ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Μαριάννα Καραβαλή

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η δημοσιογράφος και δημιουργός των τσαντών A Tote for Louisa, Μαριάννα Καραβαλή, μοιράζεται με το WiZ τα αγαπημένα της μέρη για έξοδο στη Λευκωσία.

ΓΙΑ AFTER WORK DRINKS Θα κλείσω την πόρτα του μαγαζιού και απλά θα περπατήσω δυο βήματα - στην κυριολεξία - για να καθίσω στα 7 κλειδιά, που είναι μια πόρτα παραδίπλα απ’ τη δική μου. Το μαγαζί ανοίγει στις 15.00 και τα vibes του γεμίζουν ολόκληρο το στενό μας, οπότε τα απογεύματα ράβω, ακούγοντας τη μουσική του και νιώθοντας την ενέργειά του. Σχολνώντας, θα καθίσω να πιω μια μπίρα για να χαλαρώσω.


7 Κλειδιά

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Έναν καφέ πίνω την ημέρα κι είναι στο σπίτι μόλις ξυπνήσω. Δεν πίνω άλλο καφέ στη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, έτσι όταν η παρέα θέλει καφέ, το Πρόζακ είναι το στέκι μας. Εκείνοι καφέ κι εγώ... μπίρα.

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Μόλις έχω συνειδητοποιήσει πως σπάνια πλέον βγαίνω για φαγητό, γι’ αυτό διαλέγω (ή προτείνω) χώρους με κάτι ξεχωριστό. Το Vintage, στην οδό Ερμού, είναι αγαπημένη επιλογή, γιατί μου αρέσουν τα πιάτα, που είναι τύπου bistro, φτιαγμένα με εποχικές πρώτες ύλες. Υπάρχει, επίσης, μια τεράστια επιλογή κρασιών by the glass.

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Εγώ και το χοιρινό δεν είμαστε φίλοι. Οπότε, το σουβλάκι μου είναι πάντα κοτόπουλο. Το καλύτερο είναι του Costas Grill House, στον Άγιο Δομέτιο. Εκεί φτιάχνει, επίσης, τέλειο συκώτι φιλέτο. Και να μην τρως συκώτι, αυτό το τρως! Οι μυημένοι ξέρουν.


Kika's Garden

ΓΙΑ BRUNCH Δεν υπάρχει κορυφαιορότερο από την πανδαισία σπιτικών ψωμιών, μαρμελάδων, τυροκομικών, αυγών, αλλαντικών κτλ, από το Kika’s Garden, στο χωριό Καλλέπεια της Πάφου. Σε πιο... κοντινή απόσταση, στο Silver Pot για τα blueberry pancakes. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΓΙΑ STREET FOOD Tonantzin, το μεξικάνικο δίπλα απ’ τη Λήδρας και απέναντι από το Brewfellas. Tην πρώτη φορά που πήγα, γνώρισα και την ιδιοκτήτρια, που είναι βέρα Μεξικάνα, οπότε αυτό είναι εγγύηση ότι οι γεύσεις είναι αυθεντικές μεξικάνικες. Εδώ δεν βρίσκεις τα τετριμμένα πιάτα που θα βρεις σε tex-mex εστιατόρια, αλλά πιάτα παραδοσιακά από τη χώρα της τεκίλας.

ΓΙΑ BURGER Στο Artisan’s. Και πάντα εκείνο με το blue cheese.

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ Τα κοκτέιλ είναι ίσως το μοναδικό πράγμα στο οποίο δεν θέλω να παίρνω ρίσκα. Στο Γρανάζι, όλο το χειμώνα έπινα ένα με ουίσκι και λικέρ φράουλας αλλά στο ανανεωμένο μενού του βρήκα πρόσφατα το Outrun the sun, με βάση malt ουίσκι και λικέρ από άγριο elderflower. 


Γρανάζι

ΓΙΑ ΚΛΕΦΤΙΚΟ Καλοκαίρι σημαίνει αυλή, κλήμα και κλέφτικο. Πρώτη επιλογή μου είναι το Οδόφραγμα, κυριολεκτικά στο... οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου. Κλέφτικο όπως πρέπει: σερβιρισμένο στη γάστρα, με τις πατάτες του, το πουργούρι του, τη σαλάτα του, το γιαούρτι στο κεσέ. Δεν υπάρχει καλύτερο.  

ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΗ ΕΞΟΔΟ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ Το Κασκαντέρ στα Λύμπια. Σε ένα αναπαλαιωμένο σπίτι, με ατμοσφαιρική αυλή τώρα το καλοκαίρι (και όμορφους εσωτερικούς χώρους με επίσης αναπαλαιωμένα έπιπλα για το χειμώνα), όπου ο ιδιοκτήτης φτιάχνει περιποιημένα κοκτέιλ, προτείνει κρασιά από κορυφαίες κυπριακές ετικέτες και ψαγμένες μπίρες και για τσίμπημα φτιάχνει τα πιο περιποιημένα platter τυριών και αλλαντικών με τοπικά προϊόντα.

Instagram
@atoteforlouiza
@just__maz

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by A Tote For Louiza (@atoteforlouiza)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λευκωσία μου: The Cypriot Traveller
Η Λεμεσός μου: Ήβη Νικολαΐδου
Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος
Η Λάρνακά μου: Ανδρέας Γιωργαλλάς
Η Λευκωσία μου: Άντρεα Φωτίου
H Αμμόχωστος/Λευκωσία μου: Βασιλική Χατζηαδάμου
Η Λεμεσός μου: Πάολα Παπακώστα
Η Λευκωσία μου: Melissa Hekkers
Η Λευκωσία μου: Φώτης Κάραλης
Η Αθήνα μου: Έλενα Μιχαήλ
Η Πάφος μου: Γιώργος Κασσιανός
Η Λεμεσός μου: Τάνια Γεραλή
H Λευκωσία / Λεμεσός μου: Ανδρέας Φυλακτού
Η Λευκωσία μου: Δημήτρης Μεσημέρης
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Χριστοφόρου
Η Λεμεσός μου: Maria Gojkovic
Ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα μου: Δημήτρης Ιωαννίδης
Η Λάρνακά μου (επαρχία): Πόπη Βακή