσουν τα μπαρ που έχουν ωραίο vibe. Κάθε καλοκαίρι λατρεύω να πηγαίνω στο Gin Garden με φίλους, ενώ αγαπημένο μου ποτό εκεί είναι το «the player», με την πικάντικη νότα. Μια πρόσφατη ανακάλυψή μου είναι και το 22b roofbar, το οποίο άνοιξε μόλις στην παλιά πόλη. Όπως και το Gin Garden, σερβίρουν ευφάνταστα signature cocktails, τα οποία απολαμβάνω πάντα. Αγαπημένο μου έχει γίνει το «fresh mind», αφού είναι τόσο φρέσκο όσο υπόσχεται το όνομά του.


ΓΙΑ ΜΕΖΕ
 πηγαίνω μόνο σε ένα μαγαζί και αυτό είναι το Ταβερνάκι του Μελή, στην Παρεκκλησιά. Πάντα «πάω» με την επιλογή της παρέας, παραγγέλνοντας μεζέ, αλλά ζητώ έξτρα παστουρμά και πούλλες (όταν είναι η εποχή τους) για μένα. Εξαιρετικό σέρβις και το καλύτερο σουβλάκι στην πόλη, κατά την άποψή μου. Όταν μάλιστα έχει και live, η ατμόσφαιρα είναι φανταστική!

ΓΙΑ BURGER Δεν είμαι μεγάλος fan των beef burgers, είμαι περισσότερο κορίτσι του chicken burger. Η καρδιά μου είναι διχασμένη μεταξύ του Frixilicious και του Burgearth. Το πρώτο έχει το καλύτερο fried chicken burger στην πόλη, θεωρώ. Πάντα παραγγέλνω το Soy/honey glazed fried chicken burger και το καταβροχθίζω σε δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά, θα παραγγείλω από το Burgeraerth, του οποίου το chicken burger είναι πιο light. Το «chicken dinner» τους φτιάχνεται με δύο μαριναρισμένους μηρούς κοτόπουλου, οπότε είναι κάπως πιο ελαφρύ. Επίσης, το sweet chili mayo sauce που χρησιμοποιούν, μαζί με το λιωμένο τυρί, είναι ένα από τα πιο νόστιμα πράγμα που έχω δοκιμάσει. Αγαπώ επίσης το The Fat Bull Co, από το οποίο κρίμα είναι να φας μόνο του το μπέργκερ, χωρίς να το συνοδεύσεις με chicken wings, τα οποία πραγματικά είναι εξαιρετικά!


ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΚΑ
Αγαπημένο μου εστιατόριο ιταλικής κουζίνας είναι το Il Teatro στο Parklane a luxury collection and Spa. Όντας εκεί, είναι λες και μεταφέρεσαι στην Ιταλία για λίγο. Η πίτσα του είναι η αγαπημένη μου στην πόλη, και οι al dente μακαρονάδες του είναι παραδεισένιες. Εξαιρετική και η ατμόσφαιρά του, ειδικά για ρομαντικά ραντεβού.

ΓΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ Άλλο ένα εξαιρετικό μέρος για ραντεβού και το αγαπημένο μου για θαλασσινά είναι το Λιμανάκι του Amathus. Εκεί απολαμβάνω την αστακομακαρονάδα, τη μακαρονάδα θαλασσινών και τη σαλάτα με καλαμάρι. Ο χαμηλός φωτισμός σε συνδυασμό με τον ήχο των κυμάτων στην ακτή, μόλις λίγα βήματα μακριά, καθιστούν αυτό το μέρος πολύ ρομαντικό. Είναι μαγικό και το σέρβις άψογο.



ΓΙΑ STEAK Παρόλο που αποφεύγω να τρώω κρέας, ποτέ δεν λέω όχι σε ένα καλό steak. Το καλύτερο στην πόλη για steak είναι το Columbia Steakhouse, οπότε άμα βρεθώ εκεί από χορτοφάγος μεταλλάσσομαι σε κρεατοφάγο. Φέτος, μάλιστα, πέρασα εκεί τα γενέθλιά μου, και αντί για τούρτα είχα ένα birthday steak. Το steak μου το απολαμβάνω medium με αλάτι και πιπέρι. Άλλο ένα αγαπημένο μου εστιατόριο στη Λεμεσό, κυρίως γιατί είναι πολύ cosy. Ειδικά τον χειμώνα.

ΓΙΑ ΙΝΔΙΚΑ Αγαπώ τις δυνατές γεύσεις και τα spices, οπότε απολαμβάνω το καλό ινδικό φαγητό. Αγαπημένο μου Ινδικό είναι το Saffron στην παλιά πόλη. Αυθεντικό μέρος, με εξαιρετικό curry και τέλειες τιμές. Αυτό μόνο που πρέπει να έχετε κατά νου αν θα το επισκεφτείτε, είναι πως αλλιώς εννοούν το spicy στην Ινδία και αλλιώς στην Κύπρο. Οπότε, αν σας ρωτήσουν «Πόσο spicy το θέλετε;», κάντε καλές συνεννοήσεις!



ΓΙΑ ΣΥΡΙΑΚΑ Στο αυθεντικό συριακό Syrian Arab Friendship σερβίρουν το καλύτερο λιβανέζικο/συριακό κατά την άποψή μου, μάλιστα με ένα μοντέρνο τουίστ. Το επισκέπτομαι εδώ και χρόνια και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.

ΓΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ Άλλο ένα μέρος που δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια είναι το Uptown Square. Ειδικά όποτε βγαίνω με τους φίλους μου και είμαστε πολλοί, συνήθως δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι είδους φαγητό θέλει ο καθένας, Οπότε, πάντα καταλήγουμε στο Uptown. Είναι πολύ βολικό αυτό το μέρος, αφού μπορείς να φας από οποιοδήποτε από τα εστιατόρια, όπου κι αν επιλέξεις να καθίσεις, οπότε υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιλογών. Φυσικά, έχω τα αγαπημένα μου πιάτα, οπότε σχεδόν πάντα παραγγέλνω ένα (ή όλα) από τα εξής: γαρίδες wassabi, rock shrimp, βιολογικό κοτόπουλο, πράσινο curry και sizzling beef.


Instagram: @gojkovicc


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Λευκωσία μου: The Cypriot Traveller
Η Λεμεσός μου: Ήβη Νικολαΐδου
Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος
Η Λάρνακά μου: Ανδρέας Γιωργαλλάς
Η Λευκωσία μου: Άντρεα Φωτίου
H Αμμόχωστος/Λευκωσία μου: Βασιλική Χατζηαδάμου
Η Λεμεσός μου: Πάολα Παπακώστα
Η Λευκωσία μου: Melissa Hekkers
Η Λευκωσία μου: Φώτης Κάραλης
Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ
Η Πάφος μου: Γιώργος Κασσιανός
Η Λεμεσός μου: Τάνια Γεραλή
H Λευκωσία / Λεμεσός μου: Ανδρέας Φυλακτού
Η Λευκωσία μου: Δημήτρης Μεσημέρης
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Χριστοφόρου